Hteo bih da pitam jos nesto bar ovde imate razumevanja

ako ovo pitanje postavim na cikloberzi bice sto menjas zasto itd...
Dali je isplativo ili ne?
Postavljao sam slike od mog starog MTB kome treba restauracija. Celicni ram, gume nove spoljasnja i unutrasnja, nove Promax V-breake kocnice imam nove sajle i buzire.

Ono sto sam razmisljao je da ga rasturim u delove imam kuma koji je auto limar i farbar i da mu odnesem ram, vilu volan, tockove na farbanje. Ta investicija bi me kostala koliko da kupim farbu mozda mozda ni to.
Posto gume imam nove, kao i kocnice sa sajlama i buzirima koje su ionako namenjene za taj MTB. ostaje mi prednja i zadnja nabla, kao i srednji pogon, i lanac da mu se izmenja, menjaci rucice menjaca.
E sad kada sam kupovao novi novi bicikl hteo sam da kupim samo ram od Polar forestera u planet bajku i da ga pakujem kako meni odgovara, posle mesec dana sam odustao od te zamisli ne zbog finansija nego sto ga verovatno jos ne bih sklopio. Izmenjao sam mu to sto sam mu izmenjao i generalno sam zadovoljan i do sledece sezone na bajsu necu sigurno nista dirati.
Ono sto sam mislio je da na primer za moj bajs kupim kvalitetnije nable, pogon, zadnji pogon, lanac menjace, Isao bih mozda do Shimano deore opreme ili slx, kupovao bih tipa svakoga meseca po jedan deo i do sledece sezone da napakujem na moj novi bajs. Sve je to pod uslovom da sva ta oprema sa mog trenutnog bajsa moze da se napakuje na stari MTB.
Hocu da osposobim i stari bicikl i da ga drzim kod roditelja da ga vozi cale i ja kad dodjem kolima kod njih.
Bajs cu sigurno uskoro rasturiti i odneti na farbanje. Mislite li da je to isplativa investicija ili da idem da kupujem namenski delove za taj MTB.