Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Re: Одг: Biciklizam

Post od Sh@rance »

Captain Slow napisao:Prešao sam samo 10km, ubi vetar :glavomuzid: , a obzirom na prognozu nema pedalanja ni sledeće sedmice :( .
paja napisao:Ako baš hoćeš da ga budžiš onda zaboravi 10F XT i idi na 9F Deore komponenete. Drastično jeftinije ćeš proći, a nećeš osetiti razliku.
Znači li da je za nas rekreativce Deore dovoljan?
Pa ovde su uglavnom rekreativci sem Bajkera.
Ja sam u Petak ubio 18 km po vetru u lokalu posle krenuo put Jakova ali sam se kod mosta na savi u Obrenovcu ipak okrenuo i vratio kući.
Danas sam imao plan da idem na maraton bajsom iz Obrenovca imao sam i ekipu sa kojom da krenem ali zena danas dezura tako da sad sedim u naselju i čuvam decu.

TT
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Re: Biciklizam

Post od aleksa »

Sloba napisao:
Captain Slow napisao:Prešao sam samo 10km, ubi vetar :glavomuzid:
Jbg, ili je vetar ili je uzbrdo. :D
Meni je gore po vetru nego uzbdro, pa makar u nekim trenucima imao i vetar u ledja!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Captain Slow napisao:Znači li da je za nas rekreativce Deore dovoljan?
Sve je to relativno.
Za početak je pitanje šta se vozi, kakvi tereni, koja vrsta bicikla.... ali u suštini odgovor je da.

Za vožnju po bici stazama, do ostružničkog ili do Avale je siigurno dovoljno. Tih 1/6 sekunde za koliko će XT brže da prebaci nećeš osetiti u takvim uslovima.

Druga stvar je da smo mi razmaženi po pitanju bicikala jer su cene polovnih, a dobrih komponenata daleko ispod realnih, pa nam je za male pare dostupan i XT i sl.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

aleksa napisao:
Sloba napisao:
Captain Slow napisao:Prešao sam samo 10km, ubi vetar :glavomuzid:
Jbg, ili je vetar ili je uzbrdo. :D
Meni je gore po vetru nego uzbdro, pa makar u nekim trenucima imao i vetar u ledja!
Slažem se. Da se citiram. :D
Sloba napisao:Stjepo, teško je porediti različite rute jer tu ima više faktora. Da zanemarimo trenutnu formu i motivaciju, nekad se lakše, uz pametnu upotrebu prenosa, izboriti sa uzbrdicom nego sa vetrom u sred ravnice. Spuštaš se niz nadvožnjak ili most i, ako ne vrtiš pedale, vetar te uspori na 5 km/h. Isti vetar te na ravnom bukvalno zaustavi. To u ravnici, naročito u Banatu, nije tako retko. Nekad odem preko Venca do tornja ili na drugu stranu do ptt-a i vratim se u grad i to mi lakše padne nego nekad krug po okolnim selima severno od grada gde je potpuna ravnica. Slična je kilometraža, oko 35-40 km. Sve zavisi.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Meni je uvek vetar najgori. Uzbrdica dođe i proće, preveze se makar gurali bicikl, al vetar kad udari tu nema pomoći.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

+1
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Danas do posla stigoh za 14 min a 7.5km od kuce, vetar u ledja al sam imao i uzbrdo tako da je prosek veci od 30km/h. na MTB-u :D U povratku nisam zurio, svratio da vidim radove na prilaznim putevima kod novog mosta Zemun-Borca.
Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Ja sad dosao sa nocne voznje ubio po gradu 13.5km malo pred spavanje :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Bez kacige, prednjeg i zadnjeg svetla?
Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Bez kacige sa prednjim i zadnjim svetlom ;)
Imam svetla na bajsu :)
Provali ove likove :rofl:

http://youtu.be/a1XcfSDJc7Q
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Pitam se kako smo vozili bicikle pre 20+ godina bez tih kaciga? I koliko se ljudi ubilo sto ih nije imalo? Ja ne znam ni jednog...

Pre neki dan sam gledao po radnjama, sve je vise kaciga bez hard shell-a (plasticnog odlivka preko stiropora). Ko se ne seca, tako su izgledale prve kacige koje su dosle posle hauba. Znaci sranje-pranje prica iz tog vremena "soft shell je djoka", to vas nista ne stiti, "hard shell je majka mara", sada vise ne vredi nego ponovo okrecemo na staro...

Ova zver od bicikla mi se mnogo svidja (ako izuzmemo mali tanjir). Zapravo je hush hush Mavicova najava za road disc tockove...

Da li je neko video gde ovo ima da se kupi (kilo kljuc)?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Realno ja sam se ubio pre skoro 20 godina, znas da na celu imam 7 kopci tako da eto jednog znas da te ispravim ;)
Mogu da izmisljaju sta hoce ali da slem cuva glavu, cuva! Sad verovatno se tebi ne nosi ili nisi nasao odgovarajuci model citaj spoljni izgled :mrgreen:
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

To sto imas na celu, mislim da te ne bi sacuvala ni jedna kaciga jer je na delu iznad obrva, e, sad ti najbolje znas kako je sve to izgledalo.

Bogu dragom hvala, pa si ziv. Tako da de facto ne znam ni jednog koji se ubio.

A ko se na mleko opece taj i u jogurt duva...

Meni je kaciga zesci smor, kad upekne zvezda a znoj lipti, a mene i ovako i onako napusta kosa... I sad ja opalim ultra voznju od 20km po Keju do Ade sve sa kacigom na glavi. Jeste, mogu da izginem i 2m nakon sto krenem, ali ako je tako zapisano tako ce i da se desi. To je bar moj stav.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Pa kaciga je gledano sa profila starija od cela da tako kazem tako da bi mi sigurno sacuvala glavu.
U "Galebu group" sto prodaju alat imas Usag-ov mali kilo kljuc npr ovako nesto http://www.usag.it/catalog/en/products/ ... cellenaous

Imas dve verzije sile zatezanja od 0,5-2,5 i od 2-10 Nm
Slika
Odgovori