Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Koliko troši?

Post od nidza »

To se zove trol. :-)

Na magistrali mogu benzinci da budu ekonomični, to im je najniži pik potrošnje. Sporiji i brži proseci više odstupaju od dizelaša, tako da su navedene potrošnje skroz očekivane.

Tapatalk Pro
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

4.5 jedva dizel postigne na otvorenom pod idealnim uslovima, a što se tiče argumenta, dovoljno je reći da je benzinac u pitanju i to 1.8 VTEC, a 1.8 sam spomenuo da se ne bi drugi manji motori uzimali u obzir. A još jedan argument vozio sam jedno vreme pomenuti auto sa pomenutim motorom i tvrdim da je nemoguće, osim nizbrdo kao što sam rekao...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Odakle li ti vadis sve te brojke i statistike, leba ti? :think: Drugar na Stilu 1.9 jtd 115 konja na magistrali trosi ispod 4 litre bez problema po ogranicenjima, ravan put, prelazi tu rutu nekoliko puta mesecno. Ja sam pocetkom godine imao potrosnju sa 1.4 benzincem do Subotice u idealnim uslovima da kazem oko 4.5 litre, drzao sam 70 tempo. A do SLO pogledaj koliko je trosio. Nemoj da potezes tako brzo bez argumenata. To sto neko ne zna, nece ili nema potrebe da vozi ekonomicno je potpuno druga stvar.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jedno je benzinac sa 100ks a drugo sa 140ks.
:nemampojma:

Ja znam da nisam stedljiv na gasu, pa mi ni benzinci nikad nisu bili stedljivi..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

Meni je drago ako troši 4.5 litre. Ali to je u realnim uslovima neizvodljivo.
Teško da na magistrali možeš da držiš auto duže vreme na tempomatu, ravno nemogućem.
Možda ne znam da vozim auto, jbg ima vremena, naučiću valjda jednom ali znam da pročitam i drugima uživo potrošnju
na bord kompjuteru kad se negde vozimo i to.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Meni su nerealni uslovi u vakuumu, na marsu i slicno. Ono sto sam postigao sam je za mene realno, no to je zaista sa akcentom na potrosnju kada je bilo 4.5 litre, a video si slike, put za Sloveniju, auto opterecen, 3 osobe, normalno vozen po ogranicenjima, sto ti kazes u realnim uslovima.
Day Walker napisao:Jedno je benzinac sa 100ks a drugo sa 140ks.
Moze a ne mora da znaci, to sto ima manje konja ne znaci da ce manje trositi, zavisi tu dosta i od karakteristike motora, mase auta, prenosnih odnosa, efikasnosti motora, itd...Ako on na 7k obrtaja postize 100 konja, a ovaj na 2000 140 konja. Hipoteticki, ali je primer. :)
SlikaSlika
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

dragvorl napisao:Odakle li ti vadis sve te brojke i statistike, leba ti? :think: Drugar na Stilu 1.9 jtd 115 konja na magistrali trosi ispod 4 litre bez problema po ogranicenjima, ravan put, prelazi tu rutu nekoliko puta mesecno. Ja sam pocetkom godine imao potrosnju sa 1.4 benzincem do Subotice u idealnim uslovima da kazem oko 4.5 litre, drzao sam 70 tempo. A do SLO pogledaj koliko je trosio. Nemoj da potezes tako brzo bez argumenata. To sto neko ne zna, nece ili nema potrebe da vozi ekonomicno je potpuno druga stvar.
Svaka cast drugaru na strpljenju. Ja sam skoro pokusao da spustim potrosnju najvise sto mogu i posle 20km trase koju stalno prelazim (10km magistrala,10km lokalni put kroz naselje) komp je pokazivao 3.9. Sve po ogranicenjima, 80-50km/h. Smorio sam se maksimalno :mrgreen:
A mislim da moze cak i malo manje
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Evo ja sam se danas igrao sa potrosnjom, mada sam vozio standardno kako uvek vozim, samo je vreme lepo...
Prikačeni fajlovi
IMG_20140605_070830_1.jpg
IMG_20140605_070830_1.jpg (100.18 KiB) Pogledano 1904 puta
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ma ovo je samo teoretski moguce, i to u vakuumu sa iskljucenim motorom. :kezo: I nizbrdo.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Cudesno
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

viewtopic.php?f=31&t=140&start=2190

Vozim Civica 3 meseca i 4000km, dovoljno da znam koliko trosi.
Bord laze 0.1-03L, tako je bilo do sada posto uvek sipam do vrha.

Vozio sam od Banja Luke do Sipova, na slici se vidi 75km (nije uzorak na 5km), 53km/h prisecna brzina, voznja po ogranicenju na tempomat, potrosnja 4.4L.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Moj Polo je poceo da "dize" gorivo kad ga vozim u idealnim uslovima...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Moj bogami moze da potrosi i 10L dizela kada ga vozim na kratkim razdaljinama pri ladnoci u gradu, ali cim se ugreje I ustali voznja potrosnja drsticno pada ma kako vozis (van teskog grada). Inace Holandija je idealna za merenje potrosnje posto nema ni jedno brdo (ni brdasce ne racunajuci nadvoznjake) u blizini. tek kada sam prvi put otisao u Spaniju sam otkrio da imam Hill-start assistent :) Jedino vetar moze da ima veliki uticaj, ali danas je bas slab... Inace zadnji rezervoar (bas sam danas punio posle 1200km) je po bordu bio 4,1L a u racunu 4,3L, dosta velika razlika, do sada nije bila tolika. Verovatno sam prosli put sipao nesto manje dizela, a danas sam ga prelio.. Jedno je sigurno po parama je potpuno isto kao I LPG Peugeot (LPG je 2x jeftiniji od dizela) a Peugeot je na istoj deonici trosio tacno 2x vise LPGa. jedino gde je razlika drsticna je na putovanjima gde kada sam Peugeota mucio potrosnja je rasla I preko 11L a kod BMWa nema drasticnog povecanja (mada dodje na isto skoro 2x razlika u potrosnji). E I benzinski deo kod Peugeot-a nisam racunao oko 20L mesecno...

PS: Gore navedana potrosnja je naravno teoretska - mada sam prosao 2 semafora a ostatak je otvoren put 80km/h gde vozim obicno 90km/h sto je skoro najidealniji rezim za potrosnju.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Iskreno ne znam kako uspevas. Drugar ima novi 116d i znam da mi je pricao da pri 150 trosi oko 6.5 lit/100 km. Znam da si ti pisao da ti na vecim brzinama trosi manje pa mi nista nije jasno. Nemam razlog da ne verujem ali mi je sve tu jako cudno narocito ova potrosnja od 3 lit. Uticaj vetra ili blaga nizbrdica, ne znam sta drugo...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Koliko troši?

Post od Ivan »

Mislim da trojka ima znacajno bolju aerodinamiku od keca.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori