Ово ми је сасвим сулудо и не могу да схватим да је пресретачима већ изречена забрана снимање саобраћаја/прекршилаца, из покрета. И што је још луђе, пријава је дошла од самог МУП-а односно МУП-овог синдиката због наводног „кршења Устава и закона“ ако се снимају учесници саобраћаја у покрету ! Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података личности Родољуб Шапић је покренуо поступак. Проблем је удаљеност снимања која је 3 до 5 метара, а то је по речима самог МУП-а директно угрожавање безбедности саобраћаја !
Читајући овај чланак, али између редова, чини ми се да су питању неки лични обрачуни у полицији, а преко леђа нас грађана односно учесника у саобраћају.
Сад ће бахати манијаци за воланом да царују. На жалост, а мислим да је то и директна последица овога, и настрадала девојчица на Панчевачком путу.
Полицији забрањено снимање учесника у саобраћају
Камере које бележе возила у покрету снимају на удаљености од три до пет метара, а то по оцени саме МУП-ове презентације представља директно угрожавање безбедности саобраћаја
Полиција угрожава безбедност саобраћаја снимањем возила у покрету, проистиче из саопштења повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића. Камере које бележе возила у покрету снимају на удаљености од три до пет метара, а то, по оцени саме МУП-ове презентације представља директно угрожавање безбедности саобраћаја.
Због тога је изречена забрана која ће трајати док се цео поступак не усклади са Уставом и законом.
Цео чланак на:
http://www.politika.rs/index.php?lid=sr ... mID=291121