Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Biciklizam

Post od Paja »

Šaranče poslušaj ga. Ređe ćeš se igrati sa kočnicama.

Prvo suviše ti ti je zategnuta sajla na ručici. Time si sebi suzio manevarski prostor za štelovanje na tom mestu kako se gumice budu tanjile. Moraćeš da dotežeš sajlu na samoj kočnici.

U suštini sve što ti je napisao treba uraditi. Time ćeš kočnice namestiti kako treba i bićeš duže miran. To i mene čeka. Bajker nije imao ni vremena ni živaca za to. Suviše vremena je otišlo na menjače.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Pajo, evo vam ideja kako da lako namestite toe in. Vrti na 4:20

http://www.youtube.com/watch?v=kQT7OLkB5VI

Ne obracaj paznju na bicikl da ti ne pozli :mrgreen:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Pajo vratio sam sve kako je bilo, dok koci ne diram vise nista kad bude prvi problem tu je covek iz zgrade(komsija) od koga sam i kupio bajs. Ne cackam vise nista sam :D samo sam sebi bez veze napravio posla.
Sve se svodi na deblju i tanju podlosku cak i na snimku je deblja podloska napred :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

zuzazu napisao:Pajo, evo vam ideja kako da lako namestite toe in. Vrti na 4:20

http://www.youtube.com/watch?v=kQT7OLkB5VI

Ne obracaj paznju na bicikl da ti ne pozli :mrgreen:
Apstrahovao sam i rupu u traci. :kezo: Video i shvatio. Daću instrukcije Bajkeru. :mrgreen:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Sve sam video Pajce, kod tebe sam bio probao sa tanjom do pakne da stavim ali kada se naontira sajla i krenem da stelujem onda je ona cizmica kroz koju sajla prolazi zguzvana te deluje ruzno, ja bih kod tebe samo jos taj ugao naleganja podesio da ne skripi. Uzgreda da li obe skripe ili samo jedna (prednje ili zadnje).
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Škripi samo prednja.

Odradiću ja to sam. Neću valjda da te maltretiram i za ovakve gluposti. Znam da ne voliš kočnic da šteluješ. :D

Kad sam kačio podloške experimetisao sam i ostavio kako je bilo najlogičnije. Fabrički su i šira i uža bile ka gumi. Probao sam da ostavim samo užu i delovalo mi je suviše. Kraci su suviše prilazili jedan drugom pri kočenju.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Na one pre sto smo stavljali, dakle pre ovih plastinih sto si ti montirao sam mislio ;)
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Stare nisu škripale uopšte, a bile su montirane tako da su sve podloške bile ka točku. Novi nosači su širi pa sam zato skinuo užu podlošku i prebacio je spolja.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Biciklizam

Post od Floyd »

BAJKER napisao:Ovde te gledaju u biciklistickim helankama kao da si caknut bar je tako bilo pre 15-20 i vise godina, sada je to drugacije ali slicno se srecem sada sa tom problematikom mase u CG kada odem i krenem da vozim bajk. Tebi je eto cudno da vozis u trenerci kada tamo svi voze u pravoj garderobi za taj sport :D
Mogu da zamislim starog, brkatog Crnogorca sa oredenjem na prsima i njegovu reakciju kad prodjes u helankama na bajsu :mrgreen:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ma u tazbini su navikli na njega. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

paja napisao:Ima sedmofaz.

EDIT Uroše čini mi se da je ovo najbolje što kod nas može da se nađe, a da je baš za 7F http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... %8Da/5838/
Odlični su ovi šifteri. Sad se zovu M330 i pripadaju Acera ili Alivio grupi, imao sam takve iste (7-faz) pre 12-13 godina u okviru STX grupe (bila je oznaka valjda M410). Za 7-faz slobodno možeš da kupiš i neke 8-brzinske šiftere, jer je korak između lančanika isti, samo što ti jedna brzina na šifteru neće biti iskorišćena.

Pitanje za Šarančeta i Paju: gde ste našli XT v-brake? Ekstra je! U koji god katalog pogledam, vidim samo diskove i to me baš nervira. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

XT stigao iz Mađarske. Ako budeš zainteresovan objasniću ti kako da naručiš. Stižu ti na kuću za 50€ par kočnica (ako se cena nije promenila u među vremenu. Šaranče ima svežija cenovna saznanja.)
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

paja napisao:Škripi samo prednja.

Odradiću ja to sam. Neću valjda da te maltretiram i za ovakve gluposti. Znam da ne voliš kočnic da šteluješ. :D

Kad sam kačio podloške experimetisao sam i ostavio kako je bilo najlogičnije. Fabrički su i šira i uža bile ka gumi. Probao sam da ostavim samo užu i delovalo mi je suviše. Kraci su suviše prilazili jedan drugom pri kočenju.
Pajo, nije pravilo da uza mora do tocka. Proizvodjac je ostavio siru i uzu na volju konzumentu da steluje kako mu pogoduje.

U tvome slucaju sa XT vrlo je neobicno da nemas klasicne podloske pa ti je ostavljen izbor ili uza konusna ili sira konusna.

Ne zaboravi i da su viljuske razlicite sirine, da su caure varene na razlicitom mestu (neke na unutra, neke na sredini cevi) kao i da ti i ja vozimo felne koje spadaju u uzi ekstrem. Neko ko vozi nekvalitetan i jeftin bicikl, verovatno je i da ima siru jeftiniju felnu te je rastojanje od kraka V brake do felne drugacije.

Tako da sve ovo utice sta ces i kako rasporediti na tocku.

To sto ti se gumica guzva, ne smatram za problem, jer je gumica naborana (kao manzetna na tocku) pa je i pravljena za guzvanje. U slucaju mojih ULTIMATE gumica i ne postoji.

Vidi sliku jednih dobro postavljenih kocnica. Kraci su malte ne vertikalni, gumica je taman do kraka na opustenoj kocnici, Kad je pritisnes - zguzvace se. A sve komotno mozes i bez tog djubreta, jer ne sluzi nicemu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Imam po dve obične podlške i užu i širu konusnu koje idu u paru sa po još jednom sferičnom.
Fabrički su sve osim jedne obične bile sa unutrašnje strane i tako je i stajalo sa XT nosačima gumica.
Kada sam stavio tvoje nosače koji su širi onda sam eksperimentisao koja je najbolja kombinacija.
Ako ostavim sve onda su kraci u V.
Ako ostavim običnu i uži par onda su kraci suviše jedan ka drugom. Čak bi se možda i udarali pri napinjanju.
Jedina opcija je obična i širi par kako je sada. Suštinski to dobro izgleda, al mu ne bi škodili malo najfinijeg štelovanja tenzija opruga. Videćeš uživo, a mogu i da slikam.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Gledacemo uzivo. Svaka kombinacija je moguca. Ja imam podloski sa prethodnih bremzi koliko ti treba.

Ne trosi aparat :mrgreen:
Odgovori