BMW - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: BMW - generalna tema

Post od Laki021 »

Pride je i gepek mislim 80l veci.
Ebes mu mater ako to ne bude naslednik :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: BMW - generalna tema

Post od Floyd »

Ako budu interesantne cene god-dve starih primeraka, necu ni ja imati nista protiv :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Dogovoreno :)
Al sumnjam ( mada nadam se) da ce se ponoviti tako povoljne cene polovnjaka kao sto su sad bile, model postaje sve popularniji kako se vise ljudi upiznaje sa njim i uvudja sta taj auto nudi.

Inace njegovog takmaca kod Audi-a ne vidim A7 kako se cesto pominje vec A6 All Road.
Poslednja izmena od Laki021 u 05 Apr 2014, 23:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja nesto nisam primetio te probleme sa 2.0d...

Drugar ga vozi u e60, ima vec 200+, skoro 250k, prezadovoljan je (Rakhil zna auto), Sova ima trenutno 2x2.0d, oba cipovana i ozbiljno se gaze, a mislim da je imao jos jedno 2 kom, nikad nije bilo problema...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Floyd napisao:
stefanan napisao:Sta je MFK ? Pretpostavljam neki tehnicki i da mu nije lepo radio zadnji pojas ili tako nesto :kezo:
Da, tehnicki je. Nasli su mu dosta stvari za zamenu. Kupljen je nov 2001. i sad dobija nasledinka :)
Jel znas mozda za koliko ga je prodao? Pretpostavljam da je svejedno bio u boljem stanju nego 90% ovdasnjih
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Stvarno ne znam ali s obzirom da ga je predao garazi i to bez tehnickog, sumnjam da je vise od 2-3000.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

@Laki ti si zaslepljen BMWom i to svi mi ovde znamo na forumu. izvini sto ti ga diram.

@malivuk,
I ja sam vozio do sad 6-7 TDI motora, svi polovni, i ni na jednom nisam menjao zamajc i turbinu. Jel to znaci da ne crkavaju?!
A menjao sam na A4 koji je presao 170k km.

A sa druge strane na A4 nije dirano ni jedno rame za 175k km, a i dalje je utegnut. A ceo net bruji o losim ramenima na Passatima i Audijima.

Kada meni ljudi sto se razumeju, prate, i vole BMW kazu da ne bi uzeli POLOVAN sa 150-200k km, to vervoatno ima neku tezinu.

A za radilicu znam 3 primera od poznanika, dvojica uzela polovne od 4-5 godina i pise menjan motor(uvezena auta i odradjeno u ovlascenom). Jedna 5ica 2008. na 140 k km, drugi trojka 2007. na 170k km. Trecem je pukla na zalost, pa je on kesirao. A i sa foruma sto mogu da se setim da je bilo skoro, isto pukla radilica, a mislio da je remenica 318d e46 CR.

No da se ne raspravljamo, ko cita Lakija moze svasta da pomisli o BMWu, kako je to jednostavno savrsenstvo i najbolje nesto sto postoji.
Ja bih vozio F10 2.0d npr. pa i 2.0d ali sa malom km, ne mislim da je BMW los auto i uopste nije iskljuceno da cu ga jednog dana kupiti. Tj. bar ove novije modele od 2010+, stariji su mi shit trenutno tj. zastareli.
Zao mi je sto nisam slikao 3 BMWa pre 2 godine na Bubnju. A inace sam saznao za problem od decka sto vozi ceo zivot BMWe pa je upucen, kada sam ja razmisljao o petici 2.0 benzincu pre 6-7 godina. I onda se samo nastvaljalo sa prenetim iskustvima za te benzince.

P.S. Ti vozis nov auto pa ti je kao cudno sve to, i ja to sa jedne strane razumem. Ali isto tako razumem i da nisi upucen, a i da korisnici ovog foruma uglavnom imaju mogucnosti da kupe BMW sa 200+ k km, a tu je BMW losiji izbor od Merca i Audija npr. sto se vidi i po ceni starijih vozila koji su realnost.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Slazem se sa tvojim prijateljima ali da dodam da isto mislim za bilo koji auto ;)

A kvare se i Audi/VW, nemoj da brines... samo sto su delovi nesto jeftiniji.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nije uopste pitanje da li se kvare ili ne, sve se kvari. Samo kazem da nisam cuo da je to cest problem, a imam dodira s tim motorima...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

dag81 napisao:@Laki ti si zaslepljen BMWom i to svi mi ovde znamo na forumu. izvini sto ti ga diram.

@malivuk,
I ja sam vozio do sad 6-7 TDI motora, svi polovni, i ni na jednom nisam menjao zamajc i turbinu. Jel to znaci da ne crkavaju?!
A menjao sam na A4 koji je presao 170k km.

A sa druge strane na A4 nije dirano ni jedno rame za 175k km, a i dalje je utegnut. A ceo net bruji o losim ramenima na Passatima i Audijima.

Kada meni ljudi sto se razumeju, prate, i vole BMW kazu da ne bi uzeli POLOVAN sa 150-200k km, to vervoatno ima neku tezinu.

A za radilicu znam 3 primera od poznanika, dvojica uzela polovne od 4-5 godina i pise menjan motor(uvezena auta i odradjeno u ovlascenom). Jedna 5ica 2008. na 140 k km, drugi trojka 2007. na 170k km. Trecem je pukla na zalost, pa je on kesirao. A i sa foruma sto mogu da se setim da je bilo skoro, isto pukla radilica, a mislio da je remenica 318d e46 CR.

No da se ne raspravljamo, ko cita Lakija moze svasta da pomisli o BMWu, kako je to jednostavno savrsenstvo i najbolje nesto sto postoji.
Ja bih vozio F10 2.0d npr. pa i 2.0d ali sa malom km, ne mislim da je BMW los auto i uopste nije iskljuceno da cu ga jednog dana kupiti. Tj. bar ove novije modele od 2010+, stariji su mi shit trenutno tj. zastareli.
Zao mi je sto nisam slikao 3 BMWa pre 2 godine na Bubnju. A inace sam saznao za problem od decka sto vozi ceo zivot BMWe pa je upucen, kada sam ja razmisljao o petici 2.0 benzincu pre 6-7 godina. I onda se samo nastvaljalo sa prenetim iskustvima za te benzince.

P.S. Ti vozis nov auto pa ti je kao cudno sve to, i ja to sa jedne strane razumem. Ali isto tako razumem i da nisi upucen, a i da korisnici ovog foruma uglavnom imaju mogucnosti da kupe BMW sa 200+ k km, a tu je BMW losiji izbor od Merca i Audija npr. sto se vidi i po ceni starijih vozila koji su realnost.

Pa ne bi ga ni ja uzeo sa 200 000km... al ne bi uzeo ni jedan auto sa tom kilometrazom jer je to tada sve lutrija. Isto kao sto su pomenuti kupili polovne BMW-e sa menjanim motorima, zar ne vidis tu neku uzrocno posledicnu vezu?
Servis u Srbiji svesno trazi havarisan auto koji ce jako heftino kupiti pa popraviti i zaraditi, to je sve samo ne slucajan izbor i slucajnost. Npr, ako je u Nemackoj crklo 5 motora na 100 000 primeraka svih 5 ce biti uvezeni u Srbiju (a recimo da inace uvezu sve ukupno 10 takvih kola) pa ko gleda ovde stvorice mit kako ti motori crkavaju redovno... Fora je da je to kod nas probran skart a ne da ti motori imaju problem.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jos ce Bmw ispasti nesto nadprosecno nekvarljiv,a realno je na sredini lestvice,kao i Audi.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Odmah iznad Merca :)
Diskutovasmo vec 100x, normalno je da tehnicki naprednija i kola nakrcana opremom imaju vise problema.
Zato je meni interesan izvestaj dekre gde u obzir uzimaju samo ozbiljnije probleme i tu se vidi dominacija merca i bmw-a u kvalitetu, mislim da ni audi nije daleko.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Al zamalo :)Merc je poslednjih godina svuda u top 5,6,jedini koju su po listama pouzdanosti uvek bolji su Honda,Lexus i Mazda cini mi se,a sa Toyotom i ne znam kim tu posle,Merc deli par mesta... Bmw je standardno preko 10. mesta,sa nekim izuzetcima u modelima,koji umeju dobro da se pokazu.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

viewtopic.php?p=266326#p266326

Jel sad OK? :)

Zapravo nisam ni krenuo da objasnjavam da je bmw najbolji, najpouzdaniji i sl, vec samo odgovarao na nicim izazvanu neistinu kako imaju problema sa hladjenjem, kuvaju redovno pored puta, motori pucaju...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Fora je da je to kod nas probran skart a ne da ti motori imaju problem.
Upravo...
A ko zna i koliko je stvarno presao taj BMW od 200k km. Secam se da je ovde ili na proslom forumu neko kacio slike polovne 5-ice karavana sa standardnih 130k km a isti taj u DE prodat sa skoro 300k.

Takodje treba imati u vidu kako je auto vozen. BMW i Audi imaju veliki broj kupaca-paljevina koji ne stede automobile, posebno BMW. Sa Mercom (osim AMG) to uglavnom nije slucaj.
Odgovori