Biciklizam
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Re: Biciklizam
Tamo je svest o upotrebi bicikla na visem nivou nego kod nas, voze se da bi presli od tacke A do tacke B, ne gledaju kakav je bicikl nego da je upotrebljiv, sa korpom i blatobranima po mogucnosti. Jutros sam peglao, suncano jutro a oko 1 stepen je bilo kada sam krenuo na posao a ulice prazne 

Lako je njima kad imaju biciklističke trake i staze, a takođe nemaju ni jedno jedino brdo u celoj zemlji. 

Ђенерал Јанковић
Kopenhagen.
Superkilen brdo.
Crvena biciklisticka staza.
Superkilen brdo.
Crvena biciklisticka staza.
Jutros sam ocistio i sredio svog dvotockasa i odvozio jedan krug po keju. Voleo bih da i za sledeci vikend bude ovako lepo vreme kako bi "reprizirao" danasnji dan. Posle vec necu imati vremena ni preko vikenda. 

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ja odvozao od Zemunskog keja do Ade i nazad. Vise ljudi na Adi u zivotu nisam video. Pod tim mislim i na one sto se voze i one sto setaju.
U svakom slucaju, lepo je sesti na bajs posle 3 meseca. Odvozao sam 35 km sa prosecnom brzinom od 21 km/h i umro sam. Mora da se vrati kondicija.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
U svakom slucaju, lepo je sesti na bajs posle 3 meseca. Odvozao sam 35 km sa prosecnom brzinom od 21 km/h i umro sam. Mora da se vrati kondicija.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH IDOL using Tapatalk
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Gledam malopre dva idiota. Nakon vožnje bicikla seli na klupicu da odmore, pa otvorili pivo i smotali gandžu i duvaju. Magarci nabili 40+ godina, treba nasevani da puknu neko dete na keju koji je pun ko oko.
Širim haos!
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
I ja odvozao 17km na Savi
.
Ja opet videh buljuk klinaca metalaca sa smešnim cigarama kod skretanja za BK,
da nije Gandža Fest održan na Keju
?

Ja opet videh buljuk klinaca metalaca sa smešnim cigarama kod skretanja za BK,
da nije Gandža Fest održan na Keju

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Fora je što ovo dva čoveka u zrelim godinama koji su posle piva i buksne seli nazad na bajs da se voze po punom keju.
Širim haos!
Mislim da je nemoguce napraviti prekrsaj naduvan. Mozda za izuzetno sporu voznju 

@Pajo,
video sam ghost danas, savršen je za mene izuzev jedne ogromne mane. Sajla prednjeg menjača mu prolazi duž zadnje ivice centralne šipke, tako da verovatno ne može da se namontira dečje sedište.
Da li neko ima iskustva sa sedištima i da li postoji možda neko rešenje? Koliko sam uspeo da vidim samo trekking bajsevi imaju tu mogućnost. Video sam solidan trekking bajs takođe na prodaju, ali više bih voleo da ćapim ovog Ghosta ako uspem da razrešim situaciju.
Pretpostavljam da postoji sedište koje može da se stavi pozadi, ali vožnja klinaca nazad mi je uvek izgledala potpuno bezveze. Možda grešim, ali klince onda prevoziš, ne učestvuju u vožnji uopšte.
Moja generalna dilema je sad, da li uopšte da idem na MTB, s obzirom da ću većinu vremena biti na asfaltu. Sa druge strane, želim kvalitetno da se vozikam kada odem na neku planinčugu, a tu će trekking biti u problemu (ili možda neće?).
Sve u svemu, više sam novih pitanja zatekao nego odgovora.
video sam ghost danas, savršen je za mene izuzev jedne ogromne mane. Sajla prednjeg menjača mu prolazi duž zadnje ivice centralne šipke, tako da verovatno ne može da se namontira dečje sedište.
Da li neko ima iskustva sa sedištima i da li postoji možda neko rešenje? Koliko sam uspeo da vidim samo trekking bajsevi imaju tu mogućnost. Video sam solidan trekking bajs takođe na prodaju, ali više bih voleo da ćapim ovog Ghosta ako uspem da razrešim situaciju.
Pretpostavljam da postoji sedište koje može da se stavi pozadi, ali vožnja klinaca nazad mi je uvek izgledala potpuno bezveze. Možda grešim, ali klince onda prevoziš, ne učestvuju u vožnji uopšte.
Moja generalna dilema je sad, da li uopšte da idem na MTB, s obzirom da ću većinu vremena biti na asfaltu. Sa druge strane, želim kvalitetno da se vozikam kada odem na neku planinčugu, a tu će trekking biti u problemu (ili možda neće?).
Sve u svemu, više sam novih pitanja zatekao nego odgovora.
Ja sam vozao treking onaj moj i po "planincugama", ako tako nazovemo frusku goru 
Doduse nisam skakao sa stepenica i nisam isao van put. Utabana zemlja, odnosno bilo kakav put kuda mozes peske, sem da nije neki kozji, mozes i trekingom proci. Ako je treking uopste naziv za hibrid, ako nije, onda nista
Edit: zaboravio sam da napomenem da sam prilicno tezak, sto je dodatni izazov za biciklo po losem terenu

Doduse nisam skakao sa stepenica i nisam isao van put. Utabana zemlja, odnosno bilo kakav put kuda mozes peske, sem da nije neki kozji, mozes i trekingom proci. Ako je treking uopste naziv za hibrid, ako nije, onda nista

Edit: zaboravio sam da napomenem da sam prilicno tezak, sto je dodatni izazov za biciklo po losem terenu

Nisam Paja, ali....
To je normalno, jer ne znas sta hoces.
Nisam hteo da se mesam od pocetka, ali je ocigledno.
Prvo se zapitaj, sta ce meni bicikl, ili bolje reci - gde zelim da ga vozim?
Ako je tvoj odgovor: "zelim da se vozim po gradu, a povremeno cu izaci na teren", odmah da ti kazem da si u zabludi sa izborom. Vidim da lutas - MTB, MTB sa 29", trekking.....
Sediste gde dete mozes da stavis napred (i da ucestvuje u voznji) je stari model i vrlo je nebezbedan.
Ni u ovo pozadi se ne bih zakleo, ali je bolje resenje. Po meni su najbolja kolica (ali to sam samo ja) iz zilion razloga. Sediste se montira na podsedalnu cev, ali mislim da ne bi bio problem ni na sticnu koja je dovoljno jaka, u korenu gde ulazi u podsedalnu cev.
Takodje, ako mozes da pricvrstis gepek srafljenjem ispod sedista i za kuke zadnje viljuske, mozes da montiras sediste, s tim sto ce dete biti nize. Gepek svakako mora biti celicni a ne aluminijumski.
To je normalno, jer ne znas sta hoces.
Nisam hteo da se mesam od pocetka, ali je ocigledno.
Prvo se zapitaj, sta ce meni bicikl, ili bolje reci - gde zelim da ga vozim?
Ako je tvoj odgovor: "zelim da se vozim po gradu, a povremeno cu izaci na teren", odmah da ti kazem da si u zabludi sa izborom. Vidim da lutas - MTB, MTB sa 29", trekking.....
Sediste gde dete mozes da stavis napred (i da ucestvuje u voznji) je stari model i vrlo je nebezbedan.
Ni u ovo pozadi se ne bih zakleo, ali je bolje resenje. Po meni su najbolja kolica (ali to sam samo ja) iz zilion razloga. Sediste se montira na podsedalnu cev, ali mislim da ne bi bio problem ni na sticnu koja je dovoljno jaka, u korenu gde ulazi u podsedalnu cev.
Takodje, ako mozes da pricvrstis gepek srafljenjem ispod sedista i za kuke zadnje viljuske, mozes da montiras sediste, s tim sto ce dete biti nize. Gepek svakako mora biti celicni a ne aluminijumski.
Nisam mislio na sedište koje je napred na volanu, nego na srednjoj šipci, između ruku. Koliko sam video sedište se fiksira na vertikalnoj šipci gde može biti problem na ovom konkretnom modelu bajsa.
Sem toga, ovo malo što sam provozao bajs - to je to. Baš je odlična sprava, mada ja i nisam neki kriterijum jer na bolji bajs nisam seo do sad. Menjači, kočnice, to toliko dobro funkcioniše da nemam reči. Prednja viljuška se zaključava daljinski, što je stvarno dobar štos.
Koliko brzo uopšte može da se ide sa 44 zuba na prednjem pogonu na ravnom? Pozadi je XT 10-faz. Točkovi su 26".
Izbegao bih situaciju da moram da imam 2 bajsa, hoću da se naviknem samo na jedan i da mi pokriva sve potrebe. Zasad mi ostaje najveći problem to sedište, ponavljam, centralno smešteno, ne na volanu. Ne bih izlagao klinca nepotrebnoj opasnosti, a i to je samo za ovu sezonu. Za sledeću već mora nešto drugo.
Sem toga, ovo malo što sam provozao bajs - to je to. Baš je odlična sprava, mada ja i nisam neki kriterijum jer na bolji bajs nisam seo do sad. Menjači, kočnice, to toliko dobro funkcioniše da nemam reči. Prednja viljuška se zaključava daljinski, što je stvarno dobar štos.
Koliko brzo uopšte može da se ide sa 44 zuba na prednjem pogonu na ravnom? Pozadi je XT 10-faz. Točkovi su 26".
Izbegao bih situaciju da moram da imam 2 bajsa, hoću da se naviknem samo na jedan i da mi pokriva sve potrebe. Zasad mi ostaje najveći problem to sedište, ponavljam, centralno smešteno, ne na volanu. Ne bih izlagao klinca nepotrebnoj opasnosti, a i to je samo za ovu sezonu. Za sledeću već mora nešto drugo.
Nemam vemena sada, pa samo na brzinu MTB je G klasa, a trekking je SUV pa ti vidi šta je primerenije tvojim potrebama.
Bajker montira sedište na dno šticne i tako bi bilo na svakom MTB-u.
Ako biram sedište, biram to pozadi. Pisaću kasnije zašto.
Bajker montira sedište na dno šticne i tako bi bilo na svakom MTB-u.
Ako biram sedište, biram to pozadi. Pisaću kasnije zašto.
"zadnja ivica centralne sipke" je vrlo
objasnjeno. Bicikl ima horizontalnu, kosu i podsedalnu cev.
To je po meni prakticno nemoguce. Kada si nagnut, cak ne i u nekoj "racer" poziciji, a pod pretpostavkom da je decije sediste zakaceno za volan - tvoja glava je u nivou detetove glave. Da ne spominjem kako izgleda pozicija kada ti je dete blize (na horizontalnoj) cevi....
Na horiz cevi ima nekih egzoticnih resenja ali ih ja ne vidoh kod nas.
I konacno, kao sto sam rekao, mozes da montiras sediste pozadi.

To je po meni prakticno nemoguce. Kada si nagnut, cak ne i u nekoj "racer" poziciji, a pod pretpostavkom da je decije sediste zakaceno za volan - tvoja glava je u nivou detetove glave. Da ne spominjem kako izgleda pozicija kada ti je dete blize (na horizontalnoj) cevi....
Na horiz cevi ima nekih egzoticnih resenja ali ih ja ne vidoh kod nas.
I konacno, kao sto sam rekao, mozes da montiras sediste pozadi.