Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Biciklizam

Post od nikaragva »

Meni je neki pro bajker rekao da nikad ne koristim te nazad sto idu, na kuku i slicno. Samo krovne. Nisam stigao da saznam zasto :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Evo mog današnjeg raporta. Nisam vozio ali sam kupovao. :)

Stigao je bicikl za sqvo. Dečko ga je spakovao kao da ga je slao na mars. Svaka mu čast, vrlo fer i vrlo poslovno. Jedino nije skinuo točkove već ga je poslao u komadu (samo je volan savio da manje mesta zauzima) što mu nije za zameriti jer nije mogao da predpostavi da će Aksin kurir pogrešiti moj br. telefona. Epilog je da su me popodne zvali iz centrale da dođem da ga podignem. Centrala je inače jedan ćumez u nekadašnjoj fabrici "Precizna mehanika". Preuzeo sam ga i imao problem da ga celog spakujem u punta. Na svu sreću sam 500 metara odatle jer je bicikl virio do pola kroz gepek.

Trebalo mi je pola sata da ga oslobodim svih sunđera i lepljivih traka i još toliko da ženi namestim volan, sedište i da ga probamo.
Od večeras smo kompletno operativni. :sreckovic:

Svratio sam danas tokom dana do planet bike-a i pokupovao neke sitnice za moj bicikl i pogledao ostalo. Boli me glava od cena. Moram da kupim sedište za dete, njoj kacigu, nama kacige...a da bi sve to kupio pored brda para treba mi krovni nosač da ponesem bicikl i povedem dete da proba sedište i kacigu ...

Igranka se nastavlja. :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

paja napisao:Preuzeo sam ga i imao problem da ga celog spakujem u punta. Na svu sreću sam 500 metara odatle jer je bicikl virio do pola kroz gepek.
Da voziš makar Jazz, stao bi. :mrgreen:

Šalu na stranu, kad treba ceo bicikl da se ubaci, zauzme dosta mesta. I mene interesuju ti nosači, da ga ne trpam uvek u auto kad negde krenem. Videću još koja je varijanta najbolja. Što se tiče opreme, pogledaj i na drugim mestima. Planet Bike je dobar, imaju izbor i sve, ali treba pogledati i na drugim mestima. Ima i jeftinijih, a ne loših stvari.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Koga zanima da testira nosace, nek se javi za te sto idu na 5ta vrata...

A sto se tice Punta, ja u njega trpam 2 bajsa kad oborim sediste, ili 1 bez obaranja sedista, pritom ovojim tockove od rama....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ma može u punta rasklopljen jedan, ali bih morao da izvadim dečije sedište da bih ubacio i drugi, a ako njega sedišta u kolima nema ni deteta, pa samim tim ni žene, pa mi i ne treba mesta za dva bicikla nego samo za jedan. :)

Uglavnom nosač mi je pod obavezno i verovatno ću ga sutra kupiti i nadam se da ću prestati da bacam pare i da ću za vikend organizovati jedan porodičan biciklistički izlet.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

trojanac napisao: Šalu na stranu, kad treba ceo bicikl da se ubaci, zauzme dosta mesta. I mene interesuju ti nosači, da ga ne trpam uvek u auto kad negde krenem. Videću još koja je varijanta najbolja. Što se tiče opreme, pogledaj i na drugim mestima. Planet Bike je dobar, imaju izbor i sve, ali treba pogledati i na drugim mestima. Ima i jeftinijih, a ne loših stvari.
Trojanac, jel možeš da navedeš još neke prodavnice (ja znam samo za Planetbike na par mesta, kao i Capriolo koji ima prodavnicu na mestu nekadašnjeg Jugobicikla)? Zgodno je što ove dve firme imaju i lepe sajtove na kojima se vidi celokupan asortiman.
Bax napisao: A sto se tice Punta, ja u njega trpam 2 bajsa kad oborim sediste, ili 1 bez obaranja sedista, pritom ovojim tockove od rama....
Meni u Punta, sa oborenim zadnjim sedištima, staje bicikl bez skidanja točkova i bez uvlačenja sedišta (ram je 21 inč i sedište je prilično izvučeno)! Isto je mogao da stane i u Punta 1, koji je skoro 10 cm kraći! Moraću jednom da demonstriram ovu tehniku, volan se savije 90 stepeni i prednji točak dolazi tačno uz zadnje staklo, dok se zadnji točak naslanja negde između prednjih sedišta, malo ispod naslona za glavu. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

snork napisao: Trojanac, jel možeš da navedeš još neke prodavnice (ja znam samo za Planetbike na par mesta, kao i Capriolo koji ima prodavnicu na mestu nekadašnjeg Jugobicikla)? Zgodno je što ove dve firme imaju i lepe sajtove na kojima se vidi celokupan asortiman.
Totalbike iz Subotice isto ima sajt i može se online poručiti i stigne kurirskom službom. Koliko vidim, od opreme imaju dosta širi asortiman jeftinije opreme.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Totalbike je izgleda Capriolov sajt za on-line naručivanje (asortiman robe je isti). :) Ja odem tamo kada hoću da vidim neku cenu, pošto na Capriolovom sajtu ne pišu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

I meni moje biciklo stane celo u auto bez rastavljanja, kada se obore sedista. "Zabijem" prednji tocak izmedju prednjih i zadnjih sedista i onda tacno upadne biciklo unutra. Ali me strasno nervira ubacivanje i vadjenje napolje :x
Mnogo sam srecniji po tom pitanju bio dok sam imao karavan astru. Kada oborim sedista, biciklo legne unutra ko budali shamar :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ovo planiram da uzmem. Ujedno to je i najeftiniji krovni Thule nosač za bicikl. Oko 60€ mu je cena svugde.

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Samo se bojim da ne zabodem negde te biciklove misleci da mogu da se provucem :D
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Post od krstin »

Sta mislite o ovoj kacigi? 3.400 je na popustu :)
http://www.bike24.net/p218594.html
Slika
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Stigla mi bicikla :sreckovic: , veceras krecem u prvu voznju :sreckovic: , posle cu da je slikam da vidite sta je krs, al' je moj :isplazijezik: ... :D
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

krstin napisao:Sta mislite o ovoj kacigi? 3.400 je na popustu :)
http://www.bike24.net/p218594.html
Obzirom da je Uvex ne verujem da je loša. Ja ću ovako nešto da kupim.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

JA sam te kacige nabavljao ispod 1000 din, i to se kupuje van sezone u Metrou ili InterSportu...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Odgovori