320d za Q5

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: 320d za Q5

Post od Texonja »

Gledao sam i taj test... i svaki koji nadjete na Youtube! :cool!:
Doduse, taj offroad moze da se zaboravi sa ovim autom. Tako mi je i prodavac rekao, da je cisto zanosenje bilo kakav offroad i da je ovo klasican putnicki auto sa visokim klirensom. To sto ima pogon na sva 4 tocka mu ne pomaze puno, tj pomaze da se lakse popnes uzbrdo, da se iskobeljas iz snega, da ne proglizas na mokrom asfaltu ili suvom liscu, eventualno za neki izlet u sumi i to je to... Ali meni realno ni ne treba nista vise od borbe sa snegom i prilascima nekim manje pristupacnim plazama u Grckoj.
Inace taj 4x4 nije permanentni, nego je poput 4motiona na Tiguanu, tj vozis ga na prednji pogon, a zadnje ukljucuje tek kada oseti da prednji tockovi nemaju grip.

Enterijer je brutalno dobar i za te pare ne nudi nijedan konkurentski auto tako nesto.
Za 31.500 eur ide najvisi nivo opreme (Revolution), sa svim sto Mazda moze da stavi u neki auto, racunajuci lane assist, parking senzore napred i nazad, kameru pozadi, kozna sedista (jedna od retkih koznih koja su mi se dopala), 19" felne, Bose ozvucenje sa 9 zvucnika, automatsko upravljanje dugim svetlima, bi-xenon, upozorenje za napustanje trake, sistem pracenja vozila koja se priblizavaju bilo napred/nazad, bilo sa strane, grejace sedista, inteligentni sistem kocenja, bluetooth, TFT touchscreen ekran 5.8", el. preklopive retrovizore i sve ostale trivijalne stvari koje idu u osnovnoj opremi (a koje mnogi proizvodjaci jos uvek naplacuju) poput tempomata, board computera, grejace retrovizora, kontrolu pritiska u gumama...

Dosta toga mi ne treba, kao uostalom sto i na BMW-u sada imam neke stvari koje mi ne trebaju (poput dvozonske klime, posto zone u zivotu nisam ni probao da koristim ili rain sensor ili automatsko paljenje svetala... to su stvari koje radim manuelno jer tako volim). Ali ovde su toliko male razlike izmedju paketa opreme, a toliko toga nude... Tuku onog ko ne uzme. :)

Moram svakako prvo odvozati krug sa test-vozilom, pa ako mi se svidi, Bimmer ide u oglase...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Jbt kakva oprema za 30k evra. :klanjamse:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

bolje ce BMW sa zadnjom vucom i 16icama po snegu nego CX5 sa 19icama :kezo:

Oprema je vrhunska, mada nisam neki ljubitelj njihovih enterijera...

Msm da su senzori za kisu i grejaci retrovizora dve najpametnije stvari koje se ugradjuju u danasnja kola...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Po meni je takodje previse 19" , narocito jer je nizi profil pa nisam siguran koliko ce auto biti mek/tvrd po nasim putevima.
Koza je jos jedna od stvari koju bih takodje izbacio, iako preeeeterano dobro izgleda (ima crvene stepove). Zimi je ok jer ima grejace sedista, ali leti kad se uparis naslonjen na sediste... :kuku:
Imao sam jednom (na Fiat Coupe-u) i rekao sam nikad vise.
Poslednja izmena od Texonja u 23 Mar 2012, 20:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Msm da bi mu 18 bila taman, 19 je vec preveliko i bolesno skupo... Za zimski set svakako neku manju dimenziju i teraj...

Kozu nemoj izbacivati ni pod razno. Zatamni malo stakla i bice mnogo bolje...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Nije preterano skupo. Poredio sam cene i recimo ako je 17" oko 17k din , onda je 18" oko 19-20k, dok su 19" oko 24-25k. Ne menjaju se gume svake godine...
Vece je sranje ona registracija za 2200cc.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Naprcali ga japanci opremom za sve pare :)

Za vecinu ostalih stvari se slazem sa tobom...ti sistemi koji su napravljeni da ti "olaksaju" voznju su, bar meni, potpuna glupost.
Ni ja ne koristim senzore za kisu, automatsko paljenje svetala ili ono sranje sto me upozorova da sam prekoracio brzinu.
Tempomat takodje jako retko koristim (samo na autoputu i to kad je u pitanju duzi put) jer sam jedan od onih koji uzivaju u voznji na klasicni nacin (zna se sta rade noge a sta ruke :D).
Kad hocu da se igram sa parametrima i podesavanjima ukljucim playstation :)
Navigacija mi je ok (iako nemam ugradjenu) ali je to opet nesto sto bih jako jako retko koristio (prakticno samo van CH).

Ono sto bih ti ipak savetovao je da uzmes kozna sedista...mislim uradi kako hoces, ali ja sam slucajno uzeo auto sa koznim sedistima i shvatio koliko je to ustvari dobra stvar, samo iz razloga sto je enterijer uvek cist tj. nema prasine kao kod platnenih sedista.
Uostalom imas malo dete, pa padne neka cokolada na sediste i sl. a tu je odrzavanje koze mnogo jednostavnije jer nemas potrebu da ga vozis na dubinsko.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Stavi svuda foliju sa UV flterom i umanjices problem usijane koze :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Kako mozete da ne koristite senzor za kisu kad cim upalite brisace na 1. brzinu on radi? Extra je stvar kad si na magistrali pa te zapljusne kamion, a on odreaguje pre nego sto pomeris ruku prema rucici...

AL nebitno, visak opreme ne moze da smeta :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

E sad jos samo da se auto ponasa upola dobro koliko ga hvale.
... i "samo" da prodam Bimmera za iole fer lovu.
... i da docekam da dodje dizel od 175ks (treba tek juna da se pojavi)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Texonja napisao: ... "samo" prodam Bimmera
... jun
taman se sve uklapa :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Skenirao i isporučio Texu, ali sam hteo da budem dobar samarićanin pa da okačim i ovde, ali stativa. Forum ne prima ništa preko 2Mb, a izgleda da ni na rapidšer više ne može bez registracije. :glavomuzid:

Edit: Ko 'oće članak, brzo mail adrese na PM, pa da spucam tako. :mangup:
Poslednja izmena od methane.master u 23 Mar 2012, 21:03, izmenjeno 2 puta ukupno.
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Posalji meni na pp o cemu se radi pa mozda resimo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Da ne spamujemo Texonji thread, bio sam slobodan da otvorim novi o Mazdi CX-5.

viewtopic.php?f=7&t=658

Moderatori nek prebace šta treba, naravno, ako misle da treba da se tako nešto radi.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Texonja napisao: eventualno za neki izlet u sumi i to je to... Ali meni realno ni ne treba nista vise od borbe sa snegom i prilascima nekim manje pristupacnim plazama u Grckoj.
.
Ajde ne brukaj se bre izlet u šumicu je uvek dobrodošao. :mrgreen:
Zaključana tema