paja napisao:
Meni sutra stiže lanac. Bajkeru spremaj alat.
Zovi kada stigne pa ce mo se dogovoriti za dejt
Floyd napisao:
Ono oko cega se lomim su prenosni odnosi koji su kod MTB-a prilagodjeni brdskoj a samim tim i sporijoj voznji.
Zabluda, iako imam prenosni odnos najveci-najmanji 44-11 sasvim mi je dovoljan i nizi npr 44-13 ili 15 da drzim korak sa rekreativcima sto voze drumaše. Osim toga u planini na off road terenu ako nemas kondicije drzi svoj tempo, ne koristi teske prenose ako i sa laksim izlazis jer tako cuvas kolena, dakle u biciklizmu ti je bitan broj obrtaja u jedinici vremena da ti bude konstantna. Time postizes najbolje za svoj kardio sistem, dakle prevedeno automobilskim recnikom iz broja obrtaja izvlacis najvise snage
paja napisao:Kad mi budu poklanjali onda ću da budem fanboy.
Potrudi se malo... vidis kako ADrei dobija felne ispod cene
paja napisao:Dođi ti do kondicije da ti je MTB pogon prespor, a verovatno nećeš nikada , pa ćeš tada lako zameniti kasetu ili lančanike na pogonu za brže.
Ma jasno nego se malo pravim pametan
BAJKER napisao:Zabluda, iako imam prenosni odnos najveci-najmanji 44-11 sasvim mi je dovoljan i nizi npr 44-13 ili 15 da drzim korak sa rekreativcima sto voze drumaše. Osim toga u planini na off road terenu ako nemas kondicije drzi svoj tempo, ne koristi teske prenose ako i sa laksim izlazis jer tako cuvas kolena, dakle u biciklizmu ti je bitan broj obrtaja u jedinici vremena da ti bude konstantna. Time postizes najbolje za svoj kardio sistem, dakle prevedeno automobilskim recnikom iz broja obrtaja izvlacis najvise snage
starac vujadin napisao:Floyd, to što si ti opisao kako bi upotrebljavao bajs je tipična treking upotreba. Gledaj takve bicikle, batali MTB. Od previše priče gubiš fokus
Džabe se trudiš. Probao ja na sve načine al oće Floydara da izgleda nadrkano na biciklu. Pravi BMW šofer.
BAJKER napisao: u biciklizmu ti je bitan broj obrtaja u jedinici vremena da ti bude konstantna. Time postizes najbolje za svoj kardio sistem, dakle prevedeno automobilskim recnikom iz broja obrtaja izvlacis najvise snage
starac vujadin napisao:Floyd, to što si ti opisao kako bi upotrebljavao bajs je tipična treking upotreba. Gledaj takve bicikle, batali MTB. Od previše priče gubiš fokus
Pa gledao sam ali nisam nasao nista interesantno.
Cak sam i okacio jedan model (Cube Curve Pro) i niko da ga pohvali
Tu je i onaj KTM...
One penzos style sa blatobranima i korpicom, necu.
paja napisao:Džabe se trudiš. Probao ja na sve načine al oće Floydara da izgleda nadrkano na biciklu. Pravi BMW šofer.
Poslednja izmena od Floyd u 19 Feb 2014, 23:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Najveca bi greska bila da se uopste fizicki ne aktivira da vozi bicikl, ma kakav god da je bicikl fizicka kondicija moze samo da mu godi, s obzirom da je CH jedna uredjena zemlja staza za voznju po predivnoj prirodi ima na pretek
Floyd napisao:Cak sam i okacio jedan model (Cube Curve Pro) i niko da ga pohvali
Tu je i onaj KTM...
Curve nismo ni komentarisali. U suštini meni kod njega smetaju Acera šifteri i pogon i neke hidraulične kočnice sa dna Shimano ponude. Ali, mi ovde smo razmaženi jer dosta toga kupujemo jako jeftino, pa možemo da se proseravamo da ispod Deore-a nećemo da vozimo.
Trekking-zi uglavnom imaju slabiju opremu od MTB-a jer su uslovi korišćenja manje zahtevni.
BAJKER napisao:Najveca bi greska bila da se uopste fizicki ne aktivira da vozi bicikl, ma kakav god da je bicikl fizicka kondicija moze samo da mu godi, s obzirom da je CH jedna uredjena zemlja staza za voznju po predivnoj prirodi ima na pretek
Bas tako a staze su me samo dodatno motivisale...
paja napisao:Koji KTM? KTM ima odlične trekking bicikle.