Ne kapiram zasto Punto i nesto sto radi kako inace treba ne ide zajedno. Ili bilo koji drugi model.
Taj sistem klime u Puntu je moderan, programabilan i treba da bude, pa savrsen.
Ja ne vidim problem u tome da se softver u autu azurira kada se primete nedostaci, kada je uobicajeno kod gotovo svih softverski upravljanih uredaja da se to radi (mobilni, fiksni, tv, ves masine, klime, itd itd).
Zasto da se ne popravi funkcija neke stvari ako moze, nije zahtevno i ne bi trebalo da je skupo. Ja flesujem softver skoro pa 30tak godina, i ne mogu da zamislim sa danasnjom jednostavnoscu tog postupka da to nije nesto redovno u auto industriji, i nakon proizvodnje i prodaje auta.
Nije to kao nekada da se skida cip sa stampane ploce, pa brise UV lampom, pa setuje u prog mod nekim spoljnim kontrolerom, pa konfigurise softver koji nadzire fles, pa upucava novi softver, pa opet vracanje na plocu, pa provera hoce li to uopste nakon "popravke" da radi ili je cip zreo za zamenu.
Ok je da je Punto odlican A do B, ali zasto da i klima ne bude odlicno funkcionalna kada moderan i dobar sistem to po svim postavkama treba da moze da omoguci.
Punto je samo trenutno primer, moze da stoji bilo sta i bilo koja vrsta nekog predmeta.
Ja redovno flesujem skoro svaki uredjaj koji imam, naravno ne bas odmah cim se pojavi update, cekam da vidim kako drugi prodju neko krace vreme
A opet, individualna stvar. Staro pravilo kaze ne diraj nista dok radi.