Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Biciklizam

Post od Floyd »

Pa sad ispada da je za moje potrebe (80% asfalt i 20% blazi offroad) bolji drugi :)
Tek sad sam u dilemi a mislio da je to reseno :kezo:

MTB HT

Slika

CROSS

Slika
paja napisao:Od svega što si do sada kačio Cube Attention ima najbolju opremu. Pre svega ima bolju viljušku u odnosu na ona dva od juče, au poređenju sa drugim Cube-om ima generalno jaču opremu.
Thx :doubleup:
Attention na akciji kosta skoro isto kao Focus ES ali je po regularnoj ceni Focus iz nekog razloga nesto skuplji.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Normalno.

Postavis pitanje "cemu ce da mi sluzi bajs?" i ako si iskren prema sebi, odmah dobijes i odgovor.

Verovatno ga neces voziti ni tih 20% po terenu sto kazes da hoces, al' hajde...

Koji ce ti :djavo: microdrive pogon k'o da ces da se veres na cuke ko Bajker?

Po meni je jedino problem sto izbor tih trekking, cross-trekking ili kako ih vec zovu, nije kao i MTB. Nisam toliki strucnjak za te ruzne naprave, ali vec izbor i sam kvalitet amorta nije kao za MTB.

Sve u svemu, sto rece koljega Bajker, uzimanje para...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kao sto rekoh, nisam ni mislio da na neki extreme offroad (skakanje sa stene na stenu, preskakanje provalije, slobodan spust sa planine i sl.)
Na ovakve staze sam mislio...

Slika

A mislim da bi hibrid tu bio u nezgodnoj situaciji zbog uskih guma.
Koliko sam primetio, mladji rekreativci ovde najvise voze upravo MTB i hibride a klasicni teking uglavnom zene i matorci.

Gledao sam i KTM Life Road 2014, koji bi trebao da bude neka mesavina za asfalt i offroad ali mi gume deluju dosta tanke.

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ajmo 'vako.

Hibrid je za asfalt i ništa drugo mu ne prija. Može da prođe preko ugažene zemlje, al nije to to.

Ti si taj koji moraš da odlučiš šta želiš, a pored iracionalne želje da imaš određeni tip koji ti ne treba (čitaj Nidža :D ) ono što bi stvarno pomoglo je da definišeš odnos asfalta i neasfalta i vrstu neasfalta.
Ovu utabanu zemlju koji si postavio bi svaki trekking preleteo bez problema.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ćerkin novi bajs:

Slika

Slika

Možda joj je malo veliki za sad, ali kad je sic u najnižem položaju ipak komotno dodiruje zemlju. Malo je reći da je oduševljena. U pitanju je Cross Gravita S 24":

http://www.crosscycle.com/en/catalog/ju ... 24-63.html
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Nek je sa srećom!

Mi smo danas probali novu spravu. Veliki joj je još uvek, al računam da će do leta biti ok.

Meni sutra stiže lanac. :presrecan: Bajkeru spremaj alat. :kezo:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

paja napisao:Ajmo 'vako.

Hibrid je za asfalt i ništa drugo mu ne prija. Može da prođe preko ugažene zemlje, al nije to to.

Ti si taj koji moraš da odlučiš šta želiš, a pored iracionalne želje da imaš određeni tip koji ti ne treba (čitaj Nidža :D ) ono što bi stvarno pomoglo je da definišeš odnos asfalta i neasfalta i vrstu neasfalta.
Ovu utabanu zemlju koji si postavio bi svaki trekking preleteo bez problema.
Problem je sto je malo treking modela koji mi se svidjaju.
Oni klasicni sa branicima i korpom su mi bzv. dok su ovi sto lice na MTB ok ali s druge strane izbor i nije tako veliki, sto je Zuzazu vec i napisao.
Onda kontam da je neki HT MTB najbolji izbor...
Poslednja izmena od Floyd u 19 Feb 2014, 20:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Onda pucaj. Znaš šta hoćeš, znaš šta valja, tvoje je samo da keširaš i vrtiš pedale.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ja da znam ne bi vas smarao :kezo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Od svega što si do sada kačio Cube Attention ima najbolju opremu.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa nista, uzimam onda taj Cube ili Focus :)
Cube ima bolju opremu ali mi se na slici Focus malo vise svidja... odlucicu kad ih vidim.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Uzmi jeftiniji ili lakši. :kezo:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Računaj da gume možeš da menjaš za relativno male pare, i da lako možeš da staviš uže slikove ako zaključiš da si stalno na asfaltu ili utabanoj zemlji. Nije baš operacija koju bi radio pred svaku vožnju ali nije ni da si se zakucao sa biciklom ako ti ne odgovaraju gume koje su došle sa njim.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

paja napisao:Uzmi jeftiniji ili lakši. :kezo:
E bre kakav si ti to fanboy... umesto da kazes uzmi "Focusa, on je najbolji" ti meris opremu :mrgreen:
grujicd napisao:Računaj da gume možeš da menjaš za relativno male pare, i da lako možeš da staviš uže slikove ako zaključiš da si stalno na asfaltu ili utabanoj zemlji.
Znam da gume mogu da menjam ali najmanji mi je problem sto ce gume da pevaju na asfaltu.
Ono oko cega se lomim su prenosni odnosi koji su kod MTB-a prilagodjeni brdskoj a samim tim i sporijoj voznji.

Inace, prvi "ozbiljni" bajs mi je bio drumas i to legendarni unis 10-brzinac. Jes bio ruzan u to vreme kad su se svi palili na MTB ali niko nije mogao da me prati na putu. Problem je nastao kad su se izvodile klinacke budalastine tipa spustanje niz stepenice... tu sam bio nemocan pa sam moje ubedio da mi kupe MTB :)
I tako se vozio do 2004. a od tada nisam posteno ni seo na bajs :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Floyd napisao:
paja napisao:Uzmi jeftiniji ili lakši. :kezo:
E bre kakav si ti to fanboy... umesto da kazes uzmi "Focusa, on je najbolji" ti meris opremu :mrgreen:
Kad mi budu poklanjali onda ću da budem fanboy. :D
Floyd napisao:Ono oko cega se lomim su prenosni odnosi koji su kod MTB-a prilagodjeni brdskoj a samim tim i sporijoj voznji.
Dođi ti do kondicije da ti je MTB pogon prespor, a verovatno nećeš nikada :D , pa ćeš tada lako zameniti kasetu ili lančanike na pogonu za brže.
Odgovori