Naravno da ostoje sudski pozivari i danas.
U Beogradu se koriste samo kad je frka s vremenom i sl. jer je nemoguće da ih bude dovoljno da pokriju ceo grad i da uručuju pozive po celom gradu.
U manjim mestima im je mnogo lakše da pokriju sve.
Bernard napisao:Ma nije postar potpisao sigurno, znam coveka. Samo mi je javio da ce morati da mi ostavi to u sanducetu jer nije nikakva preporucena posiljka, obicna koverat, jos plus i otvoren...
Mene jedino to brine, da nisu nesto smuljali pa da donesu presudu u odsustvu, ali mislim da to nikako ne bi smeli da rade, jer ja nista zivo potpisao nisam...
Da li se vidi da je nešto otcepljeno s koverte. Koverte sa dostavnicom imaju onaj "poklopac" iste površine kao i sam koverat i obično se vidi da je otcepljen.
Ukoliko postoji sumnja da je neko potpisao ja bih vratio koverat i poziv uz dopis koji bi potpisao neko iz kuće u kome bi stajalo da je nađen u sandučetu, da ga niko nije primio, da ti nisi tu, da u njemu nije postojao zahtev i da se isti vraća jer ti nisi kod kuće trenutno.
Time bi ih sprečio da smatraju da je uredno izvršena dostava a posledično i da donesu presudu bez saslušanja.