Ogi napisao:Vas covek kada cita, reklo bi se da se preko vozi do 120-130 max jer su kamere svuda, meri se prosek itd. To nije tacno, barem tamo gde sam ja vozio, vozio sam kao u Srbiji znaci do 150 po cajgeru bez posledica, i do 160 sam isao... i ne zajebavajte, 150 na AP je smesno, sta glumite neke mnogo fine likove...

A mozda jeste tacno sto ljudi iz iskustva napisu.
A tacno je ono sto si zakljucio na osnovu koliko prevezenih kilometara tamo preko, 100,300,2.000?
Isao sam i ja, i vise od toga sto pominjes i tamo i ovde pa to nije nikakav dokaz za neko pravilo.
Ovde sam snimljen radarom 182km/h bas na autoputu, platio kaznu. Prekrsio, uhvatili me, platio, nikakva drama. A nisam samo jednom vozio brze od 120km/h.
Ali ni tada nisam divljao, uslovi su bili idealni, nije bilo rizika ni po koga, ali jeste postoji fiksno ogranicenje od 120.
Tamo preko se vozi zaista koliko sme, prosto ne isplati se da stalno otkupljujes fotografije sa tablicama. Probaj na ringu oko Beca da vozis po autoputu koliko si napisao, dobices kolekciju slika da popunis album
Pametni brzi uce, oni malo manje pametni iz vise puta, a neki imaju duboki novcanika pa su redovna klijentela.
Na osnovu opisanog utiska veruem da nisi vozio u Nemackoj, Austriji, Svajcarskoj, Svedskoj i slicnim zemljama gde se brzo uci postovanje zakona.
Nasi treba da kaznjavaju, ali treba i jasno da upozore znakovima jos na granici, onim velikim tablama, i jos ponegde duz auto puta.
Ti isti gosti u tranzitu dolaze iz zemalja gde umeju da citaju znakove, znaju sta je radar, susrecu se sa policijom na istom zadatku, i placaju kazne bez pogovora.
Ali, samo kaznjavanje ne treba da bude sebi svrha, tj novac motiv.
A na nekim deonicama moze bez problema da se podigne ogranicenje, kod nas je glupi sistem da ogranicenje malo zavisi od stvarng stanja a vise od formalnog ranga puta na papiru.