Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Biciklizam

Post od Uroš S. »

Jel imaju one DOT?

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Sto se tice DOT-a da li stvarno ima oznaka dota na gumi ili sam corav pa nisam video ili je nema, a sigurno treba da ima.

Jos sam ja Pionir u Biciklizmu pa mi bas neke stvari nisu bas najjasnije.
Guma kupljena krajem marta ove godine i izgledala je ovako.
Slika
Posle 4 meseca i oko 1200km predjenih izgleda ovako
Slika
Slika
Slika
Bicikl vozim po asfaltu, trim stazi, sumskim putevima i nasipima. Preporuceni pritisak je 4 bara maksimalni 5 ja je uvek duvam na 4,5 bara.
Malo pre sam zvao servis Planet Bajka kod hotela Jugoslavija i covek mi objasni da je to normalno da guma ispuca sa strane, pocnem da se smejem i kazem mu dali je normalno da guma renomiranog proizvodjaca koja nije bas ni jeftina ispuca posle 4 meseca. Pita me covek koliko si presao odgovorim mu oko 1200 km, njegov odgovor je bio uf uf napravio si bas lepu kilometrazu.
Vidim da lupa gluposti i hoce da me otkaci. Tako da od reklamacije nema nista.
Gumi generalno nije nista nista ne utice na njenu funkcionalnost ali me nervira sto das toliki novac za gumu i ona posle 4 meseca izgleda kao da ima 3 godine. Guma je stvarno vrhunska, ali sam 100% ubedjen da su mi uvalili bajatu gumu koja se ko zna koliko vukla po magacinu.
Koliki je vek biciklisticke gume? Mislim na vremensku starost i predjene kilometre?
i gde mogu da procitam DOT gume?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Iskuliraj i vozi te gume, štedi nerve.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pazi ja sam presao oko 2200km sa ovim gumama koje su dosle na biciklu i na njima nema nikakvih pukotina. Neke mrnjao gume su u pitanju. I ne vidim po njima da ni u najavi treba da se menjaju. Nemaju nikakve krampone, asfaltne gume su u pitanju, ako mogu tako da ih nazovem :)

Jedini razlog zbog kojeg bi ih menjao, jeste da stavim neke kevlar gume, posto sam se smorio od menjanja i krpljenja guma negde u pizdincima :D

Evo neka neko ko puno vozi, kao bajker recimo, kaze koliko prosecno moze da traje guma i kada je menjati? :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne trebaju tebi kevlar gume nego neke sa zaštitom gaznog sloja kao ove Šarančetove ili Schwalbe marathon serija.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ćale je za nekim Schwalbe bejzik od oko 1000din komad prešao tipa 7500km i nije im ništa, skoro da se ne vidi da su vožene, baš smo juče prali bajseve i gledao sam.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

paja napisao:Ne trebaju tebi kevlar gume nego neke sa zaštitom gaznog sloja kao ove Šarančetove ili Schwalbe marathon serija.
Zasto? Kevlar je kevlar :)

Edit: ovako nesto

slika 2

http://www.youtube.com/watch?v=aqaFrdQjQEo

Gotovo je, sad sam se napalio :D Koliko kostaju ovakve gume?

Bilo bi dobro i neku kevlar traku da opasem oko felne, sad sam namotao gomilu izolir trake i one zute trake za zastitu. Jer mi i tuda se cepa guma. Da li postoje neke unutrasnje gume, koje su onako malo teze na busenje? :)
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ma naravno da cu ih voziti ovo je ispucao estetski deo gume. Cisto sam probao da vidim dali moze da se reklamira, ne pada mi na pamet da skidam gume sa bajsa i da i saljem na reklamaciju posto tek sad znam reklamacija nece proci 100%. Gume su kupljene u Obrenovcu kod njihovog dilera. Oni na lageru ne drze skupu robu, ako hoces nesto skuplje poruce i direktno iz Planeta sutradan stize u radnju u Obrenovac. Komsija mi radi za njih i kada sam porucivao sebi gume poruci i on za sebe isti dan ovu gumu
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... Gume/2198/
Da uzmem i cinjenicu da mi je bajs bio potopljen i komsijin je isto bio potopljen ovo je slika mog i njegovog bajsa posle poplave
Slika
Juce odem kod njega u servis i uporedimo moju i njegovu gumu njegova bukvalno nova moja ima te sitne pukotinice. Vidim decku glupo hoce da ih skine da proba da reklamira, predpostavio sam da od tog posla nema nista plus bih verovatno ostao bez bajsa neko vreme sto mi nikako ne odgovara.
Definitivno skuplje gume ne treba kupovati u Srbiji.

@Nikaragva moja je ista takva guma samo kontinentalka
Slika

Mada sam se nesto nalozio i na ovu varijantu :D
Slika
Mozda bih za sledecu sezonu uzeo ovakav par guma
Poslednja izmena od Sh@rance u 18 Jul 2014, 11:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ja imam neku najobicniju Schwalbe gumu, nije ispucala, al se bas dosta potrosila, do kraja sezone nece imati sare... :zbunjen:

Presao oko 1800 km...

Sledece godine je rotiram na prednji tocak! :mrgreen:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ne mogu kod nas nigde da nadjem schwalbe gume :think:
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ovi su kao neki uvoznici... http://shop.jankovic-comp.rs/

A ima i po oglasima...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Napumpana unutrasnja guma. Nisam znao da nije ravnomerno rasprostranjen vazduh. :zbunjen:

Slika

Inace, guma je u dimenziji 26" x 1.5-1.75
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Kada se ista stavi unutar spoljasnje gume, zapremina unutra je identicna po celom obimu tako da neces osetiti nista sto bi ti davalo utisak da se vozis na jajetu, montiraj i teraj ;)
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Namontirao sam, to je jedna od tri gume koje sam davno izbusio, pa sam ih sad zakrpio i ostavio u rezervi. Taj bajs je prosle godine postao sekundarni, pa nije frka sto ima zakrpljenu gumu.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Juce se ponivih za par stvari za bajk, zamenio sam staru lampu koju koristim vec 15 godina, Cateye Mikro halogenu sa sijalicom sam zamenio sa cateye HL-EL625 sa udvojene dve led diode. Lampa otkida kako sija, ima tri moda rada. S obzirom da i na posao idem te me hvata i noc kada se vracam a deonica od 1.5 kilometara totalno u mraku (Batajnicki drum) ovim sam podigao lestvicu vise sto se tice svoje bezbednosti da budem vidjen i da vidim na drumu. Zadnja trepteca sijalicaje CateyeTL-LD630-R uzeta prosle godine i prezadovoljan sam kako sija, moja preporuka za nekog ko namerava da pazari zadnje svetlo.
HL-EL625
Slika

TL-LD630-R
Slika
Slika
Odgovori