Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Biciklizam

Post od BAJKER »

Uzmi ovako nesto http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... veta/3037/ sasvimje dobro da ti osvetli put u mrklom mraku ali i da budes vidjen.
Mada ako nemas i zadnje onda ova kombinacija jednim udarcem dve muve http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... veta/3005/
Slika
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Citas mi misli... :mrgreen:

Ja juce hteo da uzmem ovo http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... veta/3006/ da ubijem tri muve! Al reko da jos malo izguglam na tu temu! :mrgreen:

:doubleup:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Pa nisam znao da ti i to treba, dakle tri u jedan :thumbup:
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Uzmi slobodno tu 3 u 1 kombinaciju samo nemoj očekivati čuda od prednjeg svetla.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Imam taj brzinomer i odlican je. Ovo ti je dobra kombinacija sa 3 u 1. :thumbup:
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

paja napisao:
aleksa napisao: Jel moze uopste za 20-tak evra da se kupi prednje svetlo, al da ne sluzi samo kao bjeskalica, nego bas da sija kao far i da lepo osvetli da mozes da vozis po mrklom mraku!?
Ne može ni za dosta više.
Zapravo, moze.

Ja za profesionalne svrhe koristim HEIDER CF1. CNC aluminium, 1 baterija AA od 1,5V, baca 300m u koncentrisanom snopu. Prilicno je skupa ali se identicne prodaju na KP za 1300 din ali nije HEIDER brend. Kopije sam drzao u ruci i nema nikakve razlike. Posle samo treba kupiti nosac za lampu.

http://www.metem.eu/products/heider-cf1-super-power
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Nije ti to AA baterija nego 14500.
Ja imam ovu vartu kupio je na molu isto sija kao blesava
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

U pakovanju dobijas 14500 a kao battery options ponudjena je i AA 1,5V sto je prihvatljivije za objasniti nekome. Zar ne?

@trojke, bicikl nije idealan ali je bolje nego da sam uzimao gotov. Zderao bih se na najmanje 20 stvari vise.

- burence za zadnji menjac se da zameniti i to je sitnica. Vec imam original fabricki.

- uvodjenje za buzir na zalost je na losem mestu. Menjac radi bez zamerke ali bi higijenskije bilo da je pod drugim uglom. Ovde ne moze nista da se uradi. Ne slazem se sa Pajom da je to uobicajena ruta za CX bicikle. Recimo na predjasnjem Stevensu nije tako.

- tockovi su dobri, ali po mom misljenju nepouzdani. Bilo koji feler na njima 100% ne dolazis kuci vrteci pedale. Uzeo sam ih jer sam samo morao da dam pare, da sam pravio i tockove, morao bih da narucujem tri stvari - osovine, zice i felne. A znas koliko nemam vremena. Ako mi iskoce dobre nable, eto mene kako pletem tockove. Dva klot, tri frket...

- neke stvari ne znas kakve su dok ih ne uzmes u ruku. Vozio sam karbon viljusku ali sa alu vratom. Ostajem pri tvrdnji da je karbon sranje. Lagan jeste, ali je samo modni trend. Daleko je to od ispitanog, isprobanog, ozbiljnog materijala. Ali trgovina je cudo. Treba ljudima uvaliti...
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

Uf, lep i dobar bajs, neces valjda da ga vozis? :mrgreen:
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

:D :D :D :D :D
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Kolega na poslu koji stalno dolazi bajkom bez obzira na vremenske prilike ima dve lampe, jedna je Police BL-D27A a druga Mini Maglite LED AA, ova Maglite u odnosu na Police razbija kako mu sija, posto isto ima modove kao i police kada se stavi na bljeskanje vidim ga na kilometar kada mi dolazi u susret, takodje je odlicna ikada se drzi konstantan snop.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

zuzazu napisao: uvodjenje za buzir na zalost je na losem mestu. Menjac radi bez zamerke ali bi higijenskije bilo da je pod drugim uglom. Ovde ne moze nista da se uradi. Ne slazem se sa Pajom da je to uobicajena ruta za CX bicikle. Recimo na predjasnjem Stevensu nije tako.
Suština je da radi dobro. I tebi i meni je jasno da je rutiranje preko gornje cevi pokušaj da se zaštiti od blata. Tako je kod mnogih CX i MTB. Funkcionalnost ispred estetike.
Druga stvar je što ni ti ni ja ne vidimo blato i što bi bilo lepše da sajle idu tradicionalnim putem duž kose cevi i ispod pogona, al ko nas pita. Tako je kako je i bitno je da radi kako treba.
zuzazu napisao: - tockovi su dobri, ali po mom misljenju nepouzdani. Bilo koji feler na njima 100% ne dolazis kuci vrteci pedale. Uzeo sam ih jer sam samo morao da dam pare, da sam pravio i tockove, morao bih da narucujem tri stvari - osovine, zice i felne. A znas koliko nemam vremena. Ako mi iskoce dobre nable, eto mene kako pletem tockove. Dva klot, tri frket...
Ostaje nam da na zimu pletemo točkove. :D Neke Tune ili DT 240 nable, Sapim žice... Prednji 28 ili 32, zadnji 32 komada. :mrgreen:
zuzazu napisao:Zapravo, moze.
Ja za profesionalne svrhe koristim HEIDER CF1. CNC aluminium, 1 baterija AA od 1,5V, baca 300m u koncentrisanom snopu. Prilicno je skupa ali se identicne prodaju na KP za 1300 din ali nije HEIDER brend. Kopije sam drzao u ruci i nema nikakve razlike. Posle samo treba kupiti nosac za lampu.

http://www.metem.eu/products/heider-cf1-super-power

Znam za te varijante, al me je mrzelo da širim priču. I kod takvih lampi je pitanje koji je emiter, koliko drži baterija, da li se koristi samo jedna baterija ili dve u torbici koju moraš da okačiš negde na ram...Da li je kopija od navodnih 3 Bačevića lumena ili je original...

U suštini najbolje što se može naći za koliko toliko prihvatljiv novac, al daleko prelazi Aleksinih 20€ ako govorimo o originalu sa baterijom koja će da preživi do dva sata konstantnog rada na max.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Tako je kako si napisao. Ja bih seo na ovo pa video kako to sve sljaka. Ne sumnjam da dok je dobro, i tockovi rade dobro. Kao sto smo rekli, ako nesto i rikne, pa kupicemo druge.
Problem je sto je internet pun losih iskustava sa pucanjem zice na ovakvom tocku, jer toliko povuce da obavezno osteti ram. E to mi se vec ne radi....
Vidim da su se vratile Sapim zice jer je dugo vremena DT drzao primat. I sada mi je lepse odradjena DT Aerolite nego Sapim CX ray, mada kazu da je ova druga jaca ( za istu tezinu)

Nabli ima dosta za manje novce nego DT, i koriste po 4 lezaja u nabli.

Tockovi samo i iskljucivo Mavic OPEN 4 CD.

Verovatno pletem....
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ima jeftinijih nabli, al nisu lakše. :kezo:
Odgovori