Letovanja - iskustva, preporuke...

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Letovanje 2012

Post od pedja »

codemaker napisao:Izluđuju me na BG-LE autoputu, tip vozi levom stranom 120 i nema nameru da se skloni, valjda računa, on već vozi maksimalnom dozvoljenom brzinom, šta ima da ga pretičem....
Realno gledajuci, covek je u pravu, sve dok pretice nekoga, tj dok je neko sporiji u desnoj traci. Zakon je Zakon :mrgreen:
To sto ostali krse pravila, njega i ne treba da interesuje...

Licno, uvek obracam paznju na levu traku i tudim se da ne usporavam one koji se njom krecu, tj da ne preticem ukoliko postoje sanse da ce me ubrzo stici i morati da uspori. Znam da nisam duzan se prilagodjavam onima koji "divljaju", ali tako je ipak lakse, em tolerancija na delu, em ne moram da razmisljam da li ce usporiti ili ne. Uostalom, ponasam se kako bih voleo i da se drugi ponasaju prema meni. Neko je skoro spomenuo da i nema previse onih koji voze 150+ (uvek par njih proleti), te i da se sa nekih 120-130 retko desava da vas neko pretekne.

Sto se teme tice: Slazem se sa Med-om. Odmor je odmor, bez zurbe. Ne mislim da treba voziti 80km/h, vec da nije pod obavezno stici u roku od X sati, ili voziti nocu i sl. Inace volim da obilazim razna mesta i svracam usput gde god mi se ucini zanimljivim. Naravno, nije sve samo pitanje vremena, vec i novca, jer vecini ljudi dva nocenja usput (u odlasku i dolasku) do Grcke, mogu kostati kao nekoliko dana najma apartmana (u vansezoni cak i kao desetodnevni najam), pa se vode logikom da je bolje 14 nego 10 dana (a voziti u komadu, bez odmora), ili 10 dana i prase u zamrzivac...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Problem je kad neko vozi levom a nema nikog u desnoj traci.

Mene najvise izludjuje kad preticem levom, ima vozila u desnoj, a isto tako i vozila ispred mene preticu u levoj, a neki oslobodioc mi otpozadi ablenduje da mu se sklonim i postavim tepih da bi on prosao. Ja redovno vozim 160 autoputem ali ablendujem samo ako je neko u levoj traci iz hira a desna traka zvrji prazna. Ovo zahteva poseban topic :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ftj napisao:Problem je kad neko vozi levom a nema nikog u desnoj traci.
:plusone:

Ili nece da se vrati u desnu jer planira da pretekne jos nekog koji je par stotina metara ispred a ove iza sto bi isli brze ko shisha.
Medjutim ne svidja mi se ni kada preticem sa 130 malo vecu kolonu a krembil mi se zalepi uz branik i fakticki me prisiljava da zbog opste bezbednosti dodam gas i pobegnem :glavomuzid:

Uglavnom, po evropskim autoputevima, najvise smaraju kamiondzije kad krenu sa 100km/h da obilaze kolege koji voze 98 pa se to preticeanje oduzi a iza njega se forimira lepa kolona.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

"na evropskim autoputevima"?
Probaj da vidis kako to izgleda na usponima, tipa UE-Zlatibor, ili jos bolje na Rudnik... Gde nije 98/100, vec jedan "juri" cetrdesetak, a drugi taman toliko da je brzi :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Просто не знам како да се понашам ако ме у МК зауставе као Шаранчета...
Ја сам много тврдоглав човек, просто не бих ЗНАО да попустим.
Брине ме да не направим *рање. :-|
Навигацију немам, да ли она бележи историјски брзину, тј. да ли памти као тахограф или не?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pa, ponašaš se kao na pijaci, svađaš se, cenkaš, no na kraju kao i tamo svejedno izvadiš pare, samo je pitanje koliko (koliko si vešt u "cenkanju" ) ... :)

Sent from my Samsung using Tapatalk
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Или да напуним термос кафом и понесем пластичне чаше, то бих могао да "прогутам"?!? :rofl:

Домаћински! :D
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Stvar je u tome što MK panduri jako dobro znaju da te ustvari drže za mooda.

1. Ako ne želiš da platiš, na granici nećeš dalje od pandurske kućice.

2. Ako hoćeš da platiš, moraš to uraditi u najbližem gradu, ponekad je to i 40km od autoputa. Ne znam šta se posle radi, gde nosiš tu uplatnicu, ili možda njome odkazuješ na granici da si platio

3. Ako ne želiš da platiš i ne priznaješ prekršaj, onda nema druge nego da ti piše prijavu, preko grane nema dalje, znači u prvi grad, pa u policijsku stanicu sutradan, pa eventualno kod sudije za prekršaj, pa prigovor, pa čekaj na odgovor i ode ceo godišnji (i lova) na to.

Mene su uhvatili u subotu posle podne u nekoj vukojebini. Nema nikakve druge šanse nego ili da platim u Velesu a ne pada mi na pamet. Ako idem na varijantu 3. neću stići na sastanke koje već imam zakazane. Šta raditi? Lepo poneti novčanice od 5€ i dati budalama, da ne propadne sve ostalo. Nažalost.

Što se tiče priče o mamlazima koji voze levom trakom bez potrebe - mislim na one što voze levom a nikog nema na desnoj traci. To ne mogu da razumem. Pre svega, Zakonom je zabranjeno voziti levom trakom ako ne obilaziš, pa ne stoji ono da on nema razloga da me propusti jer već vozi maksimalnom brzinom. Nema on šta da odlučuje da li ja pravim prekršaj ili ne, ne sme voziti levom trakom i mora je osloboditi, zbog Zakona, ne zbog mene.
Da ne pominjem kod nas nepoznatu kategoriju "korektnog vozača"
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Ма важно да је нови закон омогућио да се у градовима вожња левом траком не сматра претицањем и да није кажњива, ово на аутопуту је ствар дужине фитиља - само се наоружаш стрпљењем...
Што каже Кодмејкер, понећу по 5 евра за олоше, па ако баш нема где - нек им моја жена да те паре, чисто да се мени не осуши рука... :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

codemaker napisao: Zakonom je zabranjeno voziti levom trakom ako ne obilaziš
Pa da, ali ako se kreces znatno brze od ostalih onda je glupo i ulaziti u desnu traku jer bi ti ceo put bio cik-cak levo-desno. Ja udjem u levu, narihtam tempomat i ne mrdam u desnu ceo put, osim kada treba neko brzi da me pretekne (jednom u pola sata). Retko vozim autoputem, ali nikad nisam imao problem ni sa presretacem, ni sa radarom, ni sa kamerama pored puta, ni sa nekorektnim policajcima, bilo nasim bilo Makedonskim.
(imam neki osecaj da sam ovom poslednjom recenicom upravo isprovocirao sudbinu)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Texonja napisao:osim kada treba neko brzi da me pretekne (jednom u pola sata).
Fiat Ducato? :rofl:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Gde si se setio te price? :mrgreen:
:rofl:

Kad vidim ovu scenu u retrovizoru, odmah prelazim u desnu traku:
Slika
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

To ne mož' da se zaboravi... :rofl:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Texe, eto odgovora koji auto da kupiš. :kezo:

Kreneš na letovanje, možeš pola kuće da poneseš. :cool!:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

:kezo:
Dzak krompira, svinjsku polutku, venac belog luka, alevu papriku, gajbu paradajza... da budem pravi paradajz-turista! :)
Odgovori