Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od aleksa »

Pa zar ne postoje i dalje sudski pozivari!? :zbunjen:

E to je moguce da ce mnogo cesce da te traze, tipa jednom mesecno, do sad je prosek mislio jednom u 7,8 meseci. :)

EDIT: mozda sud i dallje nece biti azuran, ali kad posalju taj jedan poziv, sluzba ga nece ni vracati nazad nego ce te vijati dok ti ga ne uvale... :D
Poslednja izmena od aleksa u 11 Feb 2014, 00:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

U stvari da, biće češće jer će sada za jedan poziv moći više puta da probaju, sve do ne znam koliko pred ročište.

p.s. Odosmo u off, al nema veze, cepajte o pozivima pa ću da razdvojim
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Moguce je da postoje jos. Mada sta onda oni urucuju, ako postari urucuju pozive, itd? :think:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ja ne znam da postoje više... Znam da je burazer od ortaka to radio, i to mi se čini tipa preko zadruge... To je bilo 2004. godine. Popio je batine jednom
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ja mislim da ovde kod mene sudski pozivari nose slucaje vezane za ovaj nas opstinski sud, znaci cisto lokalno... , a mozda i gresim.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Komšiji do mene su pokušali dva puta da uruče, ostavili mu neki papir u sanduče da dođe do pošte i podigne pošiljku.
Pošto on to nije uradio počela je da dolazi policija.
Drugi put kada ga nisu našli kući zvonili su na moja i vrata predsednika škupštine stanara, raspitivali se i rekli nam da kada ga vidimo da mu prenesemo da su ga tražili. Treći put su došli nešto jako kasno uveče a onda su ga lepo sačekali pored kola.
Imao je on neke silne kazne sad je trenutno bez dozvole.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Naravno da ostoje sudski pozivari i danas.
U Beogradu se koriste samo kad je frka s vremenom i sl. jer je nemoguće da ih bude dovoljno da pokriju ceo grad i da uručuju pozive po celom gradu.
U manjim mestima im je mnogo lakše da pokriju sve.
Bernard napisao:Ma nije postar potpisao sigurno, znam coveka. Samo mi je javio da ce morati da mi ostavi to u sanducetu jer nije nikakva preporucena posiljka, obicna koverat, jos plus i otvoren...

Mene jedino to brine, da nisu nesto smuljali pa da donesu presudu u odsustvu, ali mislim da to nikako ne bi smeli da rade, jer ja nista zivo potpisao nisam...
Da li se vidi da je nešto otcepljeno s koverte. Koverte sa dostavnicom imaju onaj "poklopac" iste površine kao i sam koverat i obično se vidi da je otcepljen.

Ukoliko postoji sumnja da je neko potpisao ja bih vratio koverat i poziv uz dopis koji bi potpisao neko iz kuće u kome bi stajalo da je nađen u sandučetu, da ga niko nije primio, da ti nisi tu, da u njemu nije postojao zahtev i da se isti vraća jer ti nisi kod kuće trenutno.
Time bi ih sprečio da smatraju da je uredno izvršena dostava a posledično i da donesu presudu bez saslušanja.
Bernard
Reactions:
Pridružio se: 20 Maj 2013, 12:53

Post od Bernard »

paja napisao: Da li se vidi da je nešto otcepljeno s koverte. Koverte sa dostavnicom imaju onaj "poklopac" iste površine kao i sam koverat i obično se vidi da je otcepljen.

Ukoliko postoji sumnja da je neko potpisao ja bih vratio koverat i poziv uz dopis koji bi potpisao neko iz kuće u kome bi stajalo da je nađen u sandučetu, da ga niko nije primio, da ti nisi tu, da u njemu nije postojao zahtev i da se isti vraća jer ti nisi kod kuće trenutno.
Time bi ih sprečio da smatraju da je uredno izvršena dostava a posledično i da donesu presudu bez saslušanja.
Nema nikakvih vidljivih ostecenja niti bilo sta deluje sumnjivo, najobicnija mala koverta, otvorena, cak nije ni bila zalepljena... Razmislicu jos, i ta opcija mi dolazi u obzir, treba da se konsultujem sa prijateljem koji je advokat ovih dana, da vidim sta mi je najbolje ciniti...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pa i ovde si se upravo konsultovao sa advokatom :)

Samo nemoj previše da gubiš vreme
Bernard
Reactions:

Post od Bernard »

Grujic napisao:Pa i ovde si se upravo konsultovao sa advokatom :)
Hehe, nisam znao. :) Onda cu najverovatnije tako nesto i da uradim.
Grujic napisao:Samo nemoj previše da gubiš vreme
U kom smislu? Mislis da ne odugovlacim proces i da odem sto pre kod sudije, ili da ne gubim vreme sa ovim pozivom? :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Sa pozivom ako ćeš to da šalješ.

A sam proces odugovlači što više, nemaš šta da izgubiš.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ako se radi o običnoj koverti koja ima onaj trouglasti "poklopac" onda nemo ništa raditi. U tom slučaju ne postoji ništa što bi se sudu vratilo kao dokaz da si primio i ti za sud nisi uredno pozvan.

Najbolje da slikaš ili skeniraš poleđinu koverte da vidimo.
Bernard
Reactions:

Post od Bernard »

@paja

Uh, koverta mi je kod kuce, a tamo necu svracati pre vikenda... U svakom slucaju, ako se ja dobro secam, u pitanju je ovakva koverta. Slikacu svakako onda u subotu, ne skodi da pogledate vi koji se razumete. :)
Poslednja izmena od Bernard u 11 Feb 2014, 13:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Nije frka slikaj kad stigneš pa mi pusti na PP ili okači ovde. Hteo bih da budem 100% siguran da ne ispadne da ti dam pogrešan savet jer se nismo dobro razumeli.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Jel ste sigirni da je to poština pošiljka?
Poštanska pošiljka mora da ima žig dostavne pošte, markicu itd.
Prekršajne se ne smeju dostavljati bez potpisa a ostale se smeju dostavljati, ali me za ovo ne držite za reč, proveriću.

I ako je u pitanju pošta posle prvog pokušaja ostavljaju potvrdu da se pošiljka nalazi u dostavnoj pošti i da se dođe u roku od 7 dana da se podigne.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Odgovori