Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Biciklizam

Post od nidza »

Oduvek je tako, ne samo u današnje vreme.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Next druze daj oglas da je bajs ukraden na svim sajtovima pogotovo na cikloberzi i ciklonautu.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Naravno, evo sad sam se vratio iz MUP-a, pa cu da postavim gde se setim, i da malo precesljam oglase.
Dusan napisao:Kako je ukraden?
Iz garaze gde mi stoji 607.

Podzemna, poseban boks. Nista nisu dirali sem bajsa. Izvucen kroz rupu koja "fabricki" postoji izmedju gornjeg dela vrata garaze i plafona. Ostali tragovi krampona na plafonu.

Tipujem da je neko iz zgrade, jer je jako komplikovano uci u garazu ako nemas kljuc. Vrata nikada ne ostaju otvorena, a zakljucana su i vrata obe zgrade. Pritom ima jos 2-3 bajsa u ostalim garazama, niko nista nije dirao.
Zgrade sagradjene pre 5 godina, nikad nista nije falilo dole.

Mozda je neko ko me zna, mozda je neko iz zgrade...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Verovatno su ga ciljano ukrali. Bas smor, nadam se da ces ga naci.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

NexT napisao:Mozda je neko ko me zna, mozda je neko iz zgrade...
I neko kome treba bajs i ko te mnogo voli. :mrgreen:

EDIT Kad budeš stavljao oglas nacedi ako ima neku specifičnost tipa neki promenjen deo i sl. Ima puno ovakvih bicikala. Daj nešto što tvoj razlikuje od ostalih.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Одг: Biciklizam

Post od zuzazu »

paja napisao:
methane.master napisao:Zuzazu postade i stilista. :kezo:

Inače par vrlo zanimiljivih šorceva ranije. Inače nisam ni znao da prave "obične" šorceve sa biciklističkim ulošcima. :oops: :pardon:
Pa video si mene takvom šorcu.

Btw. Pozdrav s Ade od šorca, Focusa i mene.
Nisi.... preleteo sam Adu. Sigurno bih video beli bicikl u oblaku duvanskog dima.

@NEXT, da li bicikl ima nesto specificno sto si mu menjao a da nema na standardnoj izvedbi? Ne mislim na rogove, vec na menjace, bremze, pakne, gume ili bilo sta sto bi moglo da ga identifikuje kao drugaciji od ostalih?

EDIT: Paja i ja mislimo isto u isto vreme, sumnjivo :ludilo:

Imas li zapisan broj rama?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Re: Одг: Biciklizam

Post od Paja »

zuzazu napisao:Btw. Pozdrav s Ade od šorca, Focusa i mene.
Nisi.... preleteo sam Adu. Sigurno bih video beli bicikl u oblaku duvanskog dima.[/quote]

Sreća pa ima suncobrana da me zaštite od tih tvojih otrova kojim nas truješ. :isplazijezik:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Gde se nalazi broj rama? Da uzmem da zapišem za ndb.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Obicno je ugraviran ispod prednjeg pogona.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Najčešće sa donje strane pogona. Obrni bicikl i samo će ti se kazati ako je tu.
KTM recimo ima na sedalnoj cevi.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

SAmo da nadjem negde racun i garanciju, pa ima tamo valjda.

Nema nista menjano, bajs je stock.

Ne radi prednji amortizer, ima sive rogove, Cat eye svetla napred i pozadi, nalepnicu sa leve strane "O.CT tuning" i sa desne svetlo plavu "team spirit".
Neka mi neko pokaze bajs, lako cu da ga prepoznam :D

A ovih plavih sa diskom i nema mnogo, obicno su sivi ili crni.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

To je uradio neko iz zgrade ili okoline... neko ko tacno zna sta imas u garazi.

Inace sto se tice mog pitanja od danas... malo sam istrazio i saznao da su skoro sve Sigme iste (isti senzori) a razlikuju se samo u funkcijama. Konkretno razlika izmedju 12.12 i 16.12 je sto drugi za razliku od prvog ima pozadinsko osvetljenje displeja, mogucnost da se koristi na dva razlicita bickla i opciju kacenja senzora za merenje kadence. Drugim recima i taj jeftiniji vecini odlicno radi posao.

E sad, pre nego narucim, zanima me jos nesto... mozda je glupo pitanje ali kako da znam koja unutrasnja guma ide za moj bajs?
Gleda se samo precnik ili ima jos neka fora?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Unutrašnje se obeležavaju od do. Pogledaj kojih ti je dimenzija spoljna pa traži unutrašnju koja se uklapa. Obrati pažnju na tip ventila.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Umesto sto smaram vas, mogao sam lepo odmah da procitam servisnu knjizicu jer unutra pise. AV17 je :)
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

NexT napisao:Tipujem da je neko iz zgrade...

Mozda je neko ko me zna, mozda je neko iz zgrade...
Jedna istinita priča koja se meni dogodila pre dosta, dosta godina (bio sam I ili II OŠ). Imao sam BMX koji mi je jednog dana dignut iz dvorišta (ono jeste da je bio ostavljen na samoj kapiji, kao i x puta pre toga, ali miran kraj, svako zna svakoga u komšiluku...).
Majka pozove policiju. Uviđaj obavljen reda radi - naša reč da je bajs stajao tu i da ga sad nema, nema tragova, ničega. Dok su policajci bili tu, okupilo se par dece okolo iz radoznalosti (ispostavilo se da su neki bili "zločinac se uvek vrati na mesto zločina"). Da ubrzam, jer niti se sećam do u detalje niti je svaki bitan. Do duše decu jeste lako zastrašiti, nešto je teže sa starijima. Ono što se sećam je izjava jednog policajca: "Ma vratiće se bicikl sam." Glasno je to izgovorio, a kasnije očigledno i namerno, sa ciljem. Pa i kad je policija otišla bilo je dece još tu okolo po ulici. Znam da je i majka prodala neku priču (ne sećam se koju tačno, možda nešto o babarogama :D ).

Nakon nekoliko dana, nisam bio tad prisutan, bicikl donosi "drug". Tačnije od mog druga, vršnjaka, brat koji je 5-6 godina stariji od nas. Stanovali preko puta ulice, svaki dan se viđali... I ima jaku priču. Okrivljuje jedno dečka iz kraja koji je po godinama bio negde između nas, a poznat kao nestašan i problematičan... Bilo je tu i kako ga je video, uzeo mu... Ne može se reći da nije imalo smisla, jer je tog pratio rđav glas. Praktično, iako me je majka upozorila i dala svoje mišljenje, ovaj je za kratko postao heroj u mojim očima. Našao je moj ukradeni bajs! Oteo ga od nekog koga smo mi mlađu zaobilazili u širokom luku!

Al posle par dana se pročuje kako je ekipa tog "pronalazača" i on, naravno, išla na vožnju do jednog jezera na par km od grada. Hm... Pozajmilo dete.

Da li je od starta imao nameru da je vrati nakon te vožnje, ili to što je bio među prvima kada je policija došla...?

Možda ti ovo da neku ideju. :)
Odgovori