Vežbanje, dijete, teretana...
- FitnessGuy
- Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Stiže ti tokom nedelje. 

You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Fitness, jel znas mozda, da li su u Madjarskoj jefitniji suplementi, i da li znas neki njihov prodajni lanac? Prolazi mi neko uskoro pa reko da trazim nesto ako ima ustede...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Bio je jedan drugar jesenas sa mnom u Đarmi i znam da je gledao te stvari u radnji za snagatore, ali ništa nije uzeo jer nije bilo povoljnije.
- FitnessGuy
Nemam informacije o tome iz prve ruke, tako da bi se sve svelo na nagađanje. A, nagađanje kaže da postoji mogućnost da su brendovi poput Scitec i Biotech možda jeftiniji tamo.
Inače, obično postoji velika razlika u cenama između online shopova i radnji.
Inače, obično postoji velika razlika u cenama između online shopova i radnji.
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Scitec i Biotech bi trebalo da se prave u HU, verovatno otud jeftinija cena.
- FitnessGuy
Ne znam da li su jeftiniji, samo sam nagađao upravo zbog tog faktora. Ne mora da znači da je zaista tako. U Nemačkoj postoje neki domaći brendovi koji su skuplji od poznatih svetskih.
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Realno gledano...
Bio sam kod lekara i kod nutricioniste... Analize krvi, urina su mi ok, sve je u fizioloskim granicama... S tim da su mi trigliceridi u porastu, holesterol takodje (posledica kulena, prsute i slanine)...
Imam 102.4 kilograma, Body mass index mi je 28.4 sto i nije bas najsrecnije, ali dobro. Procenat masnoce u organizmu mi je 27 sto je poprilicno lose, imam 35.1 procenat misica sto je lose jer za moje godine bi trebao da imam najmanje 42 procenta. Bazalni metabolizam mi je ok, ali zato visceralne masti su mi 9, sto je apsolutna katastrofa. Naime visceralne masti iznad 8 su normalne za ljude preko 60 godina zivota

U dogovoru sa nutricionistom, i nekim Wellness savetnicima pocinjem od sutra da koristim Herbalife zamenu za obroke. Niskokalorijski a visoko proteinski sastav je u pitanju, i neki njihov dodatni napitak, pije se umesto dorucka i vecere, a rucak se jede normalno do sitosti, ali bez preterivanja, plus sto mi je zadato da pijem dnevno barem 4 litra vode (do sad sam pio jedva litar dnevno). Videcemo kako cu se pokazati na sledecim merenjima.
Za sada nemam vremena za teretanu, ali poceo sam svako vece sa setnjom, imam ustaljenu rutu od 4 kilometra svakodnevno.

http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- FitnessGuy
I posle se neki ljute kada mi, koji smo dosta dublje u svetu fitnesa, osporavamo znanje dobrog dela nutricionista.
Nutricionista ti dao da suplementacijom menjaš DVA OD UKUPNO 3 OBROKA DNEVNO.
Pa još Herbalife šejk, koji je preskup a ima daleko slabiji sastav od običnog whey proizvoda. Ali, zaluđuju ljude time što svoje proizvode nazivaju HRANOM, umesto, kao što to i jeste slučaj, dodatkom ishrani tj. suplementom. Time pokušavaju da se izdvoje od suplement šopova, gde ljudi iz bodibilding i fitness sveta čine gro mušterija, kako zbog toga ne bi imali negativni odziv kod obične populacije(koja im je prevashodno i ciljna grupa).
Znaš šta ćeš da uradiš slušajući takav savet? Moguće da ćeš izgubiti na težini, ali će najveći deo te težine biti MIŠIĆI i voda. Ono što ti manjka i čijim procentom nisi zadovoljan. Pošto ćeš smanjiti procenat mišićne mase, na račun toga doći će do povećanja telesnih masti. Dakle, imaćeš situaciju da vaga pokazuje manje kilograma, ali ćeš imati u najboljem slučaju isti procenat telesnih masti, a vrlo verovatno još veći. :S Visceralne masti su ti baš kritične i za rešenje tog problema treba ozbiljan pristup. Znači, dijeta je skroz loša. Mora da se bazira na čvrstoj hrani i da takva hrana čini barem 60% dnevnog unosa.
Video si sada moje mišljenje, iako ga nisi tražio. Možeš lagano da preskočiš ovaj post i nastaviš po svome, nema ljutnje.

Nutricionista ti dao da suplementacijom menjaš DVA OD UKUPNO 3 OBROKA DNEVNO.

Znaš šta ćeš da uradiš slušajući takav savet? Moguće da ćeš izgubiti na težini, ali će najveći deo te težine biti MIŠIĆI i voda. Ono što ti manjka i čijim procentom nisi zadovoljan. Pošto ćeš smanjiti procenat mišićne mase, na račun toga doći će do povećanja telesnih masti. Dakle, imaćeš situaciju da vaga pokazuje manje kilograma, ali ćeš imati u najboljem slučaju isti procenat telesnih masti, a vrlo verovatno još veći. :S Visceralne masti su ti baš kritične i za rešenje tog problema treba ozbiljan pristup. Znači, dijeta je skroz loša. Mora da se bazira na čvrstoj hrani i da takva hrana čini barem 60% dnevnog unosa.
Video si sada moje mišljenje, iako ga nisi tražio. Možeš lagano da preskočiš ovaj post i nastaviš po svome, nema ljutnje.

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
I meni je prvo upalo u oči(a nisam ni blizu u tematici kao Robert), da su ti dali da menjaš DVA obroka dnevno sa praškom?! Koji je pritom lošiji od prosečnog whey-a u sastavu.
Imao sam dobrog drugara u srednoj, bio je mnogo zamašćen, nikada ništa teže od cigarete nije uzeo u ruke i jako se loše hranio, imao je celulit i ogromnu stomačinu a zakržljale ekstremitete, bio je pre 3 godine kod nutricioniste itakođe dobio taj Herbalife, i on jeste smršao drastično, mislim da je pao sa nekih 86kg na oko 70, ali bože na šta je to posle ličilo bolje i da nije, od ono malo bednih mišića koje je i imao nije ostalo ništa, samo debela rastegnuta koža je ostala.
Imao sam dobrog drugara u srednoj, bio je mnogo zamašćen, nikada ništa teže od cigarete nije uzeo u ruke i jako se loše hranio, imao je celulit i ogromnu stomačinu a zakržljale ekstremitete, bio je pre 3 godine kod nutricioniste itakođe dobio taj Herbalife, i on jeste smršao drastično, mislim da je pao sa nekih 86kg na oko 70, ali bože na šta je to posle ličilo bolje i da nije, od ono malo bednih mišića koje je i imao nije ostalo ništa, samo debela rastegnuta koža je ostala.
- bane valjevo
Nutricionista mi je dao mogucnost izbora, a ja sam izabrao ovo (uz njegovu primedbu da je ovo verovatno najlosiji nacin). Izabrao sam ovaj nacin iz prostog razloga sto ja nemam vremena za spremanje hrane, niti namirnice za to. Ujutru od 7 do 14 imam obaveze vezane za fakultet, a od 15 do 21h radim (svakim danom sem nedeljom), tako da moj dan je sasvim ispunjen, zato nemam vremena ni za teretanu. Ovaj Herbalife shake nije whey, nije cist protein, niti ja zelim da bude protein... To je prevashodno obrok, koji bi trebao da mi zadovolji sve potrebe, i za proteinom, i za secerom... Inace za taj rucak, jedini obrok koji mi je ostao u tom obliku jedem iskljucivo hranu spremanu na vodi, ili uz jednu do dve kapi ulja (ako se przi luk)... Npr juce, spanac na vodi, pirinac na vodi, belo pilece meso na vodi... Jbga Boze...
Inace ja izuzetno postujem sve sto ti imas da kazes, i sve sto znas iz ove problematike, tako da ne brini se nista nece biti shvaceno pogresno...
U svakom slucaju da probam ovo, pa cu posle videti, sta cu i kako... Najverovatnije cu se posle leta, ili cak i za vreme leta aktivirati u nekoj teretani pa ce mi trebati neko da mi napravi neki plan, i da mi pomogne
...
Inace ove visceralne masti, ufffff...
Urose, znam tacno na sta mislis, ali ja sam malo drugaciji ekstrem. Na mene se izuzetno lako lepi mast a opet izuzetno brzo mogu da skinem veliku kolicinu kilograma, samo ako se drzim nekih odrednica (nema gaziranog, nema slatkog, manji obroci). Inace visok sam 190 cm, imam ogromna ledja (pogodna za fizicki rad), srazmerne ruke, i noge, i ko god da me vidi misli da sam ceo zivot nesto trenirao i da sam se sad jednostavno totalno opustio, a nije tako
...
Malo da skinem ovog sala, da dobijem kondicije pa eto mene u THE GYM!!!

Inace ja izuzetno postujem sve sto ti imas da kazes, i sve sto znas iz ove problematike, tako da ne brini se nista nece biti shvaceno pogresno...

U svakom slucaju da probam ovo, pa cu posle videti, sta cu i kako... Najverovatnije cu se posle leta, ili cak i za vreme leta aktivirati u nekoj teretani pa ce mi trebati neko da mi napravi neki plan, i da mi pomogne

Inace ove visceralne masti, ufffff...

Urose, znam tacno na sta mislis, ali ja sam malo drugaciji ekstrem. Na mene se izuzetno lako lepi mast a opet izuzetno brzo mogu da skinem veliku kolicinu kilograma, samo ako se drzim nekih odrednica (nema gaziranog, nema slatkog, manji obroci). Inace visok sam 190 cm, imam ogromna ledja (pogodna za fizicki rad), srazmerne ruke, i noge, i ko god da me vidi misli da sam ceo zivot nesto trenirao i da sam se sad jednostavno totalno opustio, a nije tako

Malo da skinem ovog sala, da dobijem kondicije pa eto mene u THE GYM!!!

- FitnessGuy
Ovo je u startu pogrešno razmišljanje i ne vodi ka rešenju tvog problema. Ti, Bane, moraš da naučiš sledeće:Izabrao sam ovaj nacin iz prostog razloga sto ja nemam vremena za spremanje hrane, niti namirnice za to.
- za spremanje zdravog obroka treba manje vremena nego za klasičan. Zdrav obrok za poneti može biti gotov za 10-15 min.
- moraš nositi hranu sa sobom. pripremiš, upakuješ u zgodnu, malu, plastičnu činiju i poneseš.
- ne možeš da ne jedeš po 7-8 sati. to nije zdravo. metabolizam će ti ostati spor i nesposoban da troši kalorije.
- u mom svetu je gomila zaposlenih i studenata i najnormalnija stvar je spremati i nositi hranu. nama supruge ne trebaju zbog kuhinje.

Vidiš, taktika im je uspela i to sam pomenuo u prethodnom postu - propagaraju te šejkove kao hranu. Pogledaj nutritivne vrednosti ovog proizvoda, uporedi ga sa HL šejkom, pa mi reci ko ima bolji sastav.Ovaj Herbalife shake nije whey, nije cist protein, niti ja zelim da bude protein... To je prevashodno obrok, koji bi trebao da mi zadovolji sve potrebe, i za proteinom, i za secerom...

- bane valjevo
Aha, dobroooo, videcemo... Koliko npr kosta ovaj sto si mi ti pokazao??? Ovaj Herbalife kosta 4200 za 550 grama...
Idi Fitness u djavola, ozbiljno si me bacio u rebus... Sta radi soja kod muskaraca???
Idi Fitness u djavola, ozbiljno si me bacio u rebus... Sta radi soja kod muskaraca???
- FitnessGuy
Ovaj što sam ti linkovao je jedan od najboljih na svetu u kategoriji, pa je i skuplji od ostalih, ali je i pored toga MNOOOOGOOO prihatvljiviji od tog HL šejka. Košta 5.500 din 1.6kg. Recimo, imaš isto kvalitetan proizvod u toj kategoriji za oko 3.500 din za 900g.
Što se tiče uticaja soje na estrogen, ostavio bih ti neke linkove na engleskom ako stojiš donekle dobro sa njim.
Što se tiče uticaja soje na estrogen, ostavio bih ti neke linkove na engleskom ako stojiš donekle dobro sa njim.