Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post od Sloba »

Ma da, stari sam ja narkoman. :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nije los teren, dobar deo je asfalt, ali ima par kilometara te utabane zemlje. Moze se dosta brzo voziti po njoj, samo zna biti zajebano, kada naletis na pesak :D

Mogao sam da biram ili boca od alkohola ili od fizioloskog rastvora :D Ovaj oblik mi je vise odgovarao, malo je spljostim i to je to :D
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Jednom sam se zeznuo i kupio onu Akva Vivu sa nekim ukusom. Kao, malo veća flašica od one klasične male, taman. Posle prvog gutljaja sam je bacio u smeće. Čini mi se da je sa ukusom kajsije bila. A, ukus žešći, kao da su jednu kajsiju u bure sa 200l vode stavili. Ja cepam vodu i Cedevitu na bajsu i obavezno pre dužih tura ubacim koju kocku leda unutra.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ja samo vodu nosim, nikakve ukuse :) Ponekad sam (dok je bilo zaliha) pio orosal posle voznje.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Kakvi su ovi nosači za bajk na krovu automobila? Honda ima neke iz dodatne opreme, nisu ni skupi preterano.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Samo vodu sipam, nikako sokove jer ako su slatki samo ce mi jos veca zedj biti posle toga.
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Osim Gethorade-a :D Samo sto to onda nije jeftina voznja :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ovo me baš osveži i povrati...

Slika

Zeznuo sam se, bila mi Jamnica skupa, pa sam kupio ovo...

Slika

Nije ni prineti Pro Sportu, previše je slatko.
Cedevita mi je isto odlična. Čistu vodu mogu da pijem, ali volim tako neko osvežavajuće piće da pijem.
Najbolje osveži pivo kad plati Bax u Surčinu, posle 30km. :D
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ako hocete tako te elektrolite, minerale, a da nije slatko, orosal je majka janja. Em je prilicno jeftin, em efikasan. Kupuje se u apoteci i razmuti u pola litre vode. Jedino sto nije sladak, pa mozda vam ukus nece prijati, ali deluje odlicno.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Sloba napisao:Jednom sam se zeznuo i kupio onu Akva Vivu sa nekim ukusom. Kao, malo veća flašica od one klasične male, taman. Posle prvog gutljaja sam je bacio u smeće. Čini mi se da je sa ukusom kajsije bila. A, ukus žešći, kao da su jednu kajsiju u bure sa 200l vode stavili. Ja cepam vodu i Cedevitu na bajsu i obavezno pre dužih tura ubacim koju kocku leda unutra.

Ja obozavam tu vodu, to je HydroActive AquaViva, meni je odlicna... Posebno leti kad upece zvezda...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja mogu da pijem svasta, ali bez vode na kraju ne ide.
Sta god da popijem, prija mi voda "da zalijem".

To pogotovo vazi kada pedalam. Mogu usput piti sta hocu, ali da ne zalijem vodom izvrnuo bih se posle 3km. Nista bolje nego da ispijem pivce na Adi Safari, kada dopedalam tamo. Ipak pred polazak ide voda. I obicno u povratku stanem u neku radnjicu koja prodaje sve i svasta (uz Savu, pre Brankovog mosta) i tu se ozderemo od slatkisa i napijemo sokova, dok nam secer ne izbije na oci. Nakon toga ide red vode i pedalanje do kuce, dok ima zaliha secera u organizmu :D
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Kada sam sa ekipom redovno odlazio na Iriški Venac, Brankovac, Zmajevac, TV toranj i sl., redovno smo predah pravili u onoj kafanici na prevoju Venca, desno u odnosu raskrsnicu iz pravca NS. Zapravo, prvo bi uzeli sladoled na onoj NIS-ovoj pumpi preko puta, pa onda pivce ili kolu u kafanici. Vodu smo sipali na onoj česmi na usponu, taman kada je ona sipana u NS ili popijena ili pregrejana. Ako bi se išlo u pravcu Karlovaca, predah bi pravili na Stražilovu na onoj lepoj terasi ispod pešačke staze prema Brankovom spomeniku. I tuda smo bajsevima do spomenika išli, a spuštali se sa druge strane brda stazicom širine pola metra zasečenoj u padini. Spust se završavao prolaskom kroz potok. Znači... savršeno!!! Tada smo svake nedelje išli u, sa ove tačke gledišta slobodno mogu da kažem, ozbiljne ture od 50-70 km uz puno uspona i vožnje van puta. I hoću da kažem još nešto - u to vreme, 2001-2003. godine, nismo imali neke ozbiljne biciklove, izuzev jednog drugara koji je imao hrom-molibdenski GT, i nikad to nije bila prepreka u namerama da se vozi u maltene svim mogućim uslovima. Zbog toga mi i jesu ono, malo ... priče kako su ovaj ili onaj pogon ili menjač njesra, kako nešto mora biti ovako ili onako da bi se iole bicikl mogao voziti i slično, pogotovo kada takve priče počnu pričati amateri kojima je više posao teorija nego okretanje pedala. Tehničke razlike su evidentne, ali nisu i ne smeju biti prepreka za vožnju.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
Marko
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 23:12

Post od Marko »

Postavicu jedno mozda glupo pitanje ali ipak da pitam :mrgreen:

Da li postoji neki adapter i sl. koji se montira na stub volana i kada se ne koristi bicikla omogucava okretanje volana bez okretanja tockova kako bi zauzimao manje mesta, a zatim omogucavao vracanje u normalni polozaj kad zatreba?
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ja nisam cuo za takvu spravicu.

Uzmi odsrafi inbusom onaj sraf na luli i onda ces moci da pomeras volan bez okretanja tocka.
Odgovori