Biciklizam
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Biciklizam
Probao sam bajs sa ogibljenom šticnom i nisam se oduševio. Generalno ne volim ogibljenja na drumskim biciklovima. Dovoljno je da sedište bude dobrog oblika i izrade i neće ti biti potrebni nikakvi federi.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Samo stvar navike. Nakon par vožnji nećeš više razmišljati o zameni sedišta.
Posetite www.garaza.rs !
Znam, razmišljaću o zameni dupeta. 

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
paja napisao:I to postoji?![]()
Hvala momci i hvala BAJKERU za tip.
Gledajući oglase video sam da neki bajsevi imaju na šipci koja nosi sedište neku oprugu. Vredi li to čemu?

Kada vozis, vozi u sortsu sa postavom, imas ga kao klasicane biciklisticke bermude ili kao bermude sa postavom, ima ih u planet bajku. Razlika je enormna, ali opet bulji treba i u nima da se navikne a za to treba malo vremena a posle mozes i na sipci da vozis jer ce se dupe navici.

Vidim ja da tek sad kreće bacanje para na šorceve, svetla....
Ma znam da će se dupe navići, više se zezam. Konačno sam se opametio. Ranije sam redovno otvarao sezonu nekom celodnevnom vožnjom pa posle nisam mogao da sedim danima. Sad ću da doziram
Čemu služi zaključavanje prednje viljuške? Kad je treba zaključavati?
Ma znam da će se dupe navići, više se zezam. Konačno sam se opametio. Ranije sam redovno otvarao sezonu nekom celodnevnom vožnjom pa posle nisam mogao da sedim danima. Sad ću da doziram
Čemu služi zaključavanje prednje viljuške? Kad je treba zaključavati?
Kada ustaješ sa sedišta (prilikom penjanja ili u sprintu), sila kojom noge deluju na pedale ima i silu reakcije u vidu povlačenja volana rukama. Zaključavanje viljuške služi da se deo te energije ne bi gubio. Dobra stvar, mada je takav stil vožnje više svojstven profi sportistima. Ja se npr. skoro nikada ne dižem iz sedišta... uzbrdo ubacim u nižu brzinu, pa teram u visoke obrtaje. 

Ђенерал Јанковић
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
I ne samo to. Gubi se ravnoteža i sklad vožnje kada ti dok si na nogama korman propada. Dobar deo težine se prebacuje napred, a oslonac beži, jasno ti je...
To mi je jedini minus kod novog bajsa u odnosu na stari koji nema nikakvo ogibljenje.
To mi je jedini minus kod novog bajsa u odnosu na stari koji nema nikakvo ogibljenje.
Kod ovog mog nema tog zakljucavanja amortizera, ali kod burazerovog cliffhangera ima da se zakljuca prednji amortizer. Mada mi je nekako nezgodno da se savijam, da bi zakljucao :|
I meni se polako bulja navikava na sediste
Jos par stotina kilometara, pa ce mi na tom mestu izrasti kosti
I meni se polako bulja navikava na sediste

Jos par stotina kilometara, pa ce mi na tom mestu izrasti kosti

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
To uradiš baš kada silaziš sa puta i ideš u terensku avanturu, a dok si na asfaltu bolje je kada je lock. Sad ti bolje znaš koliko je to često ili retko.
Pa na ovim nasim asfaltima je gore nego van njih 
Kad vozim po mraku, a obicno bude mrak, kada dodjem sa posla, muda mi svaki put otpadnu kada zveknem u neku rupu

Kad vozim po mraku, a obicno bude mrak, kada dodjem sa posla, muda mi svaki put otpadnu kada zveknem u neku rupu

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Tebi treba ovako nešto:

Ruke, osim ogibljenom viljuškom, štitiš dobrim gripovima i dobrim položajem sedenja što hibrid svakako omogućava. Uzeo sam neke anatomske gripove u Planet Bike-u koji koji baš fino drže spoljni deo korena šake, jedino stalno se okreću oko kormana, dođe mi da ih zalepim.

Ruke, osim ogibljenom viljuškom, štitiš dobrim gripovima i dobrim položajem sedenja što hibrid svakako omogućava. Uzeo sam neke anatomske gripove u Planet Bike-u koji koji baš fino drže spoljni deo korena šake, jedino stalno se okreću oko kormana, dođe mi da ih zalepim.

Imam ja dobre rucke, jedino sto mi nekako shake utrnu i mislim da je to ista stvar kao i sa ostalim trnjenjima

Npr. kada drzim dugo sekiru, lopatu, ... A izgleda je u pitanju onaj karpalni tunel, posto imam utisak da kao da mi je krv stala u spoju shake i podlaktice :|
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Na Pajinom biciklu su ovakvi gripovi, i oni se lako okrecu oko cevi volana. Video sam danas Pajin bicikl pa i probao, bicikl je extra, lagan, podvozan dobro koci a vidi se po mnogo detalja da bicikl nije vozen svakodnevno. Odlicna kupovina
Ovo sediste sto Sloba preporucuje je prava fotelja za punackije pozadine.

Ovo sediste sto Sloba preporucuje je prava fotelja za punackije pozadine.

Ma ovo nije normalno. Ovako ni kreten ne bi vozio.
Elem, izvozao sam danas prve kilometre. Od Cvetka sam otišao na higijeničarski skup na početku Zemuna. Skroz sam zadovoljan kako bicikl ide i kako se ponaša. Nisam preterivao i iz predostožnosti sam vozio trotoarima. Sad kad ga je Bajker provozao i rekao da je sve ok ostaje mi da podmažem lanac, pokupujem potrebne sitnice i eto me u saobraćaju.
Naručen je i bicikl za ženu. Stići če verovatno prekosutra pa ćemo familijarno da vrtimo pedale.
U povratku kući sam iskoristio čari vožnje u Trojketovoj hondi. Trojke hvala još jedared.
Da li koristite kacige?

Elem, izvozao sam danas prve kilometre. Od Cvetka sam otišao na higijeničarski skup na početku Zemuna. Skroz sam zadovoljan kako bicikl ide i kako se ponaša. Nisam preterivao i iz predostožnosti sam vozio trotoarima. Sad kad ga je Bajker provozao i rekao da je sve ok ostaje mi da podmažem lanac, pokupujem potrebne sitnice i eto me u saobraćaju.
Naručen je i bicikl za ženu. Stići če verovatno prekosutra pa ćemo familijarno da vrtimo pedale.
U povratku kući sam iskoristio čari vožnje u Trojketovoj hondi. Trojke hvala još jedared.
Da li koristite kacige?