Felne - kupovina i razne informacije

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Re: Felne - kupovina i razne informacije

Post od Raki_Audi »

Ajde ja cu to na kratko u dve crte druze moj :)

Ako felne planiraš da zadrziš barem do zime kupuj 275
Ako felne planiraš da prodaš za 2 nedelje uzmo 255 :zbunjen:

ja ti savetujem da više ništa ne diraš na autu i da ostaviš ove felne jer su teški raritet :presrecan:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

nidza napisao:Problem u glavi. Kod nas se i dalje kupuju kola da budu bolja od komšijinih, a ne zbog sebe, svog zadovoljstva i bezbednosti.
:plusone:

Ja ne razumem kad neko kaze ''najvaznije mi je kako izgleda, manje mi je vazno kako ide''. :nonono:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

nidza napisao:
ivancho napisao:Samo da se ubacim i kazem da sam na mnogo boljim automobilima vidjao da ljudi stavljaju polovne gume, tako mislim da oni ne razmisljaju bas previse o kvalitetu ;)
Problem u glavi. Kod nas se i dalje kupuju kola da budu bolja od komšijinih, a ne zbog sebe, svog zadovoljstva i bezbednosti.

J označava profil zida, a broj ispred njega je širina. Valjda taj broj plus offset su ukupna širina. Imaš J, JJ, H... razne filozofije.

J je najčešći.

Npr 225 je 7.5, 235 je 8. Ja imam 235 na 7.5 i estetski i funkcionalno bi bilo bolje da je 8 širina.

Tapatalk Pro
7.5 sirina felne u incima to dodje negde oko 190mm po naski,a 8 inca dodje oko 203.8mm.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Felne - kupovina i razne informacije

Post od Floyd »

Dusan napisao:
nidza napisao:Problem u glavi. Kod nas se i dalje kupuju kola da budu bolja od komšijinih, a ne zbog sebe, svog zadovoljstva i bezbednosti.
:plusone:

Ja ne razumem kad neko kaze ''najvaznije mi je kako izgleda, manje mi je vazno kako ide''. :nonono:
Pa ni ja ne razumem kad neko kaze "cepam ga... uzivam u prednostima visokoturaznog atmosferca" a onda napise da mu trosi manje od dizela.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

:kokice:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Još jednom, šta tačno fali NOVIM barum gumama? Možda to, da nisu dunlop?
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Floyd napisao:Pa ni ja ne razumem kad neko kaze "cepam ga... uzivam u prednostima visokoturaznog atmosferca" a onda napise da mu trosi manje od dizela.
Nemam pojma o cemu pricas. Ako mozes pojasni. :zbunjen:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ADrei napisao:ti prozivas mene sto kupujem Barum a u drugoj temi pises kako si kupovao polovne zimske gume :uf:
vracamo se opet po 10x na istu pricu, vec sam napisao da ne primecujem nikkakvu razliku izmedju baruma vs premium, osim sto se npr PS3 mnogo brze trosi...

prosle godine u coning dosao novi A8 4.2TDI i kupio 4 Barum gume, ako su njemu sa 350ps dobre bice dobre i meni na duplo slabijem autu...
Da, kupio na mesec dana, jer sam isekao nove gume, mesec dana stare, a nisam hteo caletu da trazim nove.
I opet uzeo 2 godine stare Dunlop 3d.
Ja tebe nisam prozivao, nego si ti insistirao da ti objasnim moje misljenje.

To sto je neko seljak, pa na kola od 100.000e zeli da ustedi 300 za gume, ne znaci da je to dobra stvar.
Eno, skacu ljudi sa mosta, pa ajde svi da skacemo...

Takodje, to sto ti ne umes da primetis razliku u gumama, svakako ne znaci da te razlike nema.
Tebi je cela poenta automobika poziranje, i da budes primecen, da se drugi oduseve tvojim kolima, sto je ok, tvoj izbor.

Ljudi razlicito razmisljaju, pa i postupaju drugacije, ali neke stvari su takve, kakve su.

@maniaxxx
Problem je kada ih stavis na felne 20" od 2000e, i auto od 20.000e.
Sto je dimenzija veca, veva je razlika izmedju modela gume.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ja nigde nisam napisao da nema razlike nego da na mom autu, mojom voznjom (samo grad i auto put) ne primetim nikakvu razliku... da vozim auto od 300+ps sigurno da bih kupio Continental :)

znaci po tebi bi u 20zoll trebalo proizvoditi samo premium gume.. ove ostale su za poziranje? slicna prica kao da premium auto ne sme biti ispod 3.0 i bar 25k opreme, sve ispod toga je poziranje... a troskovi odrzavanja, registracija, potrosnja su potpuno nebitni na autu od 50k.
Poslednja izmena od ADrei u 15 Maj 2014, 18:51, izmenjeno 5 puta ukupno.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Da znam da je razlika, ali opet, kakva? I pri kakvoj vožnji, pazi pričamo o čoveku, koji je umiren vozač i ne vozi rallye svaki dan. A te iste barum nisu ništa posebno slabije od nekih fulda ili slično guma, ne pričamo o tome da je uzeo neke Durum gume i slično.

Ja sam prvi za to da se imaju na avtu TOP gume, ali iz izkustva znam, da je dosta puta u pitanju samo marketing i nisu neke bistvene razlike u pitanju, posebno ne kod same sigurnosti, sam znaš da na testima dosta znači trajnost pa koliko je guma tiha koliko goriva troši i slično a meni su te sve stavke nebistvene potpuno i nemaju nikakve veze sa samim bistvom gume, a to je držanje
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dusan napisao:
Floyd napisao:Pa ni ja ne razumem kad neko kaze "cepam ga... uzivam u prednostima visokoturaznog atmosferca" a onda napise da mu trosi manje od dizela.
Nemam pojma o cemu pricas. Ako mozes pojasni. :zbunjen:
Opusteno, nisam mislio na tebe... ima dosta "petrolhead-ova" kojima jaki benzinci trose 5-6l.

Kako ti ne razumes ljude kojima nije bitna snaga tako i ja ne razumem one kojima kao nije bitna potrosnja a postizu manju nego sto fabrika deklarise.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Sto se tice guma,da su im svima cene iste sta bi ste vozili Conti/Michelin ili Barum ? Cisto toliko :)
Neki put razlika od 2 metra zaustavnog puta ipak ima veze.Ali to su vec drugacije filosofije zivota,slicno kao i kasko/bez kaska.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ima razlike, ali nije kao što je nekad bila. Sasvim korektne recenzije ima Barum. Ni na testovima se nije obrukala, korektna je skroz.

Čim ih prave u tim dimenzijama znači da se kupuju. Prosto ko pasulj.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Floyd napisao: Opusteno, nisam mislio na tebe... ima dosta "petrolhead-ova" kojima jaki benzinci trose 5-6l.

Kako ti ne razumes ljude kojima nije bitna snaga tako i ja ne razumem one kojima kao nije bitna potrosnja a postizu manju nego sto fabrika deklarise.
Sve jedno je da li je dizel ili benzinac u pitanju. Nikad nisam razumeo ljude kojima je izgled i poziranje ispred performansi i upotrebljivosti automobila.

Tapatalk Post.
Odgovori