Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od methane.master »

grujicd napisao:Danas ušao u bazen, uhvatio se za neku šipku i opa, zgibovi samo lete, probam i zastavu - može i to, ima nade i za nas bucmaste :kezo;
:rofl: :rofl: :rofl: :doubleup:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Slika

Evo zanimljive slike, kako izgleda funkcionalna muska gradja :)
Lovci :)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

A ti bi da se bacis na lov ocigledno :kezo:

Ja krecem od petka u teretanu sigurno, iznervirao sam se jer sma video da sam se za 2 meseca ugojio 5 kila zbog sedenja po ceo dan. Tako da sam trenutno na 88 i jedva zakopcavam pantalone :mrgreen:
Cilj je skidanje na 82kg ili malo vise ali da bude misici, na prvom mestu skidannje pojasa, i ojacavanje ruku i ramena. Mnogo sam slab trenutno...
Plan je teretana 3x nedeljno + kad otopli plivanje. Prvo 30-40min trcanje, zatim sprave.
Takodje verovatno cu uzeti neke "hemiju", dal je bolje da uzmem neku mesavinu proteina ili obica whey ?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Bax

Mislis da bi ovaj preslisao danasnje bildere?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

stefanan napisao:A ti bi da se bacis na lov ocigledno :kezo:

Ja krecem od petka u teretanu sigurno, iznervirao sam se jer sma video da sam se za 2 meseca ugojio 5 kila zbog sedenja po ceo dan. Tako da sam trenutno na 88 i jedva zakopcavam pantalone :mrgreen:
Cilj je skidanje na 82kg ili malo vise ali da bude misici, na prvom mestu skidannje pojasa, i ojacavanje ruku i ramena. Mnogo sam slab trenutno...
Plan je teretana 3x nedeljno + kad otopli plivanje. Prvo 30-40min trcanje, zatim sprave.
Takodje verovatno cu uzeti neke "hemiju", dal je bolje da uzmem neku mesavinu proteina ili obica whey ?
Protein i glutamin,a ako hoces brze da ojacas, i kreatin.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ili za pocetak da jedes dobro, a batalis prasak :mrgreen:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Pa pokusacu da uredim ishranu,ali to malo teze ide :mrgreen:
Popricacu sa trenerima,pa cu videti sta mi oni kazu

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Moras da napravis kalojiski deficit (to sam naucio na netu ovih dana :) )
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne mora kalorijski deficit,samo jedes pravu hranu,da telo trosi masne naslage. A pozeljno je naravno jesti manje kaloricno,ali se opet moraju uzimati onda suplementi,da ti telo ne jede misice. Cesto ljudi zarad boljeg izgleda,naprave veci problem sa mrsavljenjem,i budu u gorem stanju kada su mrsavi. Mast na telu nije losa stvar. Losa stvar je ako se do tih masnih naslaga dodje losim putem. Naravno,sve u normalnim kolicinama.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Uf, moram i ja da kazem koju...za manje od tri meseca sam natukao 12 kg. Provalio sam kad sam farmerice koje su bile na suzavanju obukao a one prsle
po savovima kad sam obukao pre desetak dana. Sada sam na low carb odnosno ne unosim nikakve ugljikohidrate ni secere. Mnogo vode i caja od djumbira sa limunom i to je to.

Ne postoji magican recept ni za koga jer svakome od nas metabolizam radi drugacije i ako na nekoga proteini u prahu i sagorevaci masti rade brzo kod nekoga se ni ne pomera i onda
se krece sa povecanim unosom istih...

U svakom slucaju nas organizam radi principom samoobrane i ako se smanji unos kalorija on na to reaguje tako da usporava metabolizam, usporava varenje jer dobija informaciju - nema hrane.
On ne zna da mi smisljeno odustajemo od hrane. Tako da od samog gladovanja i drzanja dijete nema vajde ako se ne vezba.

Lepo sam ja sada ukratko preveo sta pise Mayo Clinic a sad to treba provesti u praksi. Bajs je opet u opticaju i ako nista, pola sata dnevno. Za devet dana vaga pokazuje 2,7 kg manje. Vec sam zaboravio
ukus hleba a kolace da i ne pominjem.

Da dodam: godinama variram izmedju 88 i 104 kg, nema pravila kad cu da dobijem ili izgubim kilograme.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:Ne mora kalorijski deficit,samo jedes pravu hranu,da telo trosi masne naslage. A pozeljno je naravno jesti manje kaloricno,ali se opet moraju uzimati onda suplementi,da ti telo ne jede misice.
Nece jesti misice ako unosi dovoljno makronutrijenata kroz standardnu ishranu.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dosta je ogranicena ishrana ako sa malo.kalorija moras i unositi dovoljno suplemenata za izgradnhu misica,zato.je bolje uzimati dodatne suplemente.

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Xepoj87 napisao:Ne mora kalorijski deficit,samo jedes pravu hranu,da telo trosi masne naslage. A pozeljno je naravno jesti manje kaloricno,ali se opet moraju uzimati onda suplementi,da ti telo ne jede misice. Cesto ljudi zarad boljeg izgleda,naprave veci problem sa mrsavljenjem,i budu u gorem stanju kada su mrsavi. Mast na telu nije losa stvar. Losa stvar je ako se do tih masnih naslaga dodje losim putem. Naravno,sve u normalnim kolicinama.

Mora da ide u deficit. E sad da li će da ga napravi smanjenim unosom hrane ili povećanom potrošnjom energije to je na njemu. Ali bez kal. deficita neće izgubiti ni grama. Deficit ne sme da bude veći od 20-25% bazalnog metabolizma. To ti je potrošnja u leru.

HUAWEI P6 via TT
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ma kakvi bre, bas je proteinska hrana niskokaloricna. Belanca, riba i belo meso (cak i ostala mesa) imaju smesno kalorija na 100g namirnice, bas smesno. Mrsavljenje/gojenje uz trening treba kontrolisati hidratima. Dok god ima dovoljno proteina nece gubiti misice, samo na hidrate i junk pripaziti ukoliko hoce da mrsavi.
Odgovori