Renault Laguna 1.8 problem previsok broj obrtaja

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Re: Renault Laguna 2001., 1.8 benzin, 16v

Post od Mares »

Sto se tice meraca, probaj da ga resetujes tako sto ces prebaciti na prosecnu potrosnju goriva i drzi par sekundi ono dugme koje je ugradjeno bas na kontrolnoj tabli (kao kada hoces da resetujes kilometrazu). Ako i tada ostane na -- nisam siguran ali valjda treba prvo da predjes odredjeni broj kilometara kako bi komp mogao da radi dalje kalkulacije za te kilometraze i potrosnje. Ja na to ni ne obracam paznju jer ugradnjom plina samo resetujem kilometrazu koja mi sluzi kao prikaz koliko sam presao tj. koliko mi je preostalo do sledeceg punjenja (premda ga uvek praznim do kraja, pa kad zapisti odem na pumpu).

Sto se tice obrtaja, ne mogu da se setim kako je kod mene, ali mislim da mi na 4k rpm ide izmedju 130-140, videcu danas ako budem pravac negde pa da ti javim.

Btw, Kolika ti je boca za plin? Vidim da si naveo da predjes 500km sa rezervoarom. Meni je tocak boca 53l (relano staje oko 50l) i predjem 400km (u tu kilometrazu uracunat je i put koji se vozi na benzin), sto mu dodje oko 14l plina. Meni je uglavnom gradska voznja, nekada malo ostrije vozim (jbg NS pa imamo bulevare ko autoban :mrgreen: ). Prilikom ugradnje plina trosio mi je mozda oko 1-2l manje, ali sam jedom igrom slucaja skontao da je glavni ventil bio malo zavrnut (tako mi majstor bio podesio prilikom ugradnje), medjutim ja ga odvrnuo do kraja, auto je dobio na snazi i vredi svaki dodatni litar povecane potrosnje tng-a :D
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Eto, moze da posluzi kao orijentir...

http://www.youtube.com/watch?v=-Lyn10v81is
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Dobro, ovo je ipak i nesto manji motor.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

i potpuno drugi auto, ovo je tabla sa prve generacije lagune, a covek ima drugu... :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Dobro, sve i da je prva generacija i da su bar isti motori ne verujem da bi nesto puno menjali oko prenosa, ako su karakteristike motora slicne.
SlikaSlika
Gile2601
Reactions:
Pridružio se: 26 Apr 2014, 10:28

Post od Gile2601 »

Mares napisao:Sto se tice meraca, probaj da ga resetujes tako sto ces prebaciti na prosecnu potrosnju goriva i drzi par sekundi ono dugme koje je ugradjeno bas na kontrolnoj tabli (kao kada hoces da resetujes kilometrazu). Ako i tada ostane na -- nisam siguran ali valjda treba prvo da predjes odredjeni broj kilometara kako bi komp mogao da radi dalje kalkulacije za te kilometraze i potrosnje. Ja na to ni ne obracam paznju jer ugradnjom plina samo resetujem kilometrazu koja mi sluzi kao prikaz koliko sam presao tj. koliko mi je preostalo do sledeceg punjenja (premda ga uvek praznim do kraja, pa kad zapisti odem na pumpu).

Sto se tice obrtaja, ne mogu da se setim kako je kod mene, ali mislim da mi na 4k rpm ide izmedju 130-140, videcu danas ako budem pravac negde pa da ti javim.

Btw, Kolika ti je boca za plin? Vidim da si naveo da predjes 500km sa rezervoarom. Meni je tocak boca 53l (relano staje oko 50l) i predjem 400km (u tu kilometrazu uracunat je i put koji se vozi na benzin), sto mu dodje oko 14l plina. Meni je uglavnom gradska voznja, nekada malo ostrije vozim (jbg NS pa imamo bulevare ko autoban :mrgreen: ). Prilikom ugradnje plina trosio mi je mozda oko 1-2l manje, ali sam jedom igrom slucaja skontao da je glavni ventil bio malo zavrnut (tako mi majstor bio podesio prilikom ugradnje), medjutim ja ga odvrnuo do kraja, auto je dobio na snazi i vredi svaki dodatni litar povecane potrosnje tng-a :D
Kamo sreće da sam uspeo da pređem 500 km sa jednom bocom :) :)... Toliko sam ukupno prešao od kada sam ga uzeo, ali nisam do sada nijednom punio do kraja, već na savet prethodnog vlasnika, sipam plina za 2000 (po ceni od 86,9 RSD/L), za šta mogu da pređem nekih 185 km po gradu.. Znači nekih 12,5l/100km u gradu...Ne znam koliko tačno litara može da stane u bocu, proveriću i to, samo da legne plata :)..
Malo čitajući po forumima, počinjem da sumenjam na plovak i kontakte na njemu.. Čak sam probao i da skinem klemu na 15 min ali nije pomoglo.. Samo još da otkrijem kako se skida zadnje sedište, pa ću ovih dana probati da prečistim te kontakte na plovku i vidim kako će onda biti..
Nisam probao restart tako malo duže držeći, probaću i to pre skidanja plovka.. Sva ostala merenja prikazuje.. Hvala na predlozima!
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Evo malo pre ga malo nagazio, 3400rpm pri 120km/h.

Zadnje sediste se drzi na dve kopce, probaj da sednes npr na mesto iza vozaca, e kopca se nalazi ispod leve butine (levi deo zadnjeg sedista), tu stavi ruku i probaj da povuces celo sediste onako malo prema gore i napred, i sa desne strane se isto nalazi kopca, znaci pozicija npr kad bio seo iza suvozaca pa ispod desne butine....naravno kada budes cupao sediste moras ustati skroz iz auta, ovo sam samo pokusao da objasnim gde su te kopce :D
Gile2601
Reactions:

Post od Gile2601 »

Mares napisao:Evo malo pre ga malo nagazio, 3400rpm pri 120km/h.

Zadnje sediste se drzi na dve kopce, probaj da sednes npr na mesto iza vozaca, e kopca se nalazi ispod leve butine (levi deo zadnjeg sedista), tu stavi ruku i probaj da povuces celo sediste onako malo prema gore i napred, i sa desne strane se isto nalazi kopca, znaci pozicija npr kad bio seo iza suvozaca pa ispod desne butine....naravno kada budes cupao sediste moras ustati skroz iz auta, ovo sam samo pokusao da objasnim gde su te kopce :D

E sada ti već zavidim, tačnije na tom broju obrtaja :)

Znači ipak je kvačilo (dakle nekih 300€ sa radom..) :( - Da li možda znate nekog ko radi remont kvačila, pa da vidim da li tako mogu jeftinije da prođem.

Hvala na savetu za zadnje sedište!!
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Re: Renault Laguna 1.8 problem previsok broj obrtaja

Post od somi-car »

Remont se nikada ne isplati, samo novi delovi. Uostalom kad jednom skidas menjac treba to sve lepo proveriti i zameniti.

Zamena 1 od 2 neispravna dela nicemu ne vodi....
Gile2601
Reactions:

Post od Gile2601 »

Dobra vest, ipak sam skidanjem kleme ili resetom u TEST BOARD modu (ne znam koji od ta 2 je pomogao), uspeo da osposobim merače prosečne, trenutne potrošnje i pokazivač koliko km mi je ostalo do praznog rezervoara.. A kvačilo ću jednog lepog dana, trenutno mi i nije potrebno pošto uglavnom vozim po gradu, brzinom max 120 km/h..
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Zbog kvacila lako mozes da ostanes na putu negde. Na tome se ne stedi, no tvoj auto, tvoja odluka naravno.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Gde po gradu vozis 120 km/h :D :D :D
Gile2601
Reactions:

Post od Gile2601 »

Pa onaj mali deo autoputa, posle Gazele, do Voždovca, tu se nađe mesta za do 120...
Znam da mogu da ostanem na putu zbog kvačila, ali nije kvačilo na kraju..Lamela je tvrđa i hvata malo više nego što bi trebalo, ali po mišljenju majstora, mogu još barem 7000-8000 glatko..

Svakako mi je želja da sredim i kvačilo, pa da budem miran..
RS TEAM
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:56

Post od RS TEAM »

Gile2601 napisao:Dobra vest, ipak sam skidanjem kleme ili resetom u TEST BOARD modu (ne znam koji od ta 2 je pomogao), uspeo da osposobim merače prosečne, trenutne potrošnje i pokazivač koliko km mi je ostalo do praznog rezervoara.. A kvačilo ću jednog lepog dana, trenutno mi i nije potrebno pošto uglavnom vozim po gradu, brzinom max 120 km/h..
Opet će ti se vratiti neki bezveze podaci jer voziš na plin
Odgovori