Biciklizam
Re: Biciklizam
Brate,lakse da skines tocak,sekund i po 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ok, moze to ali mislim da nije bas prakticno jer svaki put treba da centriram volan, a verovatno ce se posle nekog vremena loza ostetiti. Koristio bih to jer mi je tesna garaza pa bih na taj nacin uspeo da uparkiram biciklu pored auta, ovako bi mi dosta smetala
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
A mozda da izbusis u zidu rupe i nakacis neke nosace/kuke na koje ces da kacis ram? Sad mi reci da te mrzi da pre i posle svake voznje dizes i spustas bajs. 

Ma jok, mrzi ga da isteruje auto
Sad bez zezanja, ako ti takav nosač vrši posao (ako imaš dovoljnu visinu) imaš ih gotovih na cikloberzi.

Sad bez zezanja, ako ti takav nosač vrši posao (ako imaš dovoljnu visinu) imaš ih gotovih na cikloberzi.
Ma znam za nosace ali posto kad uparkiram auto imam iza 20-30cm do vrata, toliko i oko vrata prostora pa ne mogu da provucem biciklu. Morao bih svaki put da isterujem auto sto nije bas prakticno ali ako mora nista nije tesko 

Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ne znam kakav adapter bi mogao da napravis za savijanje volana, a da se tockovi ne savijaju, posto je u pitanju kruta veza i kada pomeras volan pomeraju se i tockovi. Jedini nacin je da olabavis korman, kao sto je neko vec rekao.
Najlakse je skinuti prednji tocak na "šnalu"...
Juce sam vozio burazerov bajk sa Kenda 1,25 sirine gumam, auuu ala pici...
Juce sam vozio burazerov bajk sa Kenda 1,25 sirine gumam, auuu ala pici...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Bax, negde može, negde ne, zavisi kakva je viljuška. Na starom bajsu sam uvek nakon vraćanja točka i pre stezanja brze spojke morao centrirati točak kako bi se vratio u položaj naspram kojeg su naštelovane pakne kočnice ili sam pak morao štelovati pakne naspram novog položaja točka. Delovi milimetra su u pitanju, ali za pakne znači, naročito kada su postavljene blizu obruča.
Jutros sam na Meridi prvi put za tri i po godine probušio gumu. Klin od stakla ne veći od 3mm po sred gaznog sloja. Ma sreću pokupio sam ga u blizini kuće.
Jutros sam na Meridi prvi put za tri i po godine probušio gumu. Klin od stakla ne veći od 3mm po sred gaznog sloja. Ma sreću pokupio sam ga u blizini kuće.
To centriranje sam i ja radio, ali na sharaf kada sam vracao tocak, na starijim biciklovima. Na ovome, samo nasadim vile do kraja i to je to. Svaka cast za izum 

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Brza spojka je i kod mene bila tj. još uvek jeste na starom bajsu, ali džaba. Ako bih nasadio osovinu u ležište višuške do kraja, točak ne bi stajao na sredini što je posledica kvaliteta viljuške. Treba probati pa ako se točak ne vrati u pravilan položaj i ako treba uvek podešavati ležanje pakni, onda treba bataliti često skidanje točka.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Ne volim kada kočnica hvata kao na Poniki. Navikao sam da hvala rano, a to podrazumeva minimalan zazor pakna/felna.
Normalno, felna ne sme da osmiči, ni najmanje...
Normalno, felna ne sme da osmiči, ni najmanje...
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Kada se pravilno naspanuju zbice na tocku onda je pesma voziti po bilo kakvom terenu. Postoji kontrolni uredjaj koji tacno pokaze koliko su zbice naspanovane, to nema po servisima nego sam video kod jednog poznanika jos pre 15 god. Protiv busenja guma koristim antiplat traku izmedju unutrasnje i spoljne gume se postavlja, traka je od kevlara, probao sam sa ostrim srafcigerom da je izbusim i namucio sam se dok je nisam probio