SUZUKI SWIFT 2007 1.3 Problem

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
cp6uja
Reactions:
Pridružio se: 04 Mar 2014, 12:22

SUZUKI SWIFT 2007 1.3 Problem

Post od cp6uja »

Postovani forumasi,danas mi se desio jedan problem koga se ne ponosim ni malo :)
Naime ostavio sam upaljena svetla (nije mi prvi put nazalost)
Ispraznio mi se akumulator,naravno kao i svaki vlasnik auta,zeljan sam bio da ga upalim na kablove a ne na gurku da slucajno ne prezubci,to mi je rekao cale da moze da se desi i ako sam ja noob za kola,poslusacu savet jer me nikad nije prevario do sad :P
Da nastavim,upalio sam auto,krenuo kuci sa parkinga,i kako sam dosao na prvi semafor,dok sam kocio,bukvalno milio,auto mi se ugasio opet,ja nervozan,znojav,uplasen da nisam nesto zeznuo mojoj bebici,probam da ga upalim,auto upali,ali kako skinem nogu sa gasa on se ugasi opet.
Ja sam ga sa novog beograda do Vozdovca lepo turirao na svakom semaforu,provozao se sa velikom mukom.
Forumasi i ljudi sa iskustvom,molim vas recite mi sta je to sa autom,sutra cu ga oterati kod majstora,dajte da me ne zavlaci posto sam los sa poznavanjem MEHANIKE I ELKETRONIKE,ja sam tip (sedi vozi) da mi kaze neko koji se razume sta to moze da bude.

PS
Desi mi se nekad da kad sipam gorivo u auto i hocu da krenem sa pumpe auto nece iz prve da upali,nego iz druge ili retko kad iz trece.
i jos jedno pitanje, koliko kosta cilindar kvacila,da li je to zeznut posao namontirati i naravno da li je skup posao
nervira me zvuk kvacila kad auto malo duze vozim,kao dam i pucketa pod nogom,sve dobro radi,nikakav problem pri voznji samo me nervira zvuk do zla boga

HVALA VAM SVIMA
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: SUZUKI SWIFT 2007 1.3 Problem

Post od Geza »

Probaj prvo da nađeš drugi akumulator. Napunjen naravno.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
cp6uja
Reactions:

Post od cp6uja »

Sutra kad odem kod elektricara hocu naravno
sigurno ce on probati tako da proveri,ali ja cisto sumnjam da je to
alternator sam vec otpisao,cim on vergla i pali iz prve,nije crkao.
mozda je neki osigurac,zicica,nadam se barem da je neka banalnost :)

PS
hvala na savetu
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

To je sve čisto nagađanje, ali možda kompjuter motora reaguje na napon akumulatora. :nemampojma:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

cp6uja napisao:Sutra kad odem kod elektricara hocu naravno
sigurno ce on probati tako da proveri,ali ja cisto sumnjam da je to
alternator sam vec otpisao,cim on vergla i pali iz prve,nije crkao.
mozda je neki osigurac,zicica,nadam se barem da je neka banalnost :)

PS
hvala na savetu
Mislis anlaser? On je taj koji pokrece motor, a alternator "puni" akumulator tokom voznje.

Sto kaze Geza, to je sve nagadjanje dok majstor ne pogleda. Meni je prvo palo na pamet da je u pitanju senzor iliti regulator pritiska goriva, jer se gasio cim pustis gas, ali mi se ipak cini da je akumulator u pitanju.
cp6uja
Reactions:

Post od cp6uja »

Ako je akumulator,pada swiming with the fishes u savi :)
sa dva hitca iz moje vazdusne puske
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Zamena cilindra kvacila, je posao od pola sata.
Cilindric bar za Punta je 30 evra, ne znam koliko se uzima za ruke.
Ja sam menjao sam ispred zgrade.
Najtezi deo je izbaciti vazduh iz novog cilindra, i ne urerati ga u kocnice, posto koriste isto ulje.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

cp6uja napisao:Da nastavim,upalio sam auto,krenuo kuci sa parkinga,i kako sam dosao na prvi semafor,dok sam kocio,bukvalno milio,auto mi se ugasio opet,ja nervozan,znojav,uplasen da nisam nesto zeznuo mojoj bebici,probam da ga upalim,auto upali,ali kako skinem nogu sa gasa on se ugasi opet.
Mislim da nema potrebe da trcis do elektricara. Uvek sam imao slicne simptome nakon takvog nacina praznjenja akumulatora i paljenja na kablove.

Posle par km voznje sve se normalizuje. Kao da ecu ostane bez nekih bitnih parametara koje ponovo azurira tokom voznje. Cisto nagadjanje, ali iz mog iskustva tako je.
cp6uja
Reactions:

Post od cp6uja »

Sisao sam ispred zgrade danas da upalim auto da vidim kako se ponasa.
upalio ga,ostavio ga malo da radi i sve kako treba,ne gasi se.
Kako sam krenuo da vozim i prikocio opet se ugasio,doslo mi je sam sebi da nalupam samare :P

Ljudi,da li je mozda vreme za neki aditiv,neka pumpa ne radi ili tako nesto pa se on gasi
A ako je vreme za tako nesto,moze lim i neko reci koji aditiv da sipam u slucaju da je to potrebno
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Kako kocis na semaforu, izbacis menjac iz brzine pa pustis da se kotrlja?

Sedi u auto, provozaj po gradu bar 20tak km u svim uslovima. Na semaforu koci motorom, kad stanes i osetis da ce da se ugasi blago dodaj gas.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I ja bih tipovao na ovo sto Bax kaze.
cp6uja
Reactions:

Post od cp6uja »

Odvozao sam se do pumpe da sipam gorivo,presao nekih 2-3 km,kad god sam se zaustavio ugasio se auto,probao sam da ga odrzavam u zivotu sa turiranjem koliko god sam mogao.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Aj ga jos jednom otkaci, sa akumulatora na 15 ak minuta, pa onda probaj da ga voyis neko vreme?

Da nemas plin?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

cp6uja napisao:Odvozao sam se do pumpe da sipam gorivo,presao nekih 2-3 km,kad god sam se zaustavio ugasio se auto,probao sam da ga odrzavam u zivotu sa turiranjem koliko god sam mogao.
Malo je to. Treba na prvom mestu da ozivis akumulator. Jesi li ga punio posle paljenja na kablove? Ako nisi, posle takvog praznjenja ti bi morao da predjes bar 100tinjak km da ga napunis kako treba.

Kupio sam prethodni auto na placu sa polupraznim akumulatorom. Posle paljenja na kablove i sa polupraznim akumulatorom nema normalne voznje, nestabilan ler gas, cesto trzanje u voznji...

Odvezi 20-30 km pa onda idi do majstora ako ne pomaze.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

100 km je mnogo. Dovoljno je pola sata da ga vozi.

Najlakše je probati sa drugim akumulatorom. Nova kola ne mogu da rade kako treba sa lošim akumulatorom.

Tapatalk Pro
Odgovori