Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?
Re: Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?
Meni je 7.5 prosek na 15,000 km. 70% grad. Od cepa do cepa.
1.6 gdi
1.6 gdi
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
To je odlicna potrosnja, nije mi jasno sta ljudi ocekuju ? Smara me ta prica o potrosnji generalno. Mislim ako ce to da mi bude glavni kriterijum za kupovinu onda bolje da ne kupujem auto.
Zavisi koliko prelazis km
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ikac govori o karavanu ako sam u pravu.
Znaci da ceed i proceed imaju i manju potrosnju.
Znaci da ceed i proceed imaju i manju potrosnju.
Pa samo ne znam gde manju, njihov najhvaljeniji model 1.6 dizel 128ks koji navodno trosi 3.7l, realno u gradu trosi 6.0-6.2 i to nigde nema one voznje stani kreni.
Ovo pricam iz iskustva, otac vozi taj model....
Ovo pricam iz iskustva, otac vozi taj model....
-
- Pridružio se: 17 Sep 2014, 16:32
Slucajno sam se raspitivao za kiu pro ceed 1.4
Hteo sam da je kupim i bio sam bas zagrejan,sve dok mi majstor koji odrzava caletova kola nije ispricao haos o tom 1.4 motoru.
Naime,covek je radio u kia servis i zna mnogo stvari o tim kolima koji mi obicni kupci ne znamo.
1.4 motor ima gresku ( Citiram)
Crkava i ne moze se iskoreniti problem
Olabavi se lanac i to dovede do unistrnja motora kome mora neka polu generalka da se radi.
Rekao mi je ovim recima
Bezi od kie koja je 1.4
1.6 dizel gledaj.
Nadam se da ce pomoci buducim kupcima
Hteo sam da je kupim i bio sam bas zagrejan,sve dok mi majstor koji odrzava caletova kola nije ispricao haos o tom 1.4 motoru.
Naime,covek je radio u kia servis i zna mnogo stvari o tim kolima koji mi obicni kupci ne znamo.
1.4 motor ima gresku ( Citiram)
Crkava i ne moze se iskoreniti problem
Olabavi se lanac i to dovede do unistrnja motora kome mora neka polu generalka da se radi.
Rekao mi je ovim recima
Bezi od kie koja je 1.4
1.6 dizel gledaj.
Nadam se da ce pomoci buducim kupcima
- TRIO_driver
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 09:36
- Garaža: Svašta nešto japansko interesantno.
- Kontakt:
1.6 dizel je stvarno odlican, 1.4 na lanac pravi problem cesto, a ako ima plin ugradjen "fabricki" onda do 100k i skoro uvek crkne..
Čoveku je otišao 1.4 motor baš zbog lanca. Sredio u garanciji i prodao kola.
TT
TT
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
To vazi za 1.4 i u ceed MK1 i u MK2??TRIO_driver napisao:1.6 dizel je stvarno odlican, 1.4 na lanac pravi problem cesto, a ako ima plin ugradjen "fabricki" onda do 100k i skoro uvek crkne..
Kakva je situacija sa 1.6 gdi?
Ne vidim vezu između vožnje na plin i "crkavanja" lanca. Imam auto sa lancem kud i kamo starije konstrukcije i znam da lanac može da se olabavi i tada se čuje. Dotegne se za 5min i teraj dalje. Na drugom autu imam kaiš i jednom sam menjao ventile zbog njega
Bez najave.
Malopre sam zvao nekog Aleksandra iz Kie. Čovek reče da nema nikakvog popusta povodom sajma u NS.

Malopre sam zvao nekog Aleksandra iz Kie. Čovek reče da nema nikakvog popusta povodom sajma u NS.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Sve je moguce,ali dosad bi forumi brujali o tom "lancanom" problemu u 1.4 gamma motoru.
Ali ono nista na netu.
Npr Ogi bi sigurno izboksovao zamenu motora dok je jos bio u garanciji,za svaki slucaj
Taj motor je dugi niz godina u vise modela hyu i kie.
Verovatno je najprodavaniji na prostorima bivse juge jer je bazni i najjeftiniji.
Ako se tako gleda onda ni jedan motor ne valja.
1.4 benzin-problem sa lancem
1.6 gdi-trazi kvalitetno gorivo.KOd nas svaki "cigo" svoju pumpu hvali
1.4 dizel-ima lag u odzivu.Stisnes papucicu gasa,a ono nista.Softverski problem koji resavaju par godina.
1.6 dizel je preskup...
Ali ono nista na netu.

Npr Ogi bi sigurno izboksovao zamenu motora dok je jos bio u garanciji,za svaki slucaj

Taj motor je dugi niz godina u vise modela hyu i kie.
Verovatno je najprodavaniji na prostorima bivse juge jer je bazni i najjeftiniji.
Ako se tako gleda onda ni jedan motor ne valja.
1.4 benzin-problem sa lancem
1.6 gdi-trazi kvalitetno gorivo.KOd nas svaki "cigo" svoju pumpu hvali

1.4 dizel-ima lag u odzivu.Stisnes papucicu gasa,a ono nista.Softverski problem koji resavaju par godina.
1.6 dizel je preskup...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Cek bre, vi to govorite o motoru kao u mom autu ?? Jer, to je najbolji njegov deo pa sam malo iznenadjen. Nigde ni jednu losu stvar o njemu nisam nasao, svi ga hvale, sa razlogom, zaista.
Ima ih gomila u taxiju u ZR,svi na plin i 250-300k km. Nisam čuo da se žale,naprotiv.
T
T
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Drug iz Bataje radi u Kia servisu kod Galenike, i rekao mi je da 1.4 benzin ima problem sa lancem - nekako popusti i menja se u garanciji, navodno fabricka greska.
Za Kia 1.6 crdi motor koji imamk u Cee'd SW nije rekao nista lose osim da staje oko 6L ulja u njega i da je u ovlascenom jako skup set kvacila.
Za Kia 1.6 crdi motor koji imamk u Cee'd SW nije rekao nista lose osim da staje oko 6L ulja u njega i da je u ovlascenom jako skup set kvacila.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Ljudi mante se corava posla, ko bi dao garanciju na motor 7 godina, a da stavlja motor sa greskom ili los motor??
I ako se desi neki propust u serijskoj proizvodnji, a desava se i na premijum vozilima, za 7 godina ce to isplivati na povrsinu i sve ce biti sredjeno pod garancijom.
Visi mi ovo lici na neko zlonamerno blacenje...
I ako se desi neki propust u serijskoj proizvodnji, a desava se i na premijum vozilima, za 7 godina ce to isplivati na povrsinu i sve ce biti sredjeno pod garancijom.
Visi mi ovo lici na neko zlonamerno blacenje...