Biciklizam
Re: Biciklizam
Znaci u pitanju je kadenca, da pre obracam paznju na to da bude 70+, nego u kom sam stepenu prenosa.
Ne brini nista. Kadenca ce ti odrediti prenos. Ako hoces da drzis obrtaje, neces moci ni u tezi ni u laksi vec u jedini moguci 

Znam nego mislim da mi je preko 60-70 previse pedalanja, ali nisam brojao.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Biciklizam

Danas lepio unutrasnju gumu na profi biciklu. Odusevio sam se kvalitetom spoljne gume(gazni sloj zicani), ali i unutrasnje koja je bas jaka. Bruka. Inace se duva od 6-8 bara.
Au brate, koju nauku pravite oko voznje bicikla...
Vozi kako ti odgovara, i uzivaj.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ti da nemaš kadencu uništio bi kolena.Xepoj87 napisao:Au brate, koju nauku pravite oko voznje bicikla...
Kadenca je osnovna stvar za zdravu i efikasnu vožnju, a nije ju je teško postići. Kad se jednom postigne lako ju je "imati". U suštini jako malo truda zarad velikog benefita jer velika većina vozi na snagu misleći da tako treba i nepotrebno uništava kolena.
@ Dag
I ne bile kvalitetne kad bolje biciklističke gume koštaju ko prosečna 14".
Nije previše nego je premalo.Scuderia napisao:Znam nego mislim da mi je preko 60-70 previse pedalanja, ali nisam brojao.
Nemoj da te mrzi. Dovoljno je nedelju dana da dođeš do prave kadence i da nakon toga voziš ceo život kako treba.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Sta vam je ta kadenca, to je muzički termin 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Slično kao u muzici, metronom, ritam koji odgovara tvom organizmu. On treba da bude manje-više konstantan, a brzina se menja odabirom odgovarajućeg prenosa.
U principu jedna od stvari do koje svako ko dosta vozi prirodno dođe, nije potrebna nikakva pomoć.
U principu jedna od stvari do koje svako ko dosta vozi prirodno dođe, nije potrebna nikakva pomoć.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Meni je 80 idealna, preko i ispod toga osetim da mi ne prija.
80 i jeste optimum za rekreativca.
Nije nauka, nego pise u tekstu da se ''unistavaju kolena'' i nije mi svejedno posle tog podatka tako da sam morao da pitam. Ja okrecem u stepenu prenosa u kom uopste ne osecam otpor na kolenima ili je jako mali, mozda i jesam preko 70, ali nisam svestan toga, izbrojacu veceras koliko je u tom tempu koji meni najvise prija.Xepoj87 napisao:Au brate, koju nauku pravite oko voznje bicikla...
Mada ako budem morao da vrtim znatno vise to mi vec nije uzivanje, a nije ni zdravo da vrtim sporo. Tjah

Inace zamenio sam unutrasnju, 250rsd, krpljenje 100 ili 150, smesna razlika, ja sam mislio da se tu sve menja i spoljasnja i unutrasnja kad ono medjutim

Da li je pametno da stavim tubeless gume, predpostavljam da je to nemoguce ostetiti na ovakvim sitnicama?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne znam da li možeš na te felne, kod mene je npr vidljiva rupa na felni kod nipli od žica.
Okretaja pedala u minuti.Ji 4Tze napisao:80 čega?
@Urose, ok