Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Zadnji pojas koji ide iz stuba ima u sedištu dve kopče. Da bi napravio klasičan pojas u tri tačke moraš ga izvući iz stuba, proturiti kroz vođicu na sedištu, ukopčati prvu kopču koja je sa leve strane putnika - time si napravio standardnu postavku. Tada se pojas prebaci preko putnika i ukopča sa desne strane.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
A kako ćete da rešite pitanje kopče dole ispod sedišta, jel imate tri kopče ili i to ugrađujete?
Jel može da se zezne rezervoar?
Jel može da se zezne rezervoar?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
To bi trebalo da je najlakše rešivo. Treba da budu četiri kopče s tim što dve mogu da idu na isti šraf. Potrebno je kupiti samo kopču sa trakom, al to se valjda dobija uz pojas.
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Ja sam uzeo mesec dana pre tebe i nudili su mi tu opciju kao i maglenke, u dinamik verziji si mogao da dokupis naslone za glavu i maglenke, ostalo je sve islo u emotion paket.Saša napisao:^^Koliko se sećam nisu mogli da se dokupe ti nasloni (ili bar ja nisam video tu opciju, bila je samo u skupljem Emotion paketu), ali od 1. januara 2011. su trebali da isporučuju sve (nove) automobile sa tim naslonima, jer je tada na snagu stupio takav zakon da ih moraš imati, odnosno ne možeš registrovati auto bez toga (pa su kasnije to povukli - za polovne automobile, kod novih je to verovatno ostalo). Meni su recimo sredinom marta te godine isporučili auto bez naslona, no tada mi je bilo svejedno, samo da što pre dobijem auto, pa nisam dizao frku...
Inace kako god opet je meni licno to bacanje love, bolje potrosi na nesto pametnije

Postoje kola koja fabricki nemaju pojaseve pozadi pa registruju kola bez problema, kola si kupio nova koja su proizvedena u srbiji i nemas razloga za brigu. Ja licno ne bih kupovao pogotovo sto kad su nasloni spusteni nemaju nikakvu funkciju kad ih podesi onda ti zaklanjaju ionako malu soferku. Pre bih zamenio prednja sedista i onaj odvratni naslon za glavu na prednjem sedistu.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja podržavam kupovinu sedišta sa naslonima i pravim pojasevima. Nije to tek tako obavezno i sigurno doprinosi sigurnosti putnika na zadnjoj klupi, a ko najčešće vozi decu svakako da mu to treba biti bitna stavka i treba zameniti ako se ukazala mogućnost da se to uradi povoljno i bez previše komplikacija.
Posetite www.garaza.rs !
Ima on prave pojaseve i sada, ali slazem se da nasloni, moguda cine bitnu razliku.
Uostalom moze on da tapne i svoja sadasnja sedista, za neku kintu....
Uostalom moze on da tapne i svoja sadasnja sedista, za neku kintu....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mene je taj naslon jednom spasio povrede vrata pri udaru u stub.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Fora je u tome sto skoro niko te zadnje naslone ne podesava kako treba spusteni nemaju nikakvu funkciju, a podignuti zaklanjaju zadnju soferku i bas smetaju. Ja sam ih imao na predhodnim kolima i nikad ih nisam podigao tj podesio u visini odrasle osobe. Pogledajte u 99% slucajeva ce te videti da su svi nasloni skroz uvuceni retko ko ih izvlaci i steluje.
Ako su skroz uvuceni cemu onda svrha naslona.
Zadnja soferka na puntu je bas mala jos kad na to dodas dva ili tri podignuta naslona sta da vidis na retrovizor.
Ako su skroz uvuceni cemu onda svrha naslona.
Zadnja soferka na puntu je bas mala jos kad na to dodas dva ili tri podignuta naslona sta da vidis na retrovizor.
Ja kad sednem pozadi u neki auto, ja uvek sam sebi dignem naslon.
Za druge, sta da im radim...
Za druge, sta da im radim...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Iskreno, i kod mene verovatno ne bi nikad bili podignuti i u pravoj funkciji ali eto volim da takvim sitnicama (a koje me pritom ne koštaju puno) da tu i tamo malo unapredim autić, plus lepše će i savremenije izgledati. Nameravam da kupim još i Blaupunkt Blueetooth/USB interfejs koji ću isto tako verovatno slabo koristiti, ali šta ću kad to volim. 
TT

TT
Uzmi to nece da skodi, cak sta vise mozes samo zadnji naslon da montiras, ostalo sve djuture prodaj, i extra...
Meni je normalan pojas na srednjem mestu bio koristan. Tu sam montirao dečije sedište kad krenem na duži put jer je to jedino mesto gde je dete moglo da ima koliko toliko dovoljno mesta za noge pa je lepo spavala.
Druga stvar je da je za sadašnje sedište nasln za glavu neophodan jer se sedište delimično kači i za njega.
Ja bih ugradio. Realno je jeftino, a može da koristi.
Druga stvar je da je za sadašnje sedište nasln za glavu neophodan jer se sedište delimično kači i za njega.
Ja bih ugradio. Realno je jeftino, a može da koristi.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Slažem se, idem sutra do Stojanova po ceo komplet. Pre dva dana su mi stigle i originalne patosnice, pa kada
sve to namontiram slikaću i postaviti u temi o mom Puntu.
TT
sve to namontiram slikaću i postaviti u temi o mom Puntu.

TT
- Saša
Kupio!

Moraću izgleda sam majstorisati. Naime, zaista se razlikuje ona leva plastika pozadi sa zvučnikom, mora da ima dva proreza u ovoj varijanti sa 3 prava pojasa. Nisam našao komšiju da pogledam i slikam kako to izgleda ali sam video to na jednom pandurskom Puntu kod Stojanova - nisam slikao pošto je bio zaključan na parkingu, a od refleksija i senki ne može se spolja ništa valjano uslikati. Majstori u Stojanovu nisu prihvatili da "budže" i prave taj prorez (treba takođe da se buši i plastika gore na stubu gde se takođe šrafi pojas). Originalnu plastiku/nosač zvučnika i police nisu imali - nije ni skidana sa tih Puntića od kojih su pravili van-ove, a da se poruči koštala bi po njihovim rečima verovatno više nego celo novo sedište u ovoj "varijanti", pa ću morati sam da to uradim. Ili, možda i neću odmah staviti taj srednji pojas već ću probati naći na otpadima tu originalnu plastiku, mada mislim da su male šanse...
Kada sve bude gotovo slikaću i postaviti fotke u temu o mom Puntu...

Moraću izgleda sam majstorisati. Naime, zaista se razlikuje ona leva plastika pozadi sa zvučnikom, mora da ima dva proreza u ovoj varijanti sa 3 prava pojasa. Nisam našao komšiju da pogledam i slikam kako to izgleda ali sam video to na jednom pandurskom Puntu kod Stojanova - nisam slikao pošto je bio zaključan na parkingu, a od refleksija i senki ne može se spolja ništa valjano uslikati. Majstori u Stojanovu nisu prihvatili da "budže" i prave taj prorez (treba takođe da se buši i plastika gore na stubu gde se takođe šrafi pojas). Originalnu plastiku/nosač zvučnika i police nisu imali - nije ni skidana sa tih Puntića od kojih su pravili van-ove, a da se poruči koštala bi po njihovim rečima verovatno više nego celo novo sedište u ovoj "varijanti", pa ću morati sam da to uradim. Ili, možda i neću odmah staviti taj srednji pojas već ću probati naći na otpadima tu originalnu plastiku, mada mislim da su male šanse...

Kada sve bude gotovo slikaću i postaviti fotke u temu o mom Puntu...

Ima sigurno tih plastika u Šapcu. Si uzeo i pojas?