Dueli u klasama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Dueli u klasama

Post od Floyd »

E jbg sad frizbi a malo je falilo da uzmes novu Mazdu 3.
I mogao bi malo da spustis loptu u diskusiji... nema potrebe za teskim recima i galamom (velika slova) ;)

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Dueli u klasama

Post od starac vujadin »

nenad.fil napisao:ALO DECKO mogao sam ici i do 20-22.000 eura, otac bi me podrzao da sam bas zapeo-kukao, ali JA SAM SVESNO napravio izbor jer sam hteo SAMO mercedes, pa makar i polovan jer sam shvatio da me frizbiji NE ZANIMAJU.

Mogao sam kupiti novog Punta ili cak Superba ali nisam hteo da vozim SKODU, ni FIAT. Mogao sam uzeti novog golfa 1.2 TSI pa opet NISAM. Nemam sta kome da opravdavam, jeste, IMA ostecenja od grada,(znas, DOBAR auto u Nemackoj KOSTA) i JESTE crkla mi je donja brava od 700 eura ali IPAK voozim za 5 klasa bolji auto i od SKODE, FIATA i ostalih "frizbija" koji BMW-u, Mercedesu i Audiju mogu samo da se "sagnu."

I By the way moj sam kupio sa cistih 140.000 provereno u servisu i vozicu ga bezbrizno jos barem 400.000 mozes li ti to reci za tvoj punto?
Ti si dobra reklama za "premium" kola i verovatno će svako ko te sasluša poći tvojim primerom.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

Floyd napisao:Auto sa +200k km je realno krsh bio on Merc ili Fiat, potpuno je nebitno. E sad, druga je stvar sto neko ima zivaca da ga krpi a neko ne...

e sa ovim se ne slazem :pardon:

imam kuci A6 1.8T quattro koji je kod nas od 2002god kupljen sa 50kkm sad je na 280kkm i auto je u savrsenom stanju, smeo bi sa njime na kraj sveta da krenem :)
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Momak cim si krenuo da vices jasno je da ti fali argumenata, to sto si mogao uzeti da si kukao nije tema, a superba ne bi mogao uzeti ni sa kukanjem u slicnoj opremi/motorizaciji za navedenu sumu sa kukanjem tati, mada je cela komparacija ko bi sta mogao kupiti vrlo degutantna i osecam se nelagnodno sto sam se spustio na tvoj nivo.
Dalje poredis samo bazne/ulazne modele nizih klasa, sto je opet besmisleno, ti nastavi da zivis u svojoj iluziji da je stari mercedes izlupan gradom kome crkavaju delovi 5 klasa iznad bilo cega.
Posto ti pod bezbriznu voznju podrazumevas stari izlupani kvarljivi auto mislim da tako ne mogu okarakterisati moj, ali se makar ne bojim da ce me ostaviti putu i da li ce upaliti.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Sto bi rekli stari ljudi: "bolje prvi u selu, nego poslednji u gradu".
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ADrei napisao:
Floyd napisao:Auto sa +200k km je realno krsh bio on Merc ili Fiat, potpuno je nebitno. E sad, druga je stvar sto neko ima zivaca da ga krpi a neko ne...

e sa ovim se ne slazem :pardon:

imam kuci A6 1.8T quattro koji je kod nas od 2002god kupljen sa 50kkm sad je na 280kkm i auto je u savrsenom stanju, smeo bi sa njime na kraj sveta da krenem :)
Mozda je u savrsenom stanju ako ga redovno odrzavas tj. konstantno ulazes u njega.
Mada i pored toga ne mogu da prihvatim da je auto sa blizu 300k km u savrsenom stanju... moze se reci u odlicnom stanju za svoje god i kilometrazu i to je sve.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

osim redovnog odrzavanja je promenjen kompresor klime i procesor ABSa popravljen... skoro promenjeno dosta stvario oko ogibljenja... uglavnom oko motora nikad nista nije radjeno, mada vazi za jedan od najboljih kod Audija po pouzdanosti :)
eee da nije na plin, iako niko ne veruje u to :kezo:
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Vidi Ivane, hvala Bogu moja porodica je dovoljno solventna da svi mozemo da vozimo nove automobile (neke frizbije ili japance) ali, kod nas je sve stvar izbora. Kao sto ti rece, degutantno je "ulaziti u tudj dzep" ali nemoj mi molim te pricati o tatinom automobilu, pricaj o SVOM "cipovanom" puntu sa xyz konja i zatamnjenim staklima da izgleda "opasno."

By the way, koliko je star taj tvoj GRAND punto? PO cemu je on toliko pouzdaniji od mog "kvarljivog" mercedesa?

Nemoj pokusavati da me ubedis da je Punto=Mercedes makar i kvarljiv. Svako bira ono sto voli, i ja sam siguran da je situacija bila drugacija da bi i ti uzeo radije barem neki A3, umesto tog istog Punta ali Jbg, "zivot pise drame."

Meni se osim te famozne brave nista vanredno nije dogodilo a presao sam vec preko 30.000 km za godinu dana. Servise radim redovno, kupujem najkvalitetnija ulja koja mi preporuce i koristim sve originalne filtere-ukratko, odrzavam ga kao i svaki auto do sada. Koliko ce posluziti, videcemo, nadam se barem jos 3-4 godine dok ne dodje vreme za neku E klasu. Imaj samo u vidu da je moj auto kostao kao dva tvoja Punta-POLOVAN i da za to sigurno ima razloga...

Za dusebriznike za koje sam "prvi u selu" nemam komentar. Mercedes je izmislio moderan automobil a Vi i dalje vozite Vase "hot hatch"-eve i uzivajte u svemirskim performansama...

Starce, jbg izvini sto si se osetio prozvanim ni ne videh da i ti vozis fiat. Moja greska iskreno se izvinjavam.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Šta napravi "premium" od ljudskog bića... :trljamoci:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nevezano za vase prepucavanje,u servisu su mi rekli da taj sistem donje brave ima i vw grupacija,ukljucujuci i Skodu,te da je i njima to cest kvar. Samo sto kod njih moze da se stavi zamenski deo,a kod Mercedesa mora novo,jer je povezano sa njihovim sigurnosnim sistemom.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Šta napravi Nidzo? Baš me zanima?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

GP nije zatamanjen, vec superb, auta su na mom imenu da ne bih morao vaditi ovlascenje kad idem u inostranstvo, jer moj otac vec ima problema sa ledjima i povlaci se iz posla koji je on stvorio, a trudimo se zajedno da vodimo.
GP je star sada 6 godina i namenski je uzet da sacuva novi auto losijih uslova eksploatisanja (gradske voznje), sa njim je predjeno ~35k pretezno gradske voznje u zadnjih godinu, jer se trudim da sacuvam superba koji je za 3 godine i 3 meseca presao 122kkm (za sada od ulaganja mimo servisa samo prednje plocice na 105kkm koje je dag menjao).

Dok si vozio matoru vektru niko nije imao potrebu niko nije imao potrebu da te spusta ili da pravi komparacije koliko je puta jeftinija od kog auta, sad kako si uskocio u to sto si uskocio imas potrebu da "pisas" po "ne-premijum" autima, sto mi lici na lecenje frustracija.

Sto kaze covek
nidza napisao:Šta napravi "premium" od ljudskog bića... :trljamoci:
+1.. :kuku:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Au,ala ste zapenili,kao da je pa bitno...

Nidzo,jesi ti bese forsirao da je Alfa premium? :mrgreen:

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori