O presretačima

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: O presretačima

Post od Paja »

codemaker napisao:Kad navodite kojim brzinama uglavnom vozite po autoputu, na koje brzine mislite?
One izmerene na satu ili po GPS. Kod mene je to povelika razlika jer moj auto laže ko pas u odnosu na stvarnu brzinu.
Tako ako bih pokušao da se krećem u okviru mandatne kazne, znači do 160 i ako to održavam po GPS-u, onda mi je na satu već 170 najmanje.
Radar meri stvarnu brzinu. Ne voziš kamion da ti panduri čitaju brzinu sa tahografa. :D
Mada, ja ne bih išao do same granice u zonama koje mogu biti opasne, već bih ostavio neku marginu od 5km/h, tako da bi u tvom slučaju išao do 165 po cajgeru.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

fq400 napisao:Off topic
Nije baš ni nešto nazivati 'ciganskim' najkorektnije, ni jedna ni druga generalizacija/deskripcija nisu ok.
Slazem se, i izvinjavam... :/

Tapatalk Post
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ogi napisao:Vas covek kada cita, reklo bi se da se preko vozi do 120-130 max jer su kamere svuda, meri se prosek itd. To nije tacno, barem tamo gde sam ja vozio, vozio sam kao u Srbiji znaci do 150 po cajgeru bez posledica, i do 160 sam isao... i ne zajebavajte, 150 na AP je smesno, sta glumite neke mnogo fine likove... :D
A mozda jeste tacno sto ljudi iz iskustva napisu.
A tacno je ono sto si zakljucio na osnovu koliko prevezenih kilometara tamo preko, 100,300,2.000?

Isao sam i ja, i vise od toga sto pominjes i tamo i ovde pa to nije nikakav dokaz za neko pravilo.
Ovde sam snimljen radarom 182km/h bas na autoputu, platio kaznu. Prekrsio, uhvatili me, platio, nikakva drama. A nisam samo jednom vozio brze od 120km/h.
Ali ni tada nisam divljao, uslovi su bili idealni, nije bilo rizika ni po koga, ali jeste postoji fiksno ogranicenje od 120.

Tamo preko se vozi zaista koliko sme, prosto ne isplati se da stalno otkupljujes fotografije sa tablicama. Probaj na ringu oko Beca da vozis po autoputu koliko si napisao, dobices kolekciju slika da popunis album :mrgreen:
Pametni brzi uce, oni malo manje pametni iz vise puta, a neki imaju duboki novcanika pa su redovna klijentela.

Na osnovu opisanog utiska veruem da nisi vozio u Nemackoj, Austriji, Svajcarskoj, Svedskoj i slicnim zemljama gde se brzo uci postovanje zakona.

Nasi treba da kaznjavaju, ali treba i jasno da upozore znakovima jos na granici, onim velikim tablama, i jos ponegde duz auto puta.

Ti isti gosti u tranzitu dolaze iz zemalja gde umeju da citaju znakove, znaju sta je radar, susrecu se sa policijom na istom zadatku, i placaju kazne bez pogovora.

Ali, samo kaznjavanje ne treba da bude sebi svrha, tj novac motiv.
A na nekim deonicama moze bez problema da se podigne ogranicenje, kod nas je glupi sistem da ogranicenje malo zavisi od stvarng stanja a vise od formalnog ranga puta na papiru.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Paja napisao:Sve u svemu na auto putu ste u okviru mandatne do 160 km/h.
Hvala :thumbup:

@codemaker - ja sam govorio o GPS brzini, bila je na nekih 147 kad smo prošli radar. Nisam mogao da vidim sat sa suvozačkog, ali pretpostavljam da je bilo oko 155.

Meni je sa mojim autom neprijatno preko 140 jer imam utisak da se muči, ostali učesnici kod nas me 'plaše' jer sam uglavnom preko 30 km/h brži, pa mi je uvek frka da mi neko ne krne bez gledanja u traku.

Napolju vozim kao i ostali, sem na deonicama u DE gde nema ograničenja, tamo sam među sporijima. U IT mi je malo frka što smo svi oko 130-140, a vozimo jedni drugima na branik. Pritom, ogroman deo njih telefonira dok vozi...
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Paja napisao:
codemaker napisao:Kad navodite kojim brzinama uglavnom vozite po autoputu, na koje brzine mislite?
One izmerene na satu ili po GPS. Kod mene je to povelika razlika jer moj auto laže ko pas u odnosu na stvarnu brzinu.
Tako ako bih pokušao da se krećem u okviru mandatne kazne, znači do 160 i ako to održavam po GPS-u, onda mi je na satu već 170 najmanje.
Radar meri stvarnu brzinu. Ne voziš kamion da ti panduri čitaju brzinu sa tahografa. :D
Mada, ja ne bih išao do same granice u zonama koje mogu biti opasne, već bih ostavio neku marginu od 5km/h, tako da bi u tvom slučaju išao do 165 po cajgeru.
Da, ja zato i koristim osim audijeve fabričke navigacije i garmina, jer garmin ume da pokaže trenutnu brzinu, dok iz nekog razloga audijeva navigacija to ne prikazuje :(
I kad govorim o brzinama, zato i govorim o brzini po GPS.
Naravno, uvek ostavim marginu, tako da ako na GPS 160 brzini sam još u zoni mandatnih 5000 din, uvek vozim najmanje 3-5km sprije, pa onda po GPS vozim oko 155. Što naravno na onom bilmezu od sata, bude i 165+
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

Nadam se da danas nije bilo tih Fama radara na autoputu NS-BG. Pošto sam baš žurio.
Neko je ranije lepo napisao, da u Srbiji vozači ne znaju da koriste autoput po slobodnoj proceni bar njih 70%.
Najveći problem je u tome što ne gleda u retrovizor tj. samo pogleda dal može da se prestroji (neki ni to ne rade).
a da proceni brzinu ovog što ide levom trakom i dal ga usporava to je misaona rečenica za takve.
Vodi se pravilom: ko ga ebe kad juri neka koči. A što je samom sebi presudio ako je sreće da taj juri 200 km/h.
To nema veze. :glavomuzid:

Baš mi se danas desilo, bar dva puta i ako sam unapred blicao, da se ne usuđuje da mi izleće. Jok, dvojica su izletala,
onako klasično "boli nas patka, koči".

Vozači autobusa me u poslednje vreme isto sve više razočarajavaju. Pošto očekivao sam od njih ipak kao profesionalni vozači da ne prave takve greške i da imaju veću odgovornost....

edit:
Ja sam iz tih krajeva, kako je čovek rekao "pripizdina". Od mene ima pivo, nije ništa pogrešio. I ne znam što bi se neko uvredio kad nije nikog citirao. Hteo je nešto da kaže pretpostavljam u fazonu: Ni u BG ni van BG. Što i jeste tužna realnost. Vodiš se pod BG-om, a rodiš mečku dok dođeš do BG-a.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Radara na autoputu ima svaki dan, na nekoliko lokacija. Ne znam da li ih menjaju. A sto se tice tog izletanja u preticajnu traku a da i ne gledaju i da te iseku, to nije samo u Srbiji. Prodjes jedan krug na Holandskom autoputu i njih 10 ti tako uleti :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Novi presretač ordinira na autoputu NS-BG, beli BMW 530d. Malopre ga videh kod naplatne. Nisam zapamtio tablicu, ali sigurno nije ni relevantna.

TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zatamnjen u potpunosti?

Meni je to glavni reper za oprez. Srećom kod nas nema puno stvarno jako zatamnjenih automobila, tako da ih je relativno lako uočiti.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jeste, klasično za presretač.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Saša napisao:Novi presretač ordinira na autoputu NS-BG, beli BMW 530d. Malopre ga videh kod naplatne. Nisam zapamtio tablicu, ali sigurno nije ni relevantna.

TT
F10 ili e60?

poslato sa tapatalka koristeći komšin vajrles
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

F10
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

I bio je na kosovskim tablicama ako nesto nije u medjuvremenu menjano.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kakve kosovske table, kacili smo slike, provrtite
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar