Polovan automobil (B segment) do 4.000e - Rep. Srpska

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Polovan automobil (B segment) do 4.000e - Rep. Srpska

Post od trojanac »

Jelena30 napisao:Verujem da vam se sada diže kosa na glavi od mojih hirova=kriterijuma: starost, poreklo, postprodaja... :) Ali to je ono što koliko-toliko ja mogu da izaberem, bez da ulazim u osobine motora itd...tj. u ono u šta se ne razumem. Naravno, kasnije će to neko stručan pogledati, ali ne mogu sve ove koje mi se učine povoljnima da vozim kod majstora i proveram kilometražu i stanje - moram negde da povučem granicu i suzim izbor - otuda i ti parametri vezani za godine itd.
Mnogi ovde i nemaju kose ili imaju vrlo malo, tako da ne brini. Inače, tvoji zahtevi nisu uopšte komplikovani, čak naprotiv.
Zamisli kako je kad dođe da se raspituje o kupovini neko ko traži auto od 200KS, troši 5 litara, nije skup za održavanje, a budžet mu je 2.000e. :glavomuzid:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jelena uzmi Golfa dvicu 1.6D :mrgreen:

Sala naravno.
Na tvom mestu bih pogledao Clia i Sandera.
Da si sa ove strane Drine, mogao bih da ti preporucim jednog Sandera sa 25k km ali jebaga :)

Srecno u potrazi
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

McGruja napisao:Ford Fusion
+1
Jelena30
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2014, 15:31

Post od Jelena30 »

Hvala svima na savetima, a moderatorima na promeni imena teme. :)

Pogledala sam malo šta ste mi predlagali, i evo nekih ponuda:

Renault Clio:
http://www.pik.ba/artikal/12903212/renault-clio-iii/ 7950 – 2006. (69000 prešao), 1.2 55 kW
http://www.pik.ba/artikal/11765009/renault-clio/ 7000 – 2006. (118000), 1.5 dizel 60 kW

Fiat Punto:
http://www.pik.ba/artikal/12732520/fiat ... -gradiska/ 7500 – 2008. (126000) - samo što ja ne vidim tu klimu na slikama :) 1.2 benzin, 47 kW
http://www.pik.ba/artikal/8298338/fiat-punto/ 6500 – 2009. (72000) 1.2 benzin 44kW - s ovim ne može da se stupi u kontakt, mislim da od toga nema ništa...
http://www.pik.ba/artikal/12940406/fiat-grande-punto/ 7900 – 2006. (85000), 1.3 dizel, 66 kW, 90 KS

Ima još i neki Seat Ibiza 1.2 benzin: http://www.pik.ba/artikal/12051677/seat-ibiza/ zatim pežoi i megani, da sad ne širim.
I ništa mi ne kažete za onog Roomstera...

Da li sve te motore 1.2 treba da izbegavam (osim kod Punta)?

Što se Sandera tiče - nažalost, nije mi lično poznat vlasnik, to bi svakako bilo odlično, ali jeste fizičko lice, i kupljen je ovde. Sad, ne znam šta je sve mogao da smulja usput...
Poslednja izmena od Jelena30 u 08 Jul 2014, 21:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Polovan automobil (B segment) do 4.000e - Rep. Srps

Post od Ivan »

Grande punto 1.3 multijet najbolji izbor od navedenih po meni :)

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Za Seat Ibizu 1.2 važi isto što i za Fabiu, jer je to isti motor.
Inače, ne treba bežati od svih 1.2 motora. Ima još dobrih motora te kubikaže, mada je uvek bolje ići na jači motor, ako je moguće. Sa jačim motorom verovatno potrošnja neće biti veća ili će to biti neznatno, a sam automobil će se lakše voziti, pogotovo opterećen, sa uključenom klimom i slično.

Slažem se da je Grande Punto 1.3 MJet odličan izbor.
Ovaj konkretno nudi auto kuća, kupac uzeo drugi auto po sistemu "staro za novo". Pretpostavljam da je ovaj auto kupljen u BIH i održavan tu, što se relativno lako da proveriti. Kilometraža je mala, a taj motor se jako dobro pokazao i vrlo je mali potrošač. Samo dobra provera. Često se nešto učini idealno, pa posle ispadne da nije baš tako. I ne gubi nadu, ako tom nešto fali, naići će drugi, bolji. Nadam se da nije hitno za kupovinu. Ovde neki forumaši kupuju automobile po par meseci, ali se čekanje isplati.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ne treba izbegavati sve 1.2, samo treba izbegavati te iz VW grupacije. I ta Ibiza ima taj motor.
Renaultov 1.2 (Clio i Sandero) su veoma kvalitetni, Opelov takodje nije los...
Moje misljenje je da je Clio 3 generalno kvalitetnije odradjen auto od Grande Punta. A kod Grande Punta jedino sto valja uzeti je dizel. Od benzinskih motora 1.2 je bas preslab za tu karoseriju, a 1.4 takodje ne ide nista posebno, a trosi kao sotona.
Имам једно потпитање...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Taj trocilindras 1.2 je isti u celoj VW grupaciji....

edit:
pretece me elMaestro..
Jelena30
Reactions:

Post od Jelena30 »

Odlično, čini mi se da sužavam izbor, i da mi se malo "razbistruje" kad je reč o kubikaži. :) Hvala!
Dakle, trenutno prednjače Grande Punto dizelaš i Clio 3, te nešto jači motori.

I meni se čini da je Grande Punto jako dobar, ali em je to gornji prag mog budžeta, em nije kupljen u Bosni - uvezen je 2010. (ne piše odakle). Volela bih i da je bar godinicu mlađi, ali sad šta je tu je, nije presudno, upada u željeni opseg.

Nažalost, pomalo mi se i žuri sa kupovinom - nije hitno, ali imam drugih troškova koje moram rešavati, ali svemu tome na putu stoji kupovina auta - dok se to ne reši, staojim u mestu... No dobro, nije hitnoća, to je najvažnije.

Hvala!
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

Izbegavaj 1.5dci u cliu, slicna prica kao sa fabiom 1.2, moze da traje, a moze da napravi ogromne troskove (cini mi se pumpa visokog pritiska i dizne), znaci kod clia samo benzince.

P.s. taj 1.3 multijet ne zna da stane, odlican motor i izuzetno nalo trosi, racunaj da je dosta ekonomicniji od ostalih benzinaca, osim ako ne planiras plin da ugradis :)

Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ubeđen sam da je plavom GP 1.3 mjet skinuta kilometraža. Volan je ozbiljno oguljen, iz uvoza je, a kilometraža je smešno mala za to godište.
Punto Classic nema ništa od opreme uključujući i klimu i mislim da je preskup.
GP benzinac mislim da će se mučiti sa 1.2 motorom. Jeste nešto jača verzija nego u Classicu ali je karoserija teža, a obrtni momenat pomeren na više u odnosu na Classica.
Jelena30
Reactions:

Post od Jelena30 »

zbegavaj 1.5dci u cliu, slicna prica kao sa fabiom 1.2
Ok, sad sam ponovo zbunjena. :kuku: :D
Dakle ni taj 1.5 dci ne valja, i to da izbegavam? U svim modelima?
Ubeđen sam da je plavom GP 1.3 mjet skinuta kilometraža. Volan je ozbiljno oguljen, iz uvoza je, a kilometraža je smešno mala za to godište.
Upravo! Zato sam i skeptična, drago mi je da si to i ti primetio. Uh, sjajno, i on se čini promašen :) (ići ću ga ipak pogledati, za svaki slučaj, eto onako).

Ok, odbacujem onog Klasika, ionako mi se čini da je to zastareo oglas skroz.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Uzmi u obzir i to da mora nesto para da ti ostane na odrzavanje odmah posle kupovine, a to zavisi u kakvom je stanju auto, gume i slicno. To se moze oteci i na dobrih par stotina eura.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jelena30
Reactions:

Post od Jelena30 »

E da, i to sam htela da pitam - da li se preporučuje servis (mali? veliki?) kupljenog polovnog auta, bez obzira na to što je, recimo, relativno skoro urađen?
I koliko bi to koštalo kod Punta?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:

Post od Ivan »

U vezi plavog grande punta uopste ne mora da znaci da je mnogo presao, prve serije (do 2008 sa plavim fiat znakom, posle ide crveni fiat znak) su imale kozne volane koji su se jako lako gulili.
Tako da znas da ako ima izguljen kozni volan da je do kvaliteta koze, a da nije puno presao uopste.

Odgovori