Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Biciklizam

Post od BAJKER »

Avala putem gde vozila idu je laksi nacin doci do vrha, obicno idem pesackom stazom pored izvorske cesme, to je daleko tezi uspon, inace kada odvozim Avalu spustim se do Ade na jos jedan krug pa kuci.
Danas sam ubo 76km i davladao visinsku razliku od bar 3 Avale, nisam slikao deonicu puta jer je prilicno zahtevna pa nisam vukao aparat:(
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

A dobro, ti si bas u kondiciji i koliko sam shvatio, vozis tokom cele godine. A meni sezona gde vozim redovno pocinje od jula i traje do oktobra ako posluzi vreme. Cak se secam i tvog posta od ranije, kada je isto bila tema Avala, da ti dodjes do vrha za sat vremena sto sve govori. :doubleup:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ovde u Beranama (CG) ima neka mala ekipa momaka koja ubija kako voze po okolnim terenima, naprave po voznji 150 km i penju se i na preko 2000 metara visine, gledao sam neke fotke gde su sve isli i odusevio sam se, probacu kad dodjem u Bg da ih nakacim! Hocu reci da sam za njih mala beba.
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

A jbg, i od jacih ima jaci. Cekamo slike kad dodjes u BG. :thumbup:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Kuzma, svaka cast.
Samo ubio te Bajker sa onom pesackom stazom.
Sad si tek polu-biciklista :mrgreen:

Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

BAJKER napisao: Hocu reci da sam za njih mala beba.
Ti si verovatno za njih matora beba. Tvojih 40 i kusur godina te opomenu s vremena na vreme.

@ Kuzmanović

Samo nastavi da voziš. Vidiš da možeš i da nije preteško. Sledeći put će biti lakše.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

blaugrana napisao:Kuzma, svaka cast.
Samo ubio te Bajker sa onom pesackom stazom.
Sad si tek polu-biciklista :mrgreen:

Tapatalk
Hvala Blau :pivo:
Srusio mi covek sneska :kezo:

Pajo tesko da cu ici ove sezone ponovo na Avalu. Trazi dosta vremena koga necu imati u narednom periodu s obzirom da pocinje ispitni rok. :uf:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Jedna Bajkerska voznja
Gusinje, Kacanik, Dolja, Škala, Grbaje
Dakle tamo gde se normalnim kolima ne ide osim Lade :D prosle nedelje sam se pentrao na dva tocka. Predeo je naravno planinski a radi se o severu CG, konkretno pogranicna regija Gusinja i Albanije, triangl izmedju doline Grbaje, vrh Karaula(1915), Cafa a Trojanit (2120) a predeo izmedju tog triangla se zove Popadija gde sam i bio te vam prenosim utiske kroz slike i po koju rec :)

U dolini Grbaje
Slika

Gusinje u pozadini
Slika

Tezak uspon, pa valja stati i odmoriti, visina je davno premasila 1000 metara.
Slika

Vrh u pozadini je na samoj granici sa Albanijom, Cafa e Trojanit 2120 mnv
Slika

Vrh Karaula u pozadini 1915
Slika

Priblizavam se cilju, izvor hladne vode je u blizini.
Slika

Katuni na Popadiji
Slika

Domaca varenika od gostoprimljivih domacina putnika namernika okrepi iz mesta :D
Slika

U katunu sa domacinima
Slika

Posle kratkog oporavka put nastavljam dalje ka staroj nekadasnjoj karauli jos iz doba SFRJ koja je davno napustena i devastirana.
Slika

Slika

Od karaule ostali samo tremelji
Slika

Puta ka nazad presecale su mi ovce na ispasi koje su slobodno tumarale pasnjacima.
Slika

Vec je pocelo da se smrkava kada sam se spustao gotovo 1,5 sat samo nizbrdice :presrecan: Temperatura je pala na nekih 12 stepeni pa je suskavac u planini uvek dobrodosao u rancu.
Slika
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Odličan putopis. Vrhunski je videti MTB u prirodnom okruženju.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Da ne zamere administratori kopirao sam temu i u temi o turizmu kao zasebnu.
Hvala Nidzo :)
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Ovo je odlicno, svaka cast na savladavanju tolikih planina. Od sada trazim devojku/buducu zenu iz tako nekih krajeva, da mogu da idem u tazbinu. :mrgreen:

Nego kakva je situacija sa sprintericama tj. zakacenim nogama za pedalu po tom off roadu? Jel smetaju, posto kontam da ne mozes tako brzo izvuci nogu i spustiti na zemlju ako treba, a verujem da treba cesce nego kad se vozi po ravnom. Drugo pitanje, jel imas one za*ebane gume koje ne mogu da se probuse? :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ako sam dobro razumeo, prvi deo puta je bio 100% uspon?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Bili su delovi puta gde sam morao i da guram zbog jako velike uzbrdice sa udubljenjima od vododerine i sitne kamene podloge koja se kotrljala pod tockovima pa nemam grip da bih mogao uzbrdo da odrzavam brzinu. Naravno iako sam imao antiplattraku izmedju tockova nosio sam unutrasnju gumu i pumpu sa alatom, svetlo prednje bije u onom mraku po neosvetljenom putu pri povratku tako da me je odusevila kako osvetljava.
nikaragva@ pa nije bas 100% ali Avala je smesna za ovo jer se sve vreme vozi makadamom sa razlicitim podlogama, bude zemljana deoanicapa sipar, pa mesano sa kamenom i tako ukrug, usput se presecaju i potoci kojih ovde obiluje sredina.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Svaka cast! Vredelo je popeti se pa da se onda sjuris sa 5% snage dole :D

Jesi li imao krize, da si morao da stanes, jer nemas snage vise ili nesto slicno?

Jesi li uzbrdicu stalno vozio u prvoj? :)

Da li je nivelisan put ili su kozje staze?

SJa sa mojom prvom, koja ima onaj mega range, mogu da savladam dosta zajebanu uzbrdicu, samo sto idem toliko sporo, da se smorim, za nijansu brze nego da guram. Sledeca brzina, posle nje, mi je teska, ukoliko iza sebe imam 30-40km voznje po takvom terenu, ne mogu da je izguram kako treba do kraja.

Govorim o Fruskoj Gori i njenim uzbrdicama.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Napor jeste, ali nije da se riknjava, koristio sam napred samo najmanju sajbnu a nazad tri najveca.
Stajao sam samo tamo gde nisam mogao da izguram pedalama a onda sam ga izgurao peske, takodje stajao sam na dva mesta da natocim vode sa izvora koja su bila usput, posto je planina nikada se ne zna gde ima vode zato uvek treba napuniti bidon za poneti.
Tim putem idu traktori koji izvlace gradju ili nose namernice ljudima na katunu, put se naravno ne odrzava tako da ima svega, priroda najvise pored coveka devastira taj nazovi put sto erozijom vode sto rastinjem pored puta. 99% puta je uzbrdo sto sa vecim sto sa manjim nagibom ;)
Slika
Odgovori