Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Bax »

Meni treba 10ak minuta oporavka posle samo pola sata kruznog treninga. Zanimljivo da mi je lakse ako nastavim jos koji krug, nego ako se zaustavim.
U sklucaju zaustavljanja bolucka me glava zbog manjaka kiseonika, i moram da unesem dosta tecnosti...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Ivan »

@bax kakav ti je rezim treninga sa zgibovima, 28-30 zgiba u seriji je stvarno impresivno.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Jesu brzinski ili kontrolisani sa potpuno opruzenim rukama pri spustanju?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Brzinski ili usporeni je manje bitno, pravi zgib je kada ispruzis skroz ruke, a bradu dizes tik iznad sipke, cak i za siroki hvat gde se mnogi ne dignu ni do sipke u visini ociju, vec rade neke polupokrete i samozavaravaju se.

Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Bitna je i brzina, ako uradis 30 brzih, verovatno neces moci ni 15 sporih :D
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Meni su cak laksi ti spori, jer ne koristis maksimum snage da bi postigao eksplozivno brzo dizanje (bez cimanja) pri svakom zgibu.
Ovo mi je kao da si rekao ko pretrci 500m polako, moze sprintati duplo vise.
Naravno da i kada se zgib radi eksplozivno akcenat ostaje na pravilnoj formi (bez cimanja, brada iznad sipke, ruke skroz opruzene).

Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ako radis istu pravilnu formu, sporo i brzo, nema teorije da mozes isto, a kamoli da su ti laksi spori. Sto sporije radis, to ces ih manje i raditi, isto je i sa tegovima. Probaj istu tezinu da dizes normalnom brzinom, pa jako brzo i da spustas i dizes po 3sek.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ivan napisao:Brzinski ili usporeni je manje bitno, pravi zgib je kada ispruzis skroz ruke, a bradu dizes tik iznad sipke, cak i za siroki hvat gde se mnogi ne dignu ni do sipke u visini ociju, vec rade neke polupokrete i samozavaravaju se.

Ne krijem ja da kradem kad radim taj maksimu, imam trzaj telom, spustam se do kraja, ali posto je siri hvat, i radim na stoku od vrata, tesko da se dignem bradom preko sipke.

NEmam neki rezim treninga, radim po 8 komada u kruznom treningu, koji mi drzi tonus celog tela.

Jedini cilj tog treniranja mi je da skinem stomak, za snagu me stvarno mnogo briga nija, uvek postoji poluga :mrgreen:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Sa teorijom, ali i u praksi mi je lakse kada radim sporo.

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ogi napisao:
Scuderia napisao:
Ogi napisao:Ja sam ocekivao jedino da dosta vise mrsavim,smrsao sam nekih 2-3kg i cao zdravo, ne mrdam vise, ukinuo sam koka kolu potpuno, slatkise smanjio barem 75%, ne jedem pljeskavice i slican junk food + trening na kome potrosim par stotina kalorija i opet slabo to ide... ok, jedem hleb i dalje, jedem slatkise ponekada i pomalo ali ipak unesem ZNACAJNO manje kalorija... ima to veze i sa godinama...
Ako ne trcis onda to ide mnogo sporije ili cak i ne ide ako ishrana nije perfektna.
Ma kakvi perfektna ali je mnogo, MNOGO bolja nego pre.
Ne trcim i nemam aerobne treninge jer mrzim i jedno i drugo.
Prvo,mani se slatkisa skroz,ali skroz. U jednoj cokoladici uneses 200,300 kalorija,a ne zasiti te ni na 15 minuta.
Uzmi proteinski sejk koji ima sladak ukus,pa ces barem nesto kvalitetno unositi,dok ces se i zasladiti.
Junk food ti je 3 puta bolji od slatkisa. Slatkise,koliko god da jedes,moras pojesti i normalan obrok.
Naravno,treba izbaciti oba.
To sto si ti izbacio,jeste voda,sto znaci da ti nisi ni krenuo da mrsavis,to jest,gubis masne naslage,a tesko da ces i krenuti,ako ne ubacis cardio.
Kapiraj i da se tim tvojim treningom dobijaju kilogrami u vidu misica,a bez cardia se i masti lakse vezuju.
Na treningu bez cardia ne mozes potrositi nekoliko stotina kalorija,pa da ga ebes :) Cardio je obavezan,za svaku vrstu treninga,osim ako ne zelis masne naslage.
Kao ni Bax,koji se zaludjuje da trosi ne znam ni ja koliko kalorija zgibovima,samo zato sto se znoji :)
Na svakom treningu ces ti da trosis kalorije,ali ni blizu kao neki cardio.
To sto ste smrsali,mozete pripisati vasoj promeni ishrane,a vezbanju mozda 15%.
Mozete i obicnim vezbanjem uz dijetu,kao i bez vezbanja skinuti salo,ali ce za to trebati visestruko vise vremena,nego kada se ubaci kardio u trening.
Nema potrebe da otezavate sebi,da se ne bi pokrenuli pola sata,sto dodatno vuce povecane kondicije i izdrzljivosti,3 puta brze,nego sa vasim treninzima snage.
Ko hoce skroz da skine stomak,bez cardia je to nemoguce,osim ako imas do 20 godina,i ubrzan metabolizam,sto ti Ogi,znam da nemas,jer ne bi bio toliki.
Bax ne znam,sitan je,mozda i ima,mada se to godinama jednostavno samo smanjuje,kakav god da si bio u mladosti.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Znači svaka vežba, jer su ljudi postali statični. Takođe mišići troše energiju samim tim što su tu. Na to treba dodati da aktivnost ne ubrzava metabolizam samo dok vežbaš, nego konstantno (ukoliko se redovno vežba).

Sve u svemu, umereno vežbanje i ishrana - nema greške. Jedino je teško biti umeren u današnje vreme...

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Scuderia napisao:Bitna je i brzina, ako uradis 30 brzih, verovatno neces moci ni 15 sporih :D
Kod mene je bas tako. Snage imam za neki vremenski interval - recimo za zgibove oko minut i koliko uradim za taj minut to mi je.
Kad radis brzo pomaze dobrano i inercija od cimanja pri "poletanju" :)

A, inace, ja kad kazem zgib - bez obzira kakav hvat je u pitanju - podrazumevam pokret od potpuno opustenih ruku do sipke na grudima. Sve ostalo je kevin q iliti varanje, tako da kad neko pominje broj - koliko komada moze da uradi - samo taj info priznajem! Izuzetak su L-zgibovi kod kojih ruke ne treba da budu skroz opustene u pocetnom polozaju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I eto,a onda mi sto idemo u teretanu nalozeni :)

Nidzo,pa ja sam to i rekao.
Osim sto stomak nikada neces skinuti do kraja,vezbama za snagu.
Cak i 200 trbusnjaka dnevno da radis,bez cardia se salo sa stomaka nece skinuti :)
Znam,tako sam ja pokusavao pre 7 godina,dok nisam nastavio da vozim bike na leto,i puf,trbusnjaci,stomaka bez :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Delija napisao:
Scuderia napisao:Bitna je i brzina, ako uradis 30 brzih, verovatno neces moci ni 15 sporih :D
Kod mene je bas tako. Snage imam za neki vremenski interval - recimo za zgibove oko minut i koliko uradim za taj minut to mi je.
Kad radis brzo pomaze dobrano i inercija od cimanja pri "poletanju" :)

A, inace, ja kad kazem zgib - bez obzira kakav hvat je u pitanju - podrazumevam pokret od potpuno opustenih ruku do sipke na grudima. Sve ostalo je kevin q iliti varanje, tako da kad neko pominje broj - koliko komada moze da uradi - samo taj info priznajem! Izuzetak su L-zgibovi kod kojih ruke ne treba da budu skroz opustene u pocetnom polozaju.
Sta ja znam, tamo vamo :)
Meni je je zgib kada se opruzis skroz i dignes bradu iznad sipke. Da li ces to raditi sporo kao puz ili brzo kao skakavac mi je apsolutno svejedno.
Nemojte zaboraviti da i samo drzanje na sipci umara. Probajte da se drzite na sipci, da vidite koliko mozete da izdrzite.
Tako da treba naci neki optimum bez previse cekanja, a da se uradi sta je naumljeno.
Postoje zaista ekstremi u tzv mrtvom dizanju na gore, i onih koji se mlataraju kao da ih struja udara. Ali manje vise svako nadje neki sebi "udoban" rezim i cepa.
Totalno je nebitno koliko ces uraditi, bitno je da se osecas lepo :)
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Meni nije jasno kako vam moze biti svejedno kad kod brzih zgibova nema uopste kontrolisane dekontrakcije, samim tim ostaje duplo vise snage za sledeci zgib nego kod sporih, al' ajd.
Odgovori