Taksativno:ljubitelj napisao:
1. Banalan primer, u Africi imas svoje zakazano vreme za obed koje ti odredis i tacno u minut se sve odvija . Uvek imas isti 'svoj" sto u restoranu koji tebe ceka i obelezen je tvojim imenom. I tako svakog dana tokom boravka, svaki gost ima svoj dodeljen sto.
Imas svog konobara koji je uvek kada zatreba. Nema cekanja.
2. Ako je odredjeno da je period tisine u 22h onda je zaista tisina u 22h:01.
3. U Grckoj, ako nesto zakazes u 09:20 to moze da bude i 08:30 a moze i 10:00. Neprecizni, netacni.
4. AKo ne znas grcki i pitas iole nesto ozbiljnije osim koliko kosta, koliko je sati i slicno retko se nadje Gtrk koji govori tecno 2,3 strana jezika. Ne pricam o slucajnim prolaznicima, pricam o turistickom osoblju
To vazi i kada se pita na salteru NTOG turistickog drzavnog biroa.
1. Bio u Tunisu u hotelu sa 5* (slučajno sam upao tamo jer nije bilo mesta u hotelu koji sam uplatio, arapi bukirali duplo, greška, ali su se iskupili boljim smeštajem) Polupansion. Doručak od-do, večera isto tako. Nemaš svoj termin ni svoj sto ni svog konobara.
2. Tačno, ali noćnog života tamo i nema za turiste. Zašto, zapitaj se.
3. Apsulutno paušalno, kao i uvek. Svaki put kada sam u Grčkoj zakazao izlete, polazak je bio u 10 minuta od zakazanog vremena (nikad ranije) i to zato što su korektni i čekaju turiste koji su se uspavali.
4. Apsulutno netačno. Doduše , ja ne tražim Grka koji zna 2,3 strana jezika, pa da ga propitujem. Tražim onog ko zna jedan koji ja znam. Znanje ostalih mi je nebitno jer nisam platio kurs stranih jezika nego odmor.
Pride u Tunisu, od celog osoblja (hotel 5*), da bi se na engleskom (francuski dobar deo njih zna, bili su pod Francuzima) sporazumeo moraš na recepciju.