Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Biciklizam

Post od Kuzmanovic »

A o kojim brzinama pricamo? I kojim brzinama ulazis u krivine?

Prosle sezone, kada sam imao kondiciju, normalan tempo mi je bio oko 31 km/h +/- par km, a znao sam da vozim i do 45km/h, cak sam se i nekoliko puta nabijao u tocak biciklistima koji su vozili specijalke. Dok ove sezone, posle predjenih 100 km, mi je tempo oko 26 km/h sto ce se vremenom menjati kada steknem kondiciju.

I jos jedno pitanje, kako se slikovi ponasaju na kisi? Jednom me je uhvatila kisa dok sam bio na keju, kod gazele pa sam se i sa kramponkama razbio na onim klizavim plocama, mogu misliti sta bi bilo sa slikovima. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ne kliže se slik na mokrom asfaltu ništa posebno u odnosu na krampon, ali je na mokroj travi katastrofa. Na mom prvom planincu su došli slikovi širine 1.5, tačnije ja sam tražio neke izmene pre kupovine i bicikl je išao jako dobro na njima, kao strela u poređenju sa kramponkama.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

sutra idem da pogledam ovu biciklu
Slika

e sad, listajuci oglase, nailazim na jos zanimljivih ponuda tipa ovako nesto

Slika

e sad, ovaj drugi je mtb a prvi treking, drugi ima veci ram i zato me interesuje ali i dalje nisam siguran sta meni vise odgovara za licne potrebe.
biciklu bih vozio cisto rekreativno te ne bih iskljucio i poneke off road ture, da li treking bicikla u ovom slucaju dolazi u obzir?
prva bicikla ima slikove, da li sa njima uopste smem da vozim po neasfaltiranom terenu?
u slucaju da ne moze, da li postoji mogucnost stavljanja odgovarajucih guma za takve rabote ili da gledam iskljucivo mtb?
nista tu meni nije jasno i sto vise gledam, sve sam konfuzniji :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

I na MTB mozes da stavis slik ili semi-slik gume i da picis kao sa hibridom, ja na bajku imam kramponke 1,9 i sa njima svuda cepam vec cetvrtu sezonu su mi na felnama i nimalo mi Bax ne bezi sa svojim slikovima tako da nije sve u gumama ima nesto i u nogama :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

a da li moze obratno?
koja je uopste razlika izmedju ove dve bicikle konkretno?
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Gledaj opremu i velicinu rama tj.koji ti vise odgovra.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

BAJKER napisao:I na MTB mozes da stavis slik ili semi-slik gume i da picis kao sa hibridom, ja na bajku imam kramponke 1,9 i sa njima svuda cepam vec cetvrtu sezonu su mi na felnama i nimalo mi Bax ne bezi sa svojim slikovima tako da nije sve u gumama ima nesto i u nogama :mrgreen:

To je istina, samo sto je moj bajs inace los, mnogo rasipa energiju, i dok nisam stavio uze gume, bio sam inferioran, u odnosu na regularan bike...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Kolega sa posla je otisao u petak popodne na MTB bajku (sa kramponima) iz Bg do N.S. trebalo mu je ravno 3 sata, a u ponedeljak se isto vracao za BG i trebalo mu je 25 min. manje jer je imao vetar u ledja :) Kako mi je rekao ovo mu je prvi ovakav trip u zivotu i odusevio se, jedva ceka neku turu od par dana da napravi. Hocu reci kako coveku brzo udje pod kozu ovakav vid rekreacije i sporta.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Dobar je vetar ponekad, ali kada ti duva u prsa, onda se useres za medalju od verglanja :D

Jel kolega neki bajker ili ovako kao i mi neki rekreativac?
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kao sto bi gospodin Marfi rekao: "ili pedalas uzbrdo ili uz vetar." :mrgreen:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

To je inace moj kolega sa posla koga sam ja zarazio :D sada se ne skida sa bajka, poceo je od prosle godine da vozi i vec je 6000km presao. Bajk mu je bio u veoma losem stanju pa sam ga sredio, morao je da zameni rucicu menjaca i jos neke sitnice. Inace radi se o MTB bajku Capriolo. Dokaz da se moze lepo voziti i navoziti sa obicnijim bajkom :)
Marfi je uvek u pravu :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pa ja sam ziv primer moj bajs ima vec 15ak godina, i do sada zamenim ponekad neki deo na 5 godina, a vozim ga bez muke svuda, najobicnija jeftina oprema...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel moguce na tocak koji to nema, staviti one matice za brzo skidanje na polugu, umesto obicnih matica?
Na prednjem tocku imam taj sistem, a na zadnjem nemam, ne znam zasto to nisu stavili.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Vidi, to što ti hoćeš (ekscentar nable) sam hteo i ja da stavim još kada sam kupio prvi planinac i koliko se sećam, to je u obzir dolazilo isključivo uz zamenu kompletne zadnje glave i prežbičavanja točka tako da sam odustao.

Zašto nisu stavili? Boga pitaj. Da je ušteda u pitanju, u to ne verujem jer sada ima jeftinih varijanti kod oba sistema. Nekad je to možda bilo egzotičnije pa time i skuplje, ali sada ne. Viđao sam u nekom cenovniku takvu nablu za 25 dinara. Jeste šklj, ali je 25 dinara.

Brzo kopčanje točkova je super stvar, pa ako imaš želju, vidi u servisu koliko će te koštati da se to odradi.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Na prednjem se jednostavno zameni osovina, pretpostavljam da istu mogucnost mozes iskoristiti i za zadnji...
Odgovori