Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Re: Biciklizam

Post od krstin »

A treba van sezone uzeti, ali nisam na vreme razmisljao :)
Nego sta mi se desilo sada, odem do intersporta. Imaju nesto slab izbor i nadjem po prilicno niskoj ceni od 1690 dinara Alpine Spice kacigu. Ovakvu, samo drugacija sara:
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off ... lpina.html
I uzmem je jer je jedan od retkih modela koji mi se svidjaju, a i savrseno mi se uklapa uz bajs - srebrno plava kombinacija.
Medjutim stignem kuci i detaljnije procitam nalepnice u unutrasnjosti kacige i vidim da je napravljena u oktobru 2007. godine :kuku:
Da li da je vracam, ili da je zadrzim? Znam da te kacige imaju neki nazovi rok trajanja...
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ajd, ne zezaj. :D

Uzeo sam danas klincu Polisport kacigu u Planet Bikeu za 1.950 dinara. Treba još sedište za pak-treger da uzmem.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I jam uzeo detetu kacigu danas ali i sedište i krovne nosače i još neku sitnicu.

Slobo ima i sedišta koja se kače na cev u koju ide šipka sedišta bicikla. Ja sam uzeo to jer se demontira pritiskom na dugme i kad ne vozim dete čas posla ga skinem i ne teglim ga sa sobom. Montirao sam ga popodne i napravili smo par krugova po kraju. Mala presrećna. Slikaću sutra da vidiš kako izgleda. Nosivost je 25 kg.

Konjica je spremna. Oba bicikla su osvetljena od pozadi, a to mi ja bilo najvažnije bezbednosno pitanje kao i kacigica za klinku. Ostaje mi sutra da montiram nosače na krov i za vikend, ako bude lepo vreme, forsiramo adu. :sreckovic: :sreckovic: :sreckovic:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Takvo sedište sam prvobitno i hteo da uzmem za noviji bajs, ali sam onda odlučio da na stari bajs montiram neki stari pak-treger i da uzmem klasično sedište. Taj bajs bih onda opušteno koristio za odlaske u obdanište, prodavnicu i svugde gde treba ostavljati bajs izvan vidokruga.

Koliko si platio sedište? Video sam u Planetu za 7.500 dinara, što mi je mnogo, mada su rekli da će dobijati i neka koja brzo rasprodaju, čini mi se rekoše mi za ispod 3.000 dinara.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

U planetu 4600 dinara.

edit: ovakvo je

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ovde kod nas u palanci sam kupio sediste za parktreger, za nekih 2500din.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Slobo evo slika sedišta. Ima tri pozicije, ja sam ga stavio tako da bude najbliže mom sedištu jer mi deluje najbezbednije, ali je to verovatno samo moj trip. Demontaža i montaža su krajnje jednostavni. Otkači se crvena gurtna koja je tu kao dodatno osiguranje, a onda se pritiskom na crveno dugme na samom nosaču oslobodi samo sedište. Sama operacija traje 30 sec. maksimalno. Možda bi mogao da vidiš da uzmeš ovakvo sedište i da dokupiš još jedan nosač pa da možeš da ga montiraš na oba bicila u zavisnosti od potrebe.

Slika

Slika

Slika
Evo i jedna celog voznog parka.
Slika

Imam problem da nađem nogice za bicikle. Ktm koristi nogice na zadnjoj viljušci, ali u Planet bike-u nemaju odgovarajuće. Izgleda da mora baš ktm zbog rasporeda rupa. Univerzalna nogica koja se montira kod srednjeg pogona, koliko mi se čini, ne može da se namesti. Ima li neko neku ideju gde da nađem nogice?
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Teško je naći nogaru za hibrid. Ne moraš uzeti nogaru koja se montira na rupe na ramu kod zadnje osovine, već one koje su univerzalne i koje se montiraju na samu zadnju viljušku. Teleskopske su i pokrivaju 26-28" veličine.

Vidim da ti je sedište od istog proizvođača kao i kaciga koju sam uzeo klincu. Sutra idem u potragu za sedištem.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Mislim da je i naša kaciga isto.

Vidi ako ima sedište u Beogradu u nekoj radnji kupiću ga ja i poslati ti. U radnji na dunavskom keju mislim da nema, da sam ja uzeo poslednje.
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Post od krstin »

Novosadjani, jel ima neka dobra tura za Frusku goru? Po mogucstvu da postoji neka mapa :D
Kontao sam da odem bar do Popovice bajsom, ali ne po putevima, vec da nadjem neke zemljane stazice do gore :)
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pogledaj na endomondo, mozda je neko ostavio neku public rutu. Video sam da ih ima mnogo oko novog sada.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

paja napisao:Mislim da je i naša kaciga isto.

Vidi ako ima sedište u Beogradu u nekoj radnji kupiću ga ja i poslati ti. U radnji na dunavskom keju mislim da nema, da sam ja uzeo poslednje.
Hvala, Pajo, ali rešio sam stvar u Novom Sadu. Uzeo sam isto sedište kao i ti, samo u svetlijoj varijanti. Dobili su ih juče u Planet Bike-u. Vozili smo se danas 15-ak km i prezadovoljan sam kako sve izgleda. Baš je kvalitetno, nisam se pokajao što sam platio malo više.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

:doubleup:

Ako imaš kopču ko za kaiš za zadnju treptaljku možeš da je zatakneš na sedište ko ja. Ako nemaš nemoj kupovati imam ja dve za cateye (valjda imaš i ti cateye), a druga mi ne treba.

EDIT Na koliko da pumpam gume?
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

4 bara.

Nemam Cateye, imam Trek, a imam i kopču ako zatreba.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

krstin napisao:Novosadjani, jel ima neka dobra tura za Frusku goru? Po mogucstvu da postoji neka mapa :D
Kontao sam da odem bar do Popovice bajsom, ali ne po putevima, vec da nadjem neke zemljane stazice do gore :)
Slika
Slika
Odgovori