Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Grčka

Post od Delija »

codemaker napisao:E to sa "zaustavnom" je zajebancija jedino u Grčkoj i nigde više na svetu! :x
Na njihovim putevima često se može videti puna linija sa desne strane pa onda možda metar asfalta pre zemljanog dela. E tih par cm Grci smatraju za voznu traku i očekuju od vas da se maknete u nju kako znate kad vas pristignu jer ne poštuju nikakve znake, uključujući pune linije, pandure i sve što im se nađe ispred kad oni voze.
Ako to ne uradite u roku od odmah, nabiju vam se u gepek i voze iza vas na 3cm.
Ako vam i to nije dovoljno onda jednostavno krenu u preticanje pa makar izginuli i oni i vi i par baba usput, nekoliko koza i poneki pandur koji u očaju poželi da zaustavi to suludo preticanje. Mislim da pri tome velika većina vrišti "banzai!" mada mnogi ne izgovaraju to kako valja pa ispada nešto poput "banzajos"
Kad uspeju da prežive i preteknu vas (a već ste bili u koloni) tada se oštrim skretanjem u desno vraćaju ispred vas na svoju polovinu, pri tome promašuju za oko 1cm u proseku vaš far ili branik.
E onda srećno voze ispred vas narednih 100km i ne obilaze. Izgleda da im je za svršavanje potrebno jedno obilaženje dnevno.

Znači, ta "zaustavna traka" je izmišljotina grčkih putara koja ne služi ničemu drugom sem uveseljavanju naroda i teranja turista u očaj.
Kralju!!! :klanjamse: :kezo: :rofl:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja bas nisam imao problema sa Grcima vozacima, nit sam cuo da sviraju, jedino ih iznervira u tim malim mestima kad se bus nakaci da istovara putnike pa stvori kolonu...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Delija napisao:
codemaker napisao:E to sa "zaustavnom" je zajebancija jedino u Grčkoj i nigde više na svetu! :x
Na njihovim putevima često se može videti puna linija sa desne strane pa onda možda metar asfalta pre zemljanog dela. E tih par cm Grci smatraju za voznu traku i očekuju od vas da se maknete u nju kako znate kad vas pristignu jer ne poštuju nikakve znake, uključujući pune linije, pandure i sve što im se nađe ispred kad oni voze.
Ako vam i to nije dovoljno onda jednostavno krenu u preticanje pa makar izginuli i oni i vi i par baba usput, nekoliko koza i poneki pandur koji u očaju poželi da zaustavi to suludo preticanje. Mislim da pri tome velika većina vrišti "banzai!" mada mnogi ne izgovaraju to kako valja pa ispada nešto poput "banzajos"
Kad uspeju da prežive i preteknu vas (a već ste bili u koloni) tada se oštrim skretanjem u desno vraćaju ispred vas na svoju polovinu, pri tome promašuju za oko 1cm u proseku vaš far ili branik.
E onda srećno voze ispred vas narednih 100km i ne obilaze. Izgleda da im je za svršavanje potrebno jedno obilaženje dnevno.

Znači, ta "zaustavna traka" je izmišljotina grčkih putara koja ne služi ničemu drugom sem uveseljavanju naroda i teranja turista u očaj.
Daj brate, sto se vise odusevljavate ovim infantilnim stosovima, samo mu nabijate samopouzdanje. Jos ona tema o skakavcima... :glavomuzid:

On topic, uskoro i ja krecem za Grcku i to Pelion.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Gde je taj Pelion?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ogi napisao:Daj brate, sto se vise odusevljavate ovim infantilnim stosovima, samo mu nabijate samopouzdanje. Jos ona tema o skakavcima... :glavomuzid:
Pa za skakavce sam te podrzao! :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Ogi napisao:
Delija napisao:

Daj brate, sto se vise odusevljavate ovim infantilnim stosovima, samo mu nabijate samopouzdanje. Jos ona tema o skakavcima... :glavomuzid:

On topic, uskoro i ja krecem za Grcku i to Pelion.
Ogi jel ja rekoh tebi nešto? Jel sam te lepo zamolio nešto?
Mani me se, ponovo te lepo molim.
Ako imaš problema samnom, kaži pa da raspravimo.
Uvek se nađe takav barem jedan "pametan" na svakom forumu...

Sedi pa pročitaj definiciju "infantilno", videćeš da je kao pisana po tebi. JEdan savet - koristi samo strane reči i izraze koje znaš šta znače (ili si se informisao), u suprotnom ispadaš glup, a to ti ne želim.

Zaobiđi me i nemoj biti bezobrazan, nije dobro za ten, pa kad staviš make-up, brzo se razmaže.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Vi sto ste u Grckoj ili ste skoro isli, putarina u MK moze u EUR kovanicama ? U GR nisu obavezna svetla ?
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Primaju evre ali u papiru. Kusur vracaju u Denarima.
U Grckoj svetla samo u tunelima.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kažu da sada primaju i metalne.

TT
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Primaju, ali ne apoene manje od 50c
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:

Post od codemaker »

masaivan napisao:Primaju evre ali u papiru. Kusur vracaju u Denarima.
U Grckoj svetla samo u tunelima.
Primaju i metalne evre.
Ako ideš od Srbije, na prvoj naplatnoj rampi možeš platiti i sitnijim apoenima od 50 centi. Na druge dve naplatne rampe mogu isto metalci ali najmanji apoen koji primaju je 50 centi.
Takođe, cene su "unificirali" pa je na sve tri rampe 1.5€

Što se svetla tiče, namestim na "auto" i svetli kao dnevno sve vreme a u tunelima se samo prebaci na kratka i vrati na dnevna kad izađem iz tunela
Korisnikov avatar
Gabau
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2013, 17:18
Garaža: Ford Focus mk2.5 1.4, 80ks i Ford Fiesta mk3 1.1

Post od Gabau »

A zasto na granici ne promenite € u denare, zato sto putarine u mk su skuplje kad se placa u evrima.

Sent from my U8600 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:

Post od codemaker »

Nije to neka lova pa da zbog toga gubim vreme. Meni se ne isplati. Uvek imam kutijicu sa evrima u kolima (kovanice raznih apoena) i samo teram. Vidim da neki čak koriste i kartice.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Kartica je najbolje resenje.
Odgovori