Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11
Garaža: Toyota Rav4

Re: Koliko troši?

Post od Neo »

Brrrrrrm :kezo: :kezo:
kod mene je 2l razlika, 2.0 dizel
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Moze naravno 9.5 grad 15+ Navak 7-8 na 120-140 13+ na 180+

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Malo regionalnog danas po ogrnicenjima i jedno 20% grada, potrosnja 5.4. Clio 1.4 16v
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ok na Navaku da skrne više, ali što se grada tiče najveće divljanje u smislu potrošnje je kad kruziraš od kafića do kafića 10 na sat. I onda se posle puvaš kako si ga gazio da troši 15 :kezo:

Šalu na stranu, već sam pisao pre par dana, divljaš do 50-60km/h, pa i da odeš još malo više to sve traje 5 sekundi, i onda šta? Ili je neko ispred tebe, ili je semafor, ili je kamera... Teško je divljati po Beogradu, bar preko dana. Mnogo je lakše upasti u gužvu i tako spržiti gorivo.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

grujicd napisao:Očigledno sam prestar za divljanje, pošto nema teoretske šanse da na istoj deonici napravim 5l razlike sa CR-V-om. U stvari jedini način da mi potrošnja sa 9-10 skoči na 14-15 je da uletim u gužvu u kojoj mi treba 20min za kilometar. Ili da vozim po kilometar zimi, uvek sa hladnim automobilom.
Pazi, ne tvrdim da ne može da srkne 5l više, samo da meni to ne uspeva.

Odgovor si verovatno dao sam sebi u prvoj rečenici :kezo:

Pije vodu ovo što Heroj priča, jer je recimo meni razlika između najniže i najviše potrošnje (a bukvalno je stalno merim) bila skoro 3 litre. A treba uzeti u obzir da mi je najviša izmerena bila plod nešto žustrije vožnje, ali ne prilikom celog perioda merenja. To implicira da je razlika sigurno mogla biti i veća, a pri tom ne vozim neku aždaju...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

grujicd napisao:Ok na Navaku da skrne više, ali što se grada tiče najveće divljanje u smislu potrošnje je kad kruziraš od kafića do kafića 10 na sat. I onda se posle puvaš kako si ga gazio da troši 15 :kezo:

Šalu na stranu, već sam pisao pre par dana, divljaš do 50-60km/h, pa i da odeš još malo više to sve traje 5 sekundi, i onda šta? Ili je neko ispred tebe, ili je semafor, ili je kamera... Teško je divljati po Beogradu, bar preko dana. Mnogo je lakše upasti u gužvu i tako spržiti gorivo.
Uff,nisi ni svestan koliko gresis :)

Ja vozim 2.2 dizel od 136ks,200 CDI(kada je sve ovo slikano),racunaj da na benzincu razliku mozes pojacati i duplo u nekim situacijama.
Evo najverodostijneg dokaza,primer proseka na nekoliko hiljada kilometara:

Slika

Slika

Onda,otvoren put,autoput:

Slika

Slika

Ovde moze biti potrosnja i 5l,kada vozim 120 km/h,sto je realno najnormalnija brzina,a moze biti i 13l,kada vozim 200-230...

Za grad imam 5.5l potrosnju,imam i 15.6l potrosnju.
Realno,u istim uslovima,moze mi biti 9l,ili tih 15.6l.

Postavljao sam pre neki dan potrosnju od 5.5,ili 5.4l po gradu,evo i od 15.6l:

Slika

Vidi se da je prosecna 19 km/h,i da je pola 3 ujutru kada sam slikao ,tako da nije cep u pitanju,kao sto je sa NBG prema gradu,ili prema PAncevu,kada se vracaju sa posla...
Tek kupio bio auto,pa se malo izivljavao.
Kao sto sam rekao,u istim uslovima,to jest,da nisam divljao ,6l moze da mi bude manja potrosnja. Na dizelu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ova zadnja sa 19km/h ispada baš ono što sam pisao - kruziranje od kafića do kafića, dosta rada u mestu... Kako bi inače imao tako mali prosek u 2 ujutro? Ne sporim da si ga malo i gazio, da je bilo igranja sa kolima ali prosek jasno kaže da to nije bila brza vožnja u pitanju.

Verovatno je generacijski jaz, izgleda da reč divljanje ne znači isto što nekad :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Bas u pola 3 ujutru da kruziram po kaficima? Pa koji to kafic radi :) I kako to krstaris po kaficima kolima 44km? Imas 2,3 ulice sa kficima koje imaju zajedno 1km... I opet,krstarenjem gradom mi najmanje trosi, tako sam dobio onu potrosnju od 5.4l po gradu od pre neku stranu... Generalno,ceo dan,ovde,onde,a od semafora,do semafora pun gas... Iskreno,ne mogu da verujem da je tebi najteze od ovoga, da dignes potrosnju po gradu :)

Ako zivis na Nbgu,naravno da ne mozes da postignes tu prosecnu,kada je ceo kraj slicniji otvorenom putu,nego gradu...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa konceptualno ste različiti :) grujo, dizel uvek uvlači istu količinu vazduha i može na leru da provede godišnje doba dok benzinac pri cepanju troši manje goriva nego u gužvi na leru.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:uplakan:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Manja je amplituda potrošnje dizela. Može da se šeta do litar gore dole, zavisi koliko je teška noga. Meni konvergira ka 6.5, mešano pun gas i štednja. Kad bih samo gazio bilo bi 7 i kusur, dok kada bih štedeo samo, sigurno ispod 6.

Tapatalk Pro
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ja ne znam moj je onda pokvaren. Za 4 i kusur hiljade km meni stoji 8l prosečna a brzina 32-35 km/h. Ima nekad divljanja pri obilaženju ( retardi koji voze V.Stepe 20-30km/h i to NOĆU) i ponekad da stignem na zeleno. Inače normalna gradska vožnja. Na magistrali troši oko 5, autoput 6-7 zavisi kako ga gazim.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nije pokvaren, to je OK. Ja se vozim najviše na otvorenom putu, tj imam par kilometara nekog polugrada, prosek bude oko 25, onda autoput. Isto tako i u povratku sa posla.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

nidza napisao:Manja je amplituda potrošnje dizela. Može da se šeta do litar gore dole, zavisi koliko je teška noga. Meni konvergira ka 6.5, mešano pun gas i štednja. Kad bih samo gazio bilo bi 7 i kusur, dok kada bih štedeo samo, sigurno ispod 6.

Tapatalk Pro
Ne slazem se,ja sam sa 156 1.9jtd u gradu uspeo da nabijem oko 10,mozda i preko (ne znam tacno jer board komp nije radio,ali znam da sam sam sipao po 1000 kad upali rezervu i koliko sam se vozio za te pare,pa poredeci sa mojim stilom koji ima oko 6l potrosnju na istim relacijama) a ljudi obicno sa tim motorom imaju oko 6.5-7 potrosnju . Ali to je bilo bas gazenje kao da je tudj,sto u sustini i jeste bio :mrgreen:
Tako da matorci zaboravili ste kako moze da se vozi :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Upravo tako. One abnormalne potrosnje su mi kada sam imao 22 godine,nov auto,ceo fazon izivljavanja :) Sada i meni po gradu ide od 8-10l,na otvorenom 5-7... Ko zeli,mogu da mu pokazem kako da mu dizel trosi 4l vise :) Poenta je bila pokazati koliko potrosnja moze da se razlikuje od nacina voznje,i da se coveku objasni zasto neki toliko gledaju potrosnju,ali je sve preraslo u neki totalno novi nivo rasprave :) Nije moj auto fenomen,pa da kazemo da je do toga. Isto je na svakom,ja sam samo to fotografisao :)

Sent from my HTC One using Tapatalk
Odgovori