EDIT by mod: Nemoj citirati poruku neposredno iznad tvoje. Za ostala pravila ponašanja pogledaj PRAVILNIK Garaža foruma!
Možda i imaju kamere ali eto ja već četvrtu godinu na Egnatio Odos ne skidam ispod 160-170 a često razvučem do 200 kad je baš onako ravno i nema gužve - uglavnom u proleće ili kasnije na jesen.
također, pravac od Larise pa prema Lamiji je na momente stvarno fenomenalan i greota je malo ne produvati auspuh. Ni tamo nisam nikad video policiju a za kamere ne znam.
Tako da ako im kamere uopšte rade, izgleda da ili turiste ne čačkaju mnogo ili ih mrzi da se bakću. Jer ako kamere rade, trebalo bi da na kućnu adresu stigne "čestitka". Gde meni da je šalju, sem možda na granične prelaze...
Inače za ovih 10+ godina kako vozim po celoj Grčkoj, imao sam samo jedan "bliski susret" sa policijom i to su me samo opomenuli.
Ono što mi se dopada u GR je da kad naiđeš sa većom brzinom iza nekoga ko već vozi levom trakom, pomeraju se korektno u desnu traku. Izluđuju me na BG-LE autoputu, tip vozi levom stranom 120 i nema nameru da se skloni, valjda računa, on već vozi maksimalnom dozvoljenom brzinom, šta ima da ga pretičem.... Mrzi me da blicam, pa upalim levi žmigavac i čekam da svrši pa da se pomeri desno...
Inače ko bude išao ove godine u GR pa vozio magistralnim pravcima, van autoputeva, neka debelo pripaze na udarne rupe. Putevi su im sve lošiji i lošiji, pa i oni glavni magistralni. Recimo u lošem je stanju put Teba-Livada-Arahovo-Delfi-Itea, kao i put od Itea-Nafpaktos do mosta. Da "autoput" Patra-Korintos ne pominjem, već treću godinu je u izgradnji a uredno naplaćuju putarine.
Loš je i put od Korintosa prema Nafpliju-Epidaurusu starim putem. Takođe je veoma lošem stanju deo puta od Tripolija prema Kalamati na jug, kad nestane autoputa.
Put od Ianine-Arta-Preveza je u lošijem stanju nego prošle godine.
Deo od Preveze na jug preko Misolongi prema mostu za Patru je svake godine gori.
Generalno, sve se lošije održavaju putevi u GR, nažalost.
Postoje pravci Tesaloniki-Atina (uglavnom autoput), zatim KAterini-Igumenitza (Egnatio Odos, isto autput), od Atine do Korinta je odličan autoput. Od Korinta do Tripolija je dobar autoput i to je sve. Sve ostalo su magistralni putevi u dosta lošem stanju.
Da puteve manje kategorije ne pominjem.
Predlog je što više koristiti autoputeve, makar jeste skuplje ali su skuplje gume i felne.