U nasem sistemu se osigurava AUTO i to je glupo, osiguranje treba da ide na OSOBU. Pa da onda fino ja kao porodican covek od 35 godina imam jednu cenu, a problematicne kategorije (tatin sin tek polozio kupi tajo audi, lik koji je polozio iz desetog puta u cetrdesetoj, zene
 ) ne mogu ni da priuste. Englezi imaju fino razradjen sistem, dalo bi se to prilagoditi nama i funkcionisalo bi super. Uvedes faktore bonusa i malusa za cenu, kao sto su godine, vozacki staz, porodicno stanje, prethodne isplate, sve relevantno za profil vozaca. Kola podelis u kategorije po snazi, npr, mada moze i vise faktora da utice i onda ja platim puno pokrice za kola do 200KS po jednoj ceni, a klinjo koji je polozio tek to isto mora da plati pet puta vise, i eto ti prostog nacina da lepo cenovnom politikom smanjis rizik i ucinis drustvu uslugu.
 ) ne mogu ni da priuste. Englezi imaju fino razradjen sistem, dalo bi se to prilagoditi nama i funkcionisalo bi super. Uvedes faktore bonusa i malusa za cenu, kao sto su godine, vozacki staz, porodicno stanje, prethodne isplate, sve relevantno za profil vozaca. Kola podelis u kategorije po snazi, npr, mada moze i vise faktora da utice i onda ja platim puno pokrice za kola do 200KS po jednoj ceni, a klinjo koji je polozio tek to isto mora da plati pet puta vise, i eto ti prostog nacina da lepo cenovnom politikom smanjis rizik i ucinis drustvu uslugu.Inace, nasa osiguranja su i sa ovim, nesumnjivo bezobraznim, skokom cena i dalje medju jeftinijima u svetu. Moze da bude samo skuplje i skuplje u buducnosti, racunajte na to.