Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od Heinz »

Ovde nije bilo bolesnika u vozilu.
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Evo jednog od jutros.
Vozio je iz mene par stotina metara dok se nije pojavila žrtva.
Vidi se kako je vozač odmah pobegao u krajnju levu kad ga je video u retrovizoru, ali je ipak odlučio da se vrati.
Inače sad nosi SM tablice.
http://youtu.be/ezs0jSsCPKE
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Alfista... :mrgreen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

On je izduvao pošteno... Kad je izvalio Audia pobegao je levo, al se vidi da ovaj već pali blinkere i vrće ga nazad na obradu...
A evo i par isto svežih

http://www.youtube.com/watch?v=b1bCJrfzQv4

Ljudi definitivno nemaju pojma kolika je kazna. Ne verujem da znaju pa rizikuju, jer kazna kida, nije to 5000din za parking pa da budu u fazonu "ma neće mene"
Pogotovo taksista, njemu je zabrana od 8 meseci ko otkaz. A najbezveznije je ovo što je ovaj kombi uradio.. Zbog par metara je stao rame uz rame sa svim drugim varijantama jer je prekršaj isti.

Inače, policije i presretača nije bilo tada, jedno je stajao jedan policijski Puntić i saobraćajac pored njega na kraju zaustavne na početku Gazele.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne shvatljiv mi je da taksista ne zna.

Svima do poslednjeg bi s veliim uživanjem naplatio po 1000€ jer se prave pametni dok su svi oko njih budale.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ovaj sa kombijem mi je nagori, jer direkt sece ove koji se ukljucuju od Arene.

Taxi i BUS i dalje stalno vidim da koriste to parce pored DP, do Arene... Ranije je bilo oznaceno kao zuta traka..
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ali nije, pišu prijave i za taj deo... Onda to ima objašnjenja za taxi da to koriste po staroj navici. Čak se pre i videla žuta linija ispod bele, sad mi se čini da su prefarbali još jednom pa se ne žuti više toliko
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Onaj kombi je ubedljivo najgori sto rece NexT.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

Ja mislim da je u 90% slucajeva u pitanju ne znanje... stvarno bi mogli jos vise da informisu ljude o tome, pa o fluroscentnim prslucima, novim kompletima prve pomoci se danima pricalo u udarnim terminima na TV, novinama... :pardon:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Pricalo se i zaustavnoj. Bilo je u emisiji SAT, a i na RTS-u ja mislim. Bas su pricali o tome i kolika je kazna, i da se cesto snima ne samo iz presretaca, nego i policajci sa nadvoznjaka itd.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Jeste se pričalo, ali jako malo i jako kasno, mesecima su cepali kazne a u medijima nije ništa ni spomenuto.

U stvari jeste, čini mi se samo u Telegrafu ili tako nekim novinama kada je uvedena ta izmena, posle mesecima ništa.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:

Post od aleksa »

Sve je to bas malo, naspram gluposti kojima su nas bombardovali...

Znaju ljudi da se ne sme i ne treba voziti zaustavnom trakom, ali velika vecina blage veze nema o visini kazne... to je problem. :)

Opet ponavljam, kad je isla prica oko prsluka, prve pomoci... pa to je bila opsta histerija medju narodom, medijima, svi su sve znali o tome... a ovde se "cuti" i pune dzepovi... :kafa:
Panta
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 11:39
Garaža: Superb 3 karavan

Post od Panta »

Mene interesuje jedna stvar. Kako se tumači situacija kada treba da se isključim sa auto-puta na npr. izlazu kod Dušanovačke pijace a kolona vozila koji se takođe isključuju je tolika da je traka za usporavanje pre izlaza puna i ja se nađem u zaustavnoj (i to po nekoliko desetina metara)? Da li se i to tretira kao vožnja zaustavnom trakom ili ne? Tu su često velike gužve i sitacija je svakodnevna.
Korisnikov avatar
Saobraćajna Kamera
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2013, 17:41
Garaža: Nissan Almera Tino 1.8
Kontakt:

Post od Saobraćajna Kamera »

Grujic napisao:On je izduvao pošteno... Kad je izvalio Audia pobegao je levo, al se vidi da ovaj već pali blinkere i vrće ga nazad na obradu...
A evo i par isto svežih

Ljudi definitivno nemaju pojma kolika je kazna. Ne verujem da znaju pa rizikuju, jer kazna kida, nije to 5000din za parking pa da budu u fazonu "ma neće mene"
Sve i da ne znaju kolika je tačno kazna, znaju da je kažnjivo.

Šta ih onda nagoni na vožnju zaustavnom trakom? Hitan slučaj? Ne, čista ležernost.
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Opet, sta se na kraju dobilo time? Jesu li sprecili ljude da rade to? Nisu. Ostali NE ZNAJU kolika je kazna. Da znaju i da se oko toga napravi frka po medijima smanjili bi broj ljudi koji to rade za polovinu. Ovako ces cekati par godina dok ne pokaznjavas tu polovinu ali ces pare da strpas u dzep. To je cela poenta. Ispada kao najozbiljniji prekrsaj koji mozes napraviti u saobracaju a za njega niko da ne upozori. To je cela prica.

Dignite frku par nedelja po svim medijima kako ces ostati bez 1000 eur, vozacke dozvole na nekoliko meseci i biti na korak da je izgubis na sledecem sitnom prekrsaju. Broj onih koji ce se usuditi dalje da to rade bice preolovljen, za one koji se ogluse sledi kazna.
Odgovori