Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Grujic »

vidi meni visi :mrgreen:

Salim se :)
Fitness, jel imas par saveta za obrok za poneti? Nekoliko kombinacija da znam pa da ih vrtim...
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Aha, zanimljivo... Da, da naravno, slobodno postavi...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Post od FitnessGuy »

Pošto sam Polikvinov učenik, evo njegovog teksta o soji, kao i link ka odličnoj knjizi na tu temu. :)
http://www.charlespoliquin.com/Articles ... Dorks.aspx

Grujiću, sve zavisi šta više voliš da jedeš. Ima puno recepata. Zavisi i da li si spreman da se odvikneš hleba ili ne, ili eventualno da pređeš na kvalitetniji hleb(recimo, Maxijev mašano-ražani je odličan).

Najlakše je jednoj činiji istresti konzervu tunjevine(naravno, dobro isceđena pre toga), a u drugoj pregradi činije staviti bilo koje povrće kao salatu. Takođe, u zavisnosti od režima, može se naći i pirinač na meniju, uz pomenutu tunjevinu.

Dalje, meni je lako i ispržiti na teflonu belo meso i poneti u činiji. Ali, kad si u frci sa vremenom, opet je tunjevina brža za pripremu. I jaja se brzo skuvaju i laka su za poneti(jedino se izmakni negde kad otvoriš kutiju, jer će da zaudara :mrgreen: ). Neki zeleniš gledaj uvek da imaš, zato su dobre dvodelne činije(da ne bi vukao više činija)... Može se puno pisati na ovu temu, ima bezbroj primera.
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Post od krstin »

Roberte, imam jednu nejasnocu oko kreatina. Zapravo kontao sam da u dane treninga pijem 5gr pre, 5 posle, a dane kada ne treniram samo 5, na primer ujutro. Jel to ok, posto si mi ti rekao svaki dan po 10gr?
I sto se tice dekstroze, koliko nje da ubacim, 15gr? I da li dekstrozu treba ubacivati kad nisam imao fizicki napor, odnosno taj dan kad ne treniram?
Slika
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

U dane odmora, dovoljno ti je 5g kreatina. Termin nije bitan, bitno je da je na prazan stomak. Recimo, dovoljno ti je da ga uzmeš 20-30 min pre nekog obroka.

Dekstroza ti ne treba uz kreatin, osim nakon treninga. Znači, u ostalim slučajevima uzimaš solo kreatin. Gledaj da ga razmutiš u šolji mlake vode, jer se tako više rastvori, pa je mogućnost eventualnih stomačnih mučnina(koje kod nekih nastaju upravo zbog nerastvorenog kreatina) svedena na minimum.

Meni, recimo, smeta ako je ostalo nerastvorenih zrnaca. Odmah me protera u wc i 10-15 min me muči stomak. Zato mi je bitno da se lepo rastvori a to može samo sa mikronizovan(najfiniji kreatin) i u mlakoj vodi. Neko pak pije kreatin tako što kašičicu kreatina strpa direktno u usta i zalije vodom i ne smeta mu. :D
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Postovani, imam potrebu da se izjasnim.

JA SAM SVINJA.

Hvala sto ste me saslusali.

Prijatno.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

:rofl:
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Bane Valjevo

Nije ti nutricionista ponudio da pijes Xenical?
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Post od krstin »

FitnessGuy napisao:U dane odmora, dovoljno ti je 5g kreatina. Termin nije bitan, bitno je da je na prazan stomak. Recimo, dovoljno ti je da ga uzmeš 20-30 min pre nekog obroka.

Dekstroza ti ne treba uz kreatin, osim nakon treninga. Znači, u ostalim slučajevima uzimaš solo kreatin. Gledaj da ga razmutiš u šolji mlake vode, jer se tako više rastvori, pa je mogućnost eventualnih stomačnih mučnina(koje kod nekih nastaju upravo zbog nerastvorenog kreatina) svedena na minimum.

Meni, recimo, smeta ako je ostalo nerastvorenih zrnaca. Odmah me protera u wc i 10-15 min me muči stomak. Zato mi je bitno da se lepo rastvori a to može samo sa mikronizovan(najfiniji kreatin) i u mlakoj vodi. Neko pak pije kreatin tako što kašičicu kreatina strpa direktno u usta i zalije vodom i ne smeta mu. :D

Hvala ;)
Ja uvek "posrcem" i to sto ostane na dnu, da se ne baci :mrgreen: Imam valjda jak stomak...

@Bane
Imam jednu drugaricu koja je putem neke nove dijete (ne mogu da se setim naziva) skinula veliki broj kilograma za kratak period. Hranila se iskljucivo nekim proteinima, nista drugo nije jela. Unosila je 500 kalorija dnevno i generalno nije smela da ima nikakve fizicke aktivnosti, eventualno mala setnja. Uglavnom rezultati su stvarno ludacki. Verujem da neko zna naziv... I bas je spominjala Herbalife, kako je dosta skuplji, a losiji...
Poslednja izmena od krstin u 04 Apr 2012, 22:43, izmenjeno 3 puta ukupno.
Slika
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Ako ti ne pravi probleme, srči. :D
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Evo primera pripreme obroka u okviru Paleo načina ishrane + lepo propratno objašnjenje.
http://www.youtube.com/watch?v=L21VemZSqVw
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Cherokee napisao:Bane Valjevo

Nije ti nutricionista ponudio da pijes Xenical?

Nije, mozda i bi, ali sam ga preduhitrio jer sam rekao da zelim da ceo proces bude sto prirodniji... Naravno uzevsi u obzir moje vreme, obaveze i mogucnosti (novac pre svega), ovo mi je najvise odgovaralo. Sad sam izguglao i video sta je taj Xenical, u teoriji zvuci zaista dobro... Ne znam kakva li su pojedinacna iskustva ljudi sa njim...

krstin napisao: @Bane
Imam jednu drugaricu koja je putem neke nove dijete (ne mogu da se setim naziva) skinula veliki broj kilograma za kratak period. Hranila se iskljucivo nekim proteinima, nista drugo nije jela. Unosila je 500 kalorija dnevno i generalno nije smela da ima nikakve fizicke aktivnosti, eventualno mala setnja. Uglavnom rezultati su stvarno ludacki. Verujem da neko zna naziv... I bas je spominjala Herbalife, kako je dosta skuplji, a losiji...

Ma ne treba meni da smrsam nesto preterano (ja racunam da izgubim za pocetak barem 10ak kg), a kasnije u ceo proces (ako obaveze dozvole) ukljucujem i teretanu, i videcemo vec...

Evo kako bi trebalo da izgleda to u praksi i u odnosu na moje vreme...

Dorucak oko 7 ujutru: Sejk
Uzina oko 11-12: Vocka, saka kikirikija, salata
Rucak oko 15h: I to mi je maksimalno smanjeno kolicinski, plus sve pripremamo na vodi, opet ponavljam ulje se koristi samo ako se przi luk, i to kap do dve.
Uzina br 2: to mi verovatno nece ni biti potrebno, ali ista je kao i uzina br 1
Vecera oko 20h: opet Sejk.

Plus dnevno treba da pijem oko 4 litra vode, sto je meni ogroman problem jer inace pijem maksimalno do 1 litra...

Iskreno da vam kazem kada su mi saopstili rezultate uopste se nisam potresao, ocekivao sam da ce biti tako (doduse nisam ocekivao da ce biti ovoliko lose, ali ajde). A onda sam se ozbiljno uznemirio kada sam cuo rezultat vezan za visceralne masti (za one koji ne znaju to su masti koji se nalaze oko organa abdomena i toraksa). Pocnem ja da premotavam film, i znam da ceo zivot imam fizioloski povisen pritisak (SVI ga u mojoj blizoj i daljoj rodbini imaju), bio sam i na rendgenu pluca i srca, i na ultrazvuku abdomena, ultrazvuku bubrega, ultrazvuku renalne arterije, dopleru srca, cak sam i holter nosio, i nista, apsolutno nista nisu nasli, tako da ocekujem ozbiljne rezultate od svega ovoga. Cak sam i cigare, jedinu radost u zivotu batalio :oops: ... Zivim zdravo bre...

Obavestavacu vas, znaci poceo sam sa 102.4 kg... :pardon:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Slika + Slika + Slika

2-5x nedeljno, po sat-dva, samo malo korigovati ishranu i pun pogodak!
Ovo u pocetku.
Prosto da potrosnja kalorija bude veca od unosa.
Kako vreme odmice, zavisno od prvobitnog stanja, ili se pojacava "trening" ili se smanjuje obrok ...
Ovako nesto mnogi drugari i pacijenti primenjuju, spontano im je, prirodno, i psihicki veoma lako podnose. A obzirom da biraju dzoging ili neke kolektivne sportove, uz prijatelje im je lakse i zanimljivije ..
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kao opsti savet za nekog za 100+ kg, to i nije preporucljivo jer rizikuje povredu vec opterecenih zglobova.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Nije ovo savet za Baneta, vec uopsteno.
Trckaranje i recimo rekreativno sutiranje na kos nece skoditi uopste.
[+ on nije za kratko vreme dobio par desetina kg, pa da to stvara opterecenje, osovinski skelet koji trpi aksijalno opterecenje se navikao na to ...]
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Odgovori