Biciklizam
Re: Biciklizam
Čestitam!
A ja sam osvojio neku prodavnicu đubriva u Gložanu 
http://www.endomondo.com/workouts/363454093/3872078

http://www.endomondo.com/workouts/363454093/3872078
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Zamenio sam pogon i kasetu, prešao sa 7 na 8f,sve komponente su Altus/Acera, ostao je lanac KMC. Majstor mi kaže da je lanac preširok i da treba zameniti, jer će kao da kači susedni lančanik, ja vidim da ne kači, doduše jeste blizu. Nudi mi KMC za 800 din, ja reko uzeću Shimano za 900, on kaže uzmi ali to je jak lanac i brže će da 'jede' lančanike? Jel to ima smisla što priča? Ja ne videh da za 8F postoje specijalni lanci, uvek su za 7-8F?
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
A onda si seo na Focusa. 

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Na lancu nikada nisam zalio jer je to deo koji se najvise haba (pored zadnjeg i prednjeg zupcanika). Od dva ponudjena uvek bi stavio bolji a to je u ovom slucaju skuplji, pre par dana sam drugaru koji vozi sa mnom u CG po brdima i vilajetima uzeo 8faz i lanac CN HG-50 http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... anci/5438/ jeste duplo skuplji od KMC-ali je i izdrzljiviji, naravno to ne znaci da ce da ti pojede zupcanike, to prevashodno dolazi do loseg odrzavanja lanca i lancanika. Ako stavis i najskuplji lanac ako ga ne cistis i ne podmazujes dzaba, blato, pesak ili prljavstina ima da brze obruse zube na lancanicima. U sustini jedna kaseta moze da izdrzi po nekim nepisanim pravilima bar 3 promene lanca, sto opet zavisi od vrste voznje (terenska ili drumska)Uroš S. napisao:Zamenio sam pogon i kasetu, prešao sa 7 na 8f,sve komponente su Altus/Acera, ostao je lanac KMC. Majstor mi kaže da je lanac preširok i da treba zameniti, jer će kao da kači susedni lančanik, ja vidim da ne kači, doduše jeste blizu. Nudi mi KMC za 800 din, ja reko uzeću Shimano za 900, on kaže uzmi ali to je jak lanac i brže će da 'jede' lančanike? Jel to ima smisla što priča? Ja ne videh da za 8F postoje specijalni lanci, uvek su za 7-8F?
Sto se odrzavanja lanca tice redovno ga ocisti i podmazi svakih 100km voznje i nema problema, interval mozes skratiti ako si vozio po prasnjavom terenu. I na kraju jos nesto stariji bicikli koji su imali samo jednu brzinu imali su za danasnje pojmove velike po sirini lance, takav lanac je silu rasporedjivao na vecoj povrsini same karike na lancu i povrsini zuba na lancaniku zato je mogao da traje decenijama. Danasnji lanci su projektovani tako da su smanjenih sirina da bi mogli da opsluze sto vise lancanika u kaseti (lanac za 6-7-8faz je siri od 9faznog lanca a 10-11fazni je jos uzi od 9faznog) takodje lanac mora da izdrzi i velika aksijalna pomeranja od najmanjeg do najveceg zupcanika.

Nalupetao se za medalju. Zanima me kako zna da je lanac "jak"?Uroš S. napisao:Nudi mi KMC za 800 din, ja reko uzeću Shimano za 900, on kaže uzmi ali to je jak lanac i brže će da 'jede' lančanike?
- Uroš S.
Ok, zato i pitam vas. Nego da li mi je uopšte potrebna zamena lanca pri prelasku sa 7F na 8F? Neću da ga menjam ako ne mora, kad se potroši kupiću bolji.
- Uroš S.
Da dodam da je moj aktuelni lanac prešao oko 1000km.
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Urose sad imas najbolji Polar u Srbiji
kako ide masina jel ima neke razlike?
Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока

Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока
- Uroš S.
Idem sada da preuzmem, nisam stigao sinoć.
Već zamenom prednje nable i prednjeg pogona sa patronom se potpuno promenio bajk, sada tek mogu da zamislim. Danas ću da ga malo probam, a sutra i neku dužu turu pa ću da javim
Već zamenom prednje nable i prednjeg pogona sa patronom se potpuno promenio bajk, sada tek mogu da zamislim. Danas ću da ga malo probam, a sutra i neku dužu turu pa ću da javim

- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
Brankov je katastrofa za vožnju, em je neravan i džombast em smrdi za medalju
.
MTB mi se i dalje čini kao najbolje rešenje za ulice BGa.

MTB mi se i dalje čini kao najbolje rešenje za ulice BGa.
Apsolutno. Ne da se nisam pokajao, nego bih stavio bajs u krevet da spavam sa njim koliko mi se sviđa.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Nemate pojma. 

Ako nemamo pojma, daj da idemo zajedno malo ti i ja da se provozamo, da zamenimo bajkobe 
Sent from my HTC One using Tapatalk

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.