Honda Civic 1.8 Sport 8th/9th gen VS ostali C segmenta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Honda Civic 1.8 Sport 8th/9th gen VS ostali C segmenta

Post od ADrei »

ftj napisao:Nemam pojma jednostavno mi je glupo dati 12k za 6 god star auto kad nova generacija ima za 18 pa makar bila i kosačica.
ja se sa ovim slazem, al sta onda reci za hondu kad su polovne stare 5-6god 10.5k a nova ima za 14.990 :uf:
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... c_comfort/
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

O tome ti pricam :)

Nastavite li ovako jos cete dokazati da se popularna mainstream kola kupuju nova, a "egzotika" polovna, iako je to bilo vrlo tesko dokazati u temu "Novo vs Polovno" :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

S tim sto vecinu kupaca egzotike boli ona stvar za isplativost pa samim tim i za ove nase diskusije :)
Poslednja izmena od Floyd u 12 Feb 2014, 10:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nisam mislio stvarno na egzotiku tipa AMG, Maserati i sl, vec sve sto nije popularno i cenjeno kao polovnjak, tu spadaju cak i svaka Alfa, Renault (tj sve sto kupuju ljubtelji iz ubedjenja :) )...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

A, to da :)
Pa logika je jasna... sto je auto veca klasa, sa vise opreme i jacom motorizacijom, samim tim je isplatljiviji kao polovnjak.
Klotare, posebno izvikane kao neprehebiva Honda, nisu bas najpametnija kupovina odnosno pametan je onaj koji je kupio nov auto.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

kako god okrenes najisplativije je polovan auto vise klase, za 2-3god izgubi brdo para... sa druge strane nikad mi nece biti jasni ljudi koji kupe npr. polovnog pola koji je 2-3god star i kosta 2-3k manje od novog :zbunjen:

edit: pretece me Floyd...
Poslednja izmena od ADrei u 12 Feb 2014, 10:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

"Svemirac" pravljen u Engleskoj nije baš etalon pouzdanosti među Hondama. Ok je on, nije da nije, ali nije kao što to Honde umeju da budu. U principu nije to najbitnija stvar. Sva kola koja se ovde diskutuju ne bi trebalo da imaju nikakav problem u smislu pouzdanosti jer još mogu lepo da služe godinama. Ako mu se, ne daj Bože, zapati neki auto koji bi ga zezao to bi pre bilo zato što je loš primerak i to ne znači da bi trebalo odbaciti tu firmu ili model kao škart.

Juče je bio met.plavi 320i e90 sa malom kilometražom, kupljen u Raduloviću, za neku vrlo prihvatljivu cenu, ali oglasa više nema.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

ma bmw je savrsenstvo...Reno zadnjih godina ima odlican odnos cena/kvalitet.Alfa ko Alfa sve zavisi od serije i modela.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... itaj_opis/

Verovatno je prevara u pitanju ali ako bi bilo stvarno ovo bi bilo super.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

milosdoktorabs napisao:ma bmw je savrsenstvo...Reno zadnjih godina ima odlican odnos cena/kvalitet.Alfa ko Alfa sve zavisi od serije i modela.

Ti izvoli pa kupi novu Alfu ili Reno pa kad izgubis 50% za 2 god nemoj da se zalis... ovo je potpuno nevezano za kvalitet i bilo sta drugo, cisto trzisno stanje.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Laki021 napisao:
milosdoktorabs napisao:ma bmw je savrsenstvo...Reno zadnjih godina ima odlican odnos cena/kvalitet.Alfa ko Alfa sve zavisi od serije i modela.

Ti izvoli pa kupi novu Alfu ili Reno pa kad izgubis 50% za 2 god nemoj da se zalis... ovo je potpuno nevezano za kvalitet i bilo sta drugo, cisto trzisno stanje.
Bolje kupiti dva nova Renoa ili Alfe za cenu jednog Bmw-a.
Zato vozim polovno i zadovoljan sam.Jednog dana kada odem i budem placen adekvatno svojoj strucnoj spremi mozda sednem u NOVO ali ne BMW-a vec Mecku.
Fabrika koja nema proizvodnju kamionskih motora po meni nezna da naparvi motor.
Po pitanju pouzdanosti Reno,Mecka i Fiat su za BMW pojam.
Dzabe BMW-u ks,nm kada ima problema u sistemu hladjanja ( o kome se cuti ),probleme sa vanosom...kod bivseg pacijenta koji je vlasnik ovl.servisa sve neki BMW modeli razlicitog godista bilo da su kupljeni novi ili polovni i vecinom DIESEL.
On licno vozi RITMA.
I sam kaze ovako,italijanska masina i nemacka robusnost ali takav auto nema.BMW-a ne vozi jer kaze da je posle kockice i serije E34 BMW postao sminka.Pa i ta E34 se nije proslavila dizelima.
Da nne trujemo temu jer odosmo u off.

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ko tebi rusi sneska?

I ne, casna rec, nisam ja ni pomenuo BMW u celoj temi :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ja sam pomenuo, jer kontam da je bolje za iste pare kupiti BMW 3jku, nego Audi A3 (ili Golfa, Civica, BMW 1, nebitno).
A doktor... Koliko negativne energije u samo jednom coveku.

HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

I drži skalpel u ruci :kezo:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

ADrei napisao:sa druge strane nikad mi nece biti jasni ljudi koji kupe npr. polovnog pola koji je 2-3god star i kosta 2-3k manje od novog :zbunjen:
Pa i kod tog precenjenog VW-a ima razlike da li je star 3 ili 6 godina, da li je presao 50 ili 150k km dok kod Honde to ne igra veliku ulogu :)
milosdoktorabs napisao: Fabrika koja nema proizvodnju kamionskih motora po meni nezna da naparvi motor.
:kuku:
Zaključana tema