Biciklizam
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Biciklizam
Ima i toga, a ima i do toga što su točkovi novi. Treba da odeš uskoro na servis gde će ti osim sajli, korigovati i točkove.
Ah, vec sam bio na tom servisu, nisu mi cak ni podesili dobro one birache brzina, iako sam rekao da mi to ne radi.
Npr. nisam mogao da prebacim na najmanji kod pedale, ili kad prebacim na najveci kod pedala i najmanji kod tocka (kao i onaj do njega) cesao mi je lanac o onaj shifter ili kako se vec zove kod pedala sto pomera lanac.
Tako da racunam da su me samo odradili, mada bas je guzva kod njih, ali opet, rekao sam da mi nije hitno, samo da se uradi kako valja.
To sam naravno video kada sam doterao biciklo kuci.
Onda sam uzeo shrafciger u ruke, i posto imam solidno dvoriste za probu, polako namestio sve da radi kao svajcarski sat. Sad se lepo prebacuje u sve brzine. Mogu cak i one nedozvoljene kombinacije, tipa najveci kod pedala i najveci kod tocka, mada ih ne koristim nikad.
Npr. nisam mogao da prebacim na najmanji kod pedale, ili kad prebacim na najveci kod pedala i najmanji kod tocka (kao i onaj do njega) cesao mi je lanac o onaj shifter ili kako se vec zove kod pedala sto pomera lanac.
Tako da racunam da su me samo odradili, mada bas je guzva kod njih, ali opet, rekao sam da mi nije hitno, samo da se uradi kako valja.
To sam naravno video kada sam doterao biciklo kuci.
Onda sam uzeo shrafciger u ruke, i posto imam solidno dvoriste za probu, polako namestio sve da radi kao svajcarski sat. Sad se lepo prebacuje u sve brzine. Mogu cak i one nedozvoljene kombinacije, tipa najveci kod pedala i najveci kod tocka, mada ih ne koristim nikad.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
U ovom periodu godine svi otaljavaju servise jer se razvaljuju od mušterija, naročito oni poznatiji tipa Fanatic i Planet Bike.
Aj i ja kao totalni laik za biciklove da iznesem neke impresije.
Drugar uzeo zeni neki KTM pre par dana pa sam ga malo provozao i odusevio se kako ide i uopste koliko su biciklovi tehnicki i tehnoloski napredovali. (Kako i ne bi kad sam poslednji kontakt sa biciklom imao davne '95 po polaganju za psp
)
Ovako nekako izgleda samo sto nema tu budzu ispod sica i mat je crn.

Kad sam ga video i spazio raspored lancanika bio sam zabezeknut time da nema brzine. Reko ne verujem za sta je on dao 270e.
Ubrzo spoznajem da je menjac skriven i da se menja na ovakvoj rucki

Jos jedna eureka za mene je bila dinama za napajanje svetala svetla koja ostaju jos neko vreme upaljena po zaustavljanju bicikla. A inace svetla sijaju za sve novce. Ko xenoni.
Lako se vozi jer ima uzane gume a i fino se covek zauka kad postepeno salta brzine.
Prosto sam dobio zelju da uzmem neki bajs i preko leta batalim auto kad god mogu.
Drugar uzeo zeni neki KTM pre par dana pa sam ga malo provozao i odusevio se kako ide i uopste koliko su biciklovi tehnicki i tehnoloski napredovali. (Kako i ne bi kad sam poslednji kontakt sa biciklom imao davne '95 po polaganju za psp

Ovako nekako izgleda samo sto nema tu budzu ispod sica i mat je crn.

Kad sam ga video i spazio raspored lancanika bio sam zabezeknut time da nema brzine. Reko ne verujem za sta je on dao 270e.
Ubrzo spoznajem da je menjac skriven i da se menja na ovakvoj rucki

Jos jedna eureka za mene je bila dinama za napajanje svetala svetla koja ostaju jos neko vreme upaljena po zaustavljanju bicikla. A inace svetla sijaju za sve novce. Ko xenoni.
Lako se vozi jer ima uzane gume a i fino se covek zauka kad postepeno salta brzine.
Prosto sam dobio zelju da uzmem neki bajs i preko leta batalim auto kad god mogu.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Pa nismo mi ludi sto vozimo bajseve.
Inace, oce neko voziti 13. Beogradsku Kriticnu masu, 27. Aprila? Do sada nisam isao, ali planiram da odem sa ortakom.
Evo i linka trase kojom se vozi:
http://ulicezabicikliste.weebly.com/ruta.html
A evo i linka za event na fejsu, cisto kao podsetnik:
http://www.facebook.com/events/247826981977178/

Inace, oce neko voziti 13. Beogradsku Kriticnu masu, 27. Aprila? Do sada nisam isao, ali planiram da odem sa ortakom.
Evo i linka trase kojom se vozi:
http://ulicezabicikliste.weebly.com/ruta.html
A evo i linka za event na fejsu, cisto kao podsetnik:

http://www.facebook.com/events/247826981977178/
U petak uzeo nov bajs.

Uploaded with ImageShack.us
POLAR MIRAGE PRO
veličina rama: L ( 50cm)
veličina točka / broj brzina: 26"/24
ram: 6061 hidroformiran aluminijum
viljuška: Suntour XCT LO / hod 100mm / sa zaključavanjem
ležaj viljuške: VP A-head integrisan 1-1/8"
lula volana: Promax, alu A-head 110mm
volan: Promax, alu rizer 20/580
ručke volana: Herrmans Kraton
cev sedišta: Promax, alu 27.2x350mm
sedište: Velo Plush anatomic
obruči: Beretta, alu dupli zid 36h
prednja glavčina: Alu sa ekscentrom 36h
zadnja glavčina: Shimano FH-RM30-8 36h
ručice kočnica: Promax XL-86, alu
kočnice: Shimano BR-M422 V-brake
ručice menjača: Shimano SL-M310 3x8
prednji menjač: Shimano FD-M310
zadnji menjač: Shimano Alivio RD-M410 SGS
zadnji zupčanik: Shimano CS-HG31-8 11-32
lanac: KMC Z-72
ležaj/osovina srednje glave: Shimano patrona BB-UN26 B 113mm
prednji lančanik: Suntour XCT-V3 42x32x22 170mm
pedale: MTB alu
gume: Kenda 26x2.10 30 TP

POLAR MIRAGE PRO
veličina rama: L ( 50cm)
veličina točka / broj brzina: 26"/24
ram: 6061 hidroformiran aluminijum
viljuška: Suntour XCT LO / hod 100mm / sa zaključavanjem
ležaj viljuške: VP A-head integrisan 1-1/8"
lula volana: Promax, alu A-head 110mm
volan: Promax, alu rizer 20/580
ručke volana: Herrmans Kraton
cev sedišta: Promax, alu 27.2x350mm
sedište: Velo Plush anatomic
obruči: Beretta, alu dupli zid 36h
prednja glavčina: Alu sa ekscentrom 36h
zadnja glavčina: Shimano FH-RM30-8 36h
ručice kočnica: Promax XL-86, alu
kočnice: Shimano BR-M422 V-brake
ručice menjača: Shimano SL-M310 3x8
prednji menjač: Shimano FD-M310
zadnji menjač: Shimano Alivio RD-M410 SGS
zadnji zupčanik: Shimano CS-HG31-8 11-32
lanac: KMC Z-72
ležaj/osovina srednje glave: Shimano patrona BB-UN26 B 113mm
prednji lančanik: Suntour XCT-V3 42x32x22 170mm
pedale: MTB alu
gume: Kenda 26x2.10 30 TP
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
To mu dođe petak? Malo mi je nezgodno jer radim, i to izlazim iz III smene, ali imam želju svakako. Ovo je laka i kratka relacija, jedino što bi ja došao do grada iz Zemun Polja i vratio se biciklom, što je još 20+ km na ovo navedeno. U svakom slučaj Kuzmo, moramo da se dogovorimo za jedno pedalanje, nevezano za ovaj događaj.Kuzmanovic napisao:Pa nismo mi ludi sto vozimo bajseve.![]()
Posetite www.garaza.rs !
31.650 + 1.500(brzinomer)+400(nozica)+600(rogovi)+1200(gume "slik")+600(rucke),bidon i drzac sam dobio gratisnikaragva napisao:Posto?
- Kuzmanovic
@Trojke, da, to se odrzava svakog poslednjeg petka u mesecu tako da, ako ne budes stigao ovog meseca, sledeceg meseca se mozda uklopis.
Sto se pedalanja tice, nije nikakav problem. Samo da se uskladimo sa vremenom i da se vreme prolepsa, pa da se konacno upoznamo. 
@Oli, gde si uzeo slik gume i koja je sirina? Ako su obe gume 1200, onda si dobro prosao.

@Oli, gde si uzeo slik gume i koja je sirina? Ako su obe gume 1200, onda si dobro prosao.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nisam znao da se odrzava svakog meseca, mislio sam jednom godisnje samo. Super. Gledacu da se uklopim, a vidimo se svakako.
Sent from my HTC using Tapatalk
Sent from my HTC using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
[/quote]
Na cikloberzi CST koristio sam ih ranije i zadovoljan sam ,sirina 1.9,

Na cikloberzi CST koristio sam ih ranije i zadovoljan sam ,sirina 1.9,

- Kuzmanovic
Ove sezone hocu i ja da predjem na slikove, samo sto sam ja planirao da uzmem sirinu 1.6. Zanima me, koja je razlika izmedju 1.6 i 1.9 sto se tice voznje, odnosno koliko je manji otpor kotrljanja izmedju ove dve sirine i sta biste vi uzeli? Uglavnom vozim po ulicama, i biciklistickim stazama, retko silazim biciklom sa asfalta.
Ja sam vozio kenda 1.75 i velika je razlika bila u odnosu na 1.9,bas su tanke,mislim da je 1.6 preuska