Realno gledajuci, covek je u pravu, sve dok pretice nekoga, tj dok je neko sporiji u desnoj traci. Zakon je Zakoncodemaker napisao:Izluđuju me na BG-LE autoputu, tip vozi levom stranom 120 i nema nameru da se skloni, valjda računa, on već vozi maksimalnom dozvoljenom brzinom, šta ima da ga pretičem....

To sto ostali krse pravila, njega i ne treba da interesuje...
Licno, uvek obracam paznju na levu traku i tudim se da ne usporavam one koji se njom krecu, tj da ne preticem ukoliko postoje sanse da ce me ubrzo stici i morati da uspori. Znam da nisam duzan se prilagodjavam onima koji "divljaju", ali tako je ipak lakse, em tolerancija na delu, em ne moram da razmisljam da li ce usporiti ili ne. Uostalom, ponasam se kako bih voleo i da se drugi ponasaju prema meni. Neko je skoro spomenuo da i nema previse onih koji voze 150+ (uvek par njih proleti), te i da se sa nekih 120-130 retko desava da vas neko pretekne.
Sto se teme tice: Slazem se sa Med-om. Odmor je odmor, bez zurbe. Ne mislim da treba voziti 80km/h, vec da nije pod obavezno stici u roku od X sati, ili voziti nocu i sl. Inace volim da obilazim razna mesta i svracam usput gde god mi se ucini zanimljivim. Naravno, nije sve samo pitanje vremena, vec i novca, jer vecini ljudi dva nocenja usput (u odlasku i dolasku) do Grcke, mogu kostati kao nekoliko dana najma apartmana (u vansezoni cak i kao desetodnevni najam), pa se vode logikom da je bolje 14 nego 10 dana (a voziti u komadu, bez odmora), ili 10 dana i prase u zamrzivac...