O presretačima

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: O presretačima

Post od H4wkeye »

To napisali ovi u Blicu :kezo: I ja sam se pitao koj ce im cigla kad svi kamioni maju tempomat :kezo:

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/459107 ... amiondzije
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nasi novinari :kuku:

Svi kamioni odavno imaju tempomat mada bi im ja to iz vise razloga, zakonom zabranio :)

Glavni je sto ne znaju da ga koriste vec odrzavaju podesenu brzinu po svaku cenu. Nije im problem da sa 95 km/h izlete u levu traku i da 15 minuta preticu dva kamiona koji su ispred...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

uh, sto to mrzim...
pogotovo kad se dogadja na delu autoputa kroz i blizu bg-a. neke zemlje tj gradovi su to lepo resili, znakom da nema sta kamion i bus da radi u levoj traci. mislim da sam najvise toga video u austriji i madjarskoj, i ekstra je stvar...
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Ово ми је сасвим сулудо и не могу да схватим да је пресретачима већ изречена забрана снимање саобраћаја/прекршилаца, из покрета. И што је још луђе, пријава је дошла од самог МУП-а односно МУП-овог синдиката због наводног „кршења Устава и закона“ ако се снимају учесници саобраћаја у покрету ! Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података личности Родољуб Шапић је покренуо поступак. Проблем је удаљеност снимања која је 3 до 5 метара, а то је по речима самог МУП-а директно угрожавање безбедности саобраћаја !

Читајући овај чланак, али између редова, чини ми се да су питању неки лични обрачуни у полицији, а преко леђа нас грађана односно учесника у саобраћају.

Сад ће бахати манијаци за воланом да царују. На жалост, а мислим да је то и директна последица овога, и настрадала девојчица на Панчевачком путу.

Полицији забрањено снимање учесника у саобраћају

Камере које бележе возила у покрету снимају на удаљености од три до пет метара, а то по оцени саме МУП-ове презентације представља директно угрожавање безбедности саобраћаја

Полиција угрожава безбедност саобраћаја снимањем возила у покрету, проистиче из саопштења повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића. Камере које бележе возила у покрету снимају на удаљености од три до пет метара, а то, по оцени саме МУП-ове презентације представља директно угрожавање безбедности саобраћаја.

Због тога је изречена забрана која ће трајати док се цео поступак не усклади са Уставом и законом.

Цео чланак на: http://www.politika.rs/index.php?lid=sr ... mID=291121
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nisam nikada video da se presretac nabio nekome u dupe i snimao ga :zbunjen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne tiče se presretača uopšte. Stoji celo obaveštenje na sajtu http://www.poverenik.rs. Novine su po običaju preuveličale ne bi li napravile senzaciju.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Prvo, em sto su novine preuvelicale , em sto ovaj Radoljub trazi dlaku u jajetu. Drugo, ne moze on nista da zabrani, on nema apsolutno nikakvu izvrsnu moc nad MUP-om ili bilo kojom institucijom u Srbiji da bi mogao da "zabrani" nesto. On je tu da ukaze na propuste i prosledi odgovarajucim nadleznim sluzbama dopis o tome. Da li mislite da ce MUP stvarno da izbaci kamere iz vozila ili da prestane da ih koristi zato sto se ovaj uhvatio za neku glupost? Trece, video nadzor u vozilima postoji jos od Juna 2013. a on se sad setio pre 2 meseca da nesto tupi o ovome? A ovo da MUP-ova vozila snimaju na udaljenosti od 3-5 metara je jos veca glupost. Ja sam licno video te kamere i kako snimaju, i sasvim lepo se vidi i sa vece udaljenosti, a prilikom zaustavljanja, policijski auto stane na nekih 2-3 metara iza zaustavljenog auta. Ne nabiju se oni 3 metara iza auta dok su u pokretu.
KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

Jurenje vozača po putevima, provociranje, ugrožavanje i nabijanje od pozadi, od strane maskiranih MUP vozila, treba strogo zabraniti. Šta su MUPOVCI ? Kauboji, glavni prestupnici koji ugrožavaju druge, ili treba da obrnuto rade?
Lako je snimiti vozilo, postavi se punkt, obeležen znakovima i onda se zaustavljaju vozila. Na autoputu imaju naplatne rampe i sl.
Ovo presretanje u vožnji i nasilno obilaženje treba zabraniti, baš kao i svako nezakonito kretanje vozila MUP koja vidno nisu obeležena. Ovako nadmeno majmunisanje MUPA u skupim vozilama nad narodom koji je sve gladniji treba pothitno zabraniti. Kriva je i javnost što sa slašću gleda snimke bahatosti MUPa. Samo kad se setim onoga snimka sa Ibarske, gde jure onoga Golf 2. Koliko su tu ljudi ugrozili, pri čemu uzeti u obzir i ponašanje lika koga su jurili, koji se sigurno onako ne bi ponašao.
Švabić je kasno reagovao. Trebalo je to i pre da se desi.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kakav čudan post.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Sase_mk
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 09:58
Garaža: Audi A5 SB B9

Post od Sase_mk »

Danas sam video u akciju jedan presretac Audi A6 C7, svetla braon boja, tablice NI. Primetio sam da je presretac po kameri na prednoj sofesrajbni pa sam usporio malo i cekao da se uverim. U meguvremeni je preletao jedan lik sa Superbom, pustili mu se i po 1km stopirali ga na desnoj lenti. Desavka je na autoputu Beograd - Nish negde izmegu Paracina i Jagodine.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Gde jos u regionu ima presretaca osim Hrvatske, Srbije i Crne Gore? Jel ih ima u Makedoniji i Bosni?
Korisnikov avatar
Sase_mk
Reactions:

Post od Sase_mk »

U Makedoniji ih nema po autopotevima, doduse i nemamo mnogo autoputeva ali nemamo presretace josh. Ima 3-4 lokalna presretaca koja kruze niz Skoplje, snimaju i kaznavaju, ali u poslednje vreme(3-4mes.) i oni izlaze preterano retko
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Hvala za info :) Sta voze u Makedoniji? Jel isto Audi i BMW?
Korisnikov avatar
Sase_mk
Reactions:

Post od Sase_mk »

Ma ne, voze neki zapleneti Golf 4, Rover 75, Seat neki i neznam sta jos, nemaju takav luxuz kako vasi :). Ali nisu uopste aktivni niz Skopje u posledno vreme. Bogtepita od kad ih nisam video.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Pa dobro, nije lose. Golf 4 pretpostavljam da je neki GTI. Ti idu sasvim lepo :)
Odgovori