IT struka - učenje

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: IT struka - učenje

Post od methane.master »

grujicd napisao:E sad, ko jednom programira brzo će da napiše Hello World na bilo kojoj platformi. Ali da koliko toliko pohvataš celu platformu sa svim bibliotekama i frejmvorcima - godine su u pitanju.
Tačno. Kada sam u nužnoj samoodbrani morao da programiram, brzo sam ovo shvatio i mene lično je ovo strašno obeshrabrilo da dalje idem u tom pravcu.
grujicd napisao:Može proizvod da sa pravi i za Android/iOS, ali je moj utisak da ćeš tu pre da zaradiš pare radeći za druge, a da bi tvoj proizvod isplivao među milion drugih treba da si baš dobar ali i malo da imaš sreće.
Za mobilne platforme teško je uspeti kao solo igrač, tipa imam aplikaciju, prodajem na marketu.

Nego kad već pomenu sopstvene proizvode, šta se dešava sa onim tvojim alatima?
Širim haos!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

To što imam od ranije se i dalje prodaje dobro. A praktično ništa vremena ne trošim na to - imao sam 4 manja apdejta u zadnjih godinu dana. Upravo se spremam da izbavim alpha verziju novog proizvoda na kome sam radio zadnje 2 godine. E sad, tu se vidi druga strana oštrice. To sam radio 2 godine ne zato što je to projekat od 2 godine, već zato što nemam šefa i niko me ni na šta ne tera. Uvek je lako dati sebi pauzu i protraćiti dan na 100 načina. Ako nemaš discipline zeznuto je. U zadnjih pola godine sam se malo pribrao pa je i rad krenuo na bolje. Zato sam i batalio forum jer mi je prolazilo pola dana ni na šta - proverim šta ima novo na foumu, pogledam vesti, fejs, blogove, i kad završim sve opet mogu da krenem krug iz početka jer "možda ima nešto novo". Najlakše je skroz preseći. E onda su došle poplave i tu sam opet uleteo u začarani krug trošenja vremena na ono što nije posao.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta prodajes? :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Koji programski jezik znaju hakeri ? :)

Par pacijenata koji su dobri u programiranju rade u nekom "dot net" programu.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Njima radi bez anestezije. Zestoki su to momci!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Hakeri znaju sve :mrgreen:

Nego haker je reč koja može da se tumači na razne načine. Haker je klinac u komšiluku koji zna da instalira windows. Bar je haker za te komšije. I Rus kriminalac koji hakuje USA banke. I sredovečni programer koji zna da spoji 5 tehnologija da najbrže reši problem. Tako da ima i pozitivnih i negativnih konotacija.

A sa hakerima se ne zeza sa anestezijom. Bar ako ne želiš da posle bušilica krene da se pali gasi sama od sebe, da se podaci o pacijentima misteriozno promene ili nestanu i slične nevolje koje mogu da te snađu :mrgreen:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

grujicd napisao:http://www.cogin.com/
Jel neko kupuje to? Postoji gomila softvera koja radi to "isto" iliti sluze istoj svrsi. I MS proizvodi su sve bolji i integrisaniji.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Za MSMQ je konkurencija jako slaba, tek par slabašnih proizvoda. Za SQL skroz druga priča, tako da smo to praktično batalili. To je inače radio drugar, ja sam se tu manje više bavio samo prodajom.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Vidiš trebalo se toga setiti. MSMQ nije servis koji se često koristi, pa samim tim ni alat za administriranje, ali onom kome treba, jaaaako mu treba, i neće trepnuti da ga kupi.
Širim haos!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Nisam se ni ja toga setio tek tako, već mi je zatrebalo. Kad probleme sa kojima se srećeš počneš da razmatraš kao potencijalne proizvode ideje same dolaze.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Dobra ideja se uvek dobro prodavala ali treba doci do nje. Postujem znanje svakog od vas, verujem da je svako napisao deo svog iskustva ali niko nije pitao koliko klinac ima godina i koliko planira da se skoluje? Ili sam to propustio...svi znate da je u IT struci tesko napraviti 10-togodisnju strategiju jer se trendovi i potreba brzo menjaju ali ako je to period od 3,4god(npr visa,fax) onda je vec ozbiljan rok za rad na dobrom temelju znanja i nekog iskustva...

Sent from my Nokia lumia 720 using Tapatalk
Odgovori